2024.09.12, Csütörtök
Nemzetközi hírű szólistákat és karmestereket lát vendégül a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a következő évadban
Illusztráció, unsplash.com

Nemzetközi hírű szólistákat és karmestereket lát vendégül a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a következő évadban

MTI

2024.08.23. 09:00

Nemzetközi hírű szólistákat és karmestereket lát vendégül, miközben a klasszikus és modern mesterművek legjobbjait mutatja be a közönségnek a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a következő évadban - olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az idei Liszt Ferenc- és Fantázia-bérletükben is neves hazai és külföldi művészeket vonultatnak fel. Olyan ismert szólisták lépnek majd színpadra, mint például a több nemzetközi díjjal jutalmazott Magyar Valentin zongoraművész, Giovanni Guzzo olasz hegedűművész vagy Claude Hauri szintén olasz csellóművész - írták. Az előadásokon az elismert karmesterek, Izaki Maszahiro, Szolnok város fő-zeneigazgatója és Kanai Toshifumi asszisztens karmester mellett vendégművészek, például Zsíros Levente és Tóth Sámuel Csaba dirigensek is színpadra lépnek - közölték.

A zenekar mindig is szívügyének tekintette a fiatal tehetségek felkarolását. A koncertlátogatók idén is találkozhatnak ifjú művészekkel, a Berlini Művészeti Egyetem hallgatóival - olvasható a közleményben.

Az évad műsora gazdag és sokszínű, minden korosztály és zenei ízlés számára kínál valami különlegeset - emelték ki. Az évadnyitó koncerten Manuel de Falla A háromszögletű kalap című műve csendül fel. A klasszikus repertoár mellett modern művek is helyet kapnak, például Steve Dobrogosz, Bob Chilcott kompozíciói.

A szezon során több tematikus és ünnepi koncertre is sor kerül. Ilyen lesz például a Romantikus történetek, amelyen Bruch, Liszt és Haydn ismert művei hangoznak el, A zene világnapja című koncert Weiner Leó műveivel, vagy az Adventi hangverseny, amelyen a közönség az együttes szólóművészeivel hangolódhat az ünnepekre - tájékoztattak.

A régi bérletek megújítására és átvételére, új bérletigények regisztrálására 2024. augusztus 26-tól szeptember 13-ig lesz lehetőség. Az új bérleteket 2024. szeptember 9-től szeptember 13-ig értékesítik. A részletes programok és további információ már elérhető a zenekar hivatalos weboldalán: www.szolnokiszimfonikusok.hu, valamint közösségi média felületein.

Helyi hírekSzolnoki Szimfonikus Zenekar Szolnok