2024.03.28, Csütörtök

Régiós rendezvény lett a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2017 fesztivál

mti

2017.07.31. 12:05

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Jászberényben, Nyírbátorban, Mezőtúron és Törökszentmiklóson is fellép. 

Hirdetés

 

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője a fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: több mint 15 ezer nézőt várnak augusztus 4. és 26. között a hangversenysorozatra. A hangversenyeket kiegészítik társrendezvények, kisebb koncertek is. A zene mellett fotó- és rajzkiállítás, tánc-, film-, könyv- és hangszerbemutatók színesítik a programot.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető-szakmai igazgatója elmondta: a komolyzene mellett a könnyedebb műfajok, a filmzene, a táncos operett vagy a bécsi keringők, polkák is helyt kapnak a fesztiválon.

A fesztivál pénteken kezdődik a Széchenyi városrészben egy táncesttel. A koncert közreműködői a Szitt Melinda által vezetett Mozdulat Táncműhely növendékei, akik Delibes Sylviájából mutatnak be egy részletet. Az esten fellépnek a SZOLDANCE Táncsport Egyesület táncosai is, akik Piazzolla Libertangójára, Marquez Danzón és Pascual Marquina Narro Espana cani című darabjaira mutatnak be egy-egy koreográfiát. Elhangzanak még olyan népszerű darabok is a szimfonikusok előadásában, mint például Johann Strauss Kék Duna keringője. Az estén Cser Ádám fogja vezényelni a Szolnoki Szimfonikusokat.

Augusztus 11-én a Budapest Klezmer Banddel ad koncertet a zenekar a Tiszai hajósok terén. A koncert a Budapest Klezmer Band önálló blokkjával indul, majd a szimfonikusok játszanak egy Enescu-darabot. Végül egy közös produkció, a klezmer band zongoristája, Jávori Ferenc Klezmer szvit című darabja zárja a koncertet. Az estházigazdája Falusi Mariann, karmestere pedig Izaki Maszahiro lesz.
Augusztus 17-én tartják a fesztivál harmadik hangversenyét Nemzetek zenéi címmel. A fesztivál történetében először egy zongoradarabot, Gershwin Kék rapszódiáját is hallhatja a közönség Fujii Aki zongoraművész előadásában. Elhangzik még Gershwin Egy amerikai Párizsban című műve, de műsoron lesz Sosztakovics közismert Jazz szvitje és Hacsaturján Guayane szvitje is. A zenekar ez alkalommal a Hild térre várja közönségét. Az est karmestere Izaki Maszahiro lesz.

Augusztus 22-én a szandaszőlősi Lengyel Antal téren filmzenéket fog játszani a zenekar Izaki Maszahiro vezényletével.

A fesztivált augusztus 26-án egy bécsi est zárja a szolnoki Kossuth téren: bécsi keringőket, polkákat, operettrészleteket hallhat majd a közönség Joseph Strausstól, Lehár Ferenctől és Franz von Suppétól. Közreműködik Lőrincz Judit énekművész, Bot Gábor színművész és a Szolnoki Szimfonikusok. Az est karmestere Izaki Maszahiro.

A zenekar 5-én Jászberényben, augusztus 7-én Nyírbátorban, augusztus 10-én Mezőtúron, augusztus 19-én pedig Törökszentmiklóson lép fel. Minden helyszínen kísérőprogramokra és hangszersimogatóra is várják a közönséget. A programokra a belépés díjtalan. 

AktuálisSzolnokJászberényTörökszentmiklósmezőtúrSzolnoki Szimfonikus ZenekarParti-Túra