2023.06.03, Szombat
Meglepő és humorral átszőtt újévi koncertekkel készülnek a szimfonikusok Szolnokon
Kép: Illusztráció, pixabay.com

Meglepő és humorral átszőtt újévi koncertekkel készülnek a szimfonikusok Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.12.10. 16:35

Újévköszöntő hangversenyeket ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar januárban három időpontban három szolnoki helyszínen.

Hirdetés

Az info.szolnok.hu tájékoztatásából kiderül, hogy Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője csütörtökön, a szandaszőlősi művelődési házban tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy három időpontban, a város három helyszínén terveznek hangversenyeket tartani: 2022. január 7-én a szandaszőlősi művelődési házban, január 10-én a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és január 15-én a szolnoki Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában. A zenekar átoltottsága százszázalékos - jegyezte meg.

Kitért arra, hogy a Szolnoki Szimfonikus Zenekar első újévköszöntő gáláját 2012 januárjában rendezték. A szolnoki városi sportcsarnokban szervezett Tánckoncerten egyenrangú partnerként jelent meg a zene, az ének és a tánc.

A produkciót minden évben több ezer fős publikum látta - számolt be az ügyvezető, hozzátéve: tavaly januárban a járványügyi korlátozások nem tették lehetővé a rendezvény megszervezését.

A járványadatokat látva a zenekar úgy érezte, felelőtlen döntés lenne a 2022-es újévi rendezvényt a megszokott módon megszervezni, ezért úgy döntöttek, hogy három időpontban, a város három különböző helyszínén tartanak hangversenyeket - fogalmazott Ignácz Ervin.

 

Többszáz ember előtt játszanak majd

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója elmondta: négy-ötszáz ember előtt fognak egy-egy alkalommal játszani. A 2022-es újévköszöntő koncertsorozat repertoárjának összeállítása során Izaki Maszahiro fő-zeneigazgató többek között Johann Schrammel, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss népszerű operettjei mellett meglepetés műsorral is készült. A fellépők között lesz majd Lőrincz Judit, Bot Gábor és Turpinszky Béla, vezényel: Izaki Maszahiro. Az est műsorvezetője Danyi Zsuzsanna lesz.

A szakmai igazgató elmondta, hogy az előadások báli, a bécsi újévi koncerthangulattal kezdődnek, majd a szünetben pezsgős koccintásra invitálják a megjelenteket.

A koncert második részében Izaki Maszahiro nemcsak karmesterkedik, hanem szólistaként különböző hangszereken, eszközökön - például csengő, írógép, stb. - fog közreműködni. Emellett a közönséget is bevonva a karmesteri identitás különféle karaktereit is bemutatja a koncerten, szimultán húsz-harminc pálcával fog vezényelni. Rendkívüli alapossággal készül a műsorra - jegyezte meg Patkós Imre.

Hozzátette: az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatnak az aktuális információkról. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

Szolnok elnyerné az Európa Kulturális Fővárosa címet is

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő szerint elvitathatatlan szerepe van a szimfonikus zenekarnak Szolnok város gazdag művészeti és kulturális életének kialakításában. A művészek a világjárvány idején is "elvitték a művészetet" az emberekhez - tette hozzá.

Szalay Ferenc polgármeste megköszönte Magyarország kormányának, hogy a kultúrát kiemelten támogatja. Szólt arról is, hogy Szolnok célja elnyerni majd az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Néhány fontos információ:

  • 2022. január 7. 19:00 óra – Szandaszőlősi Művelődési Ház
  • 2022. január 10. 19:00 óra – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ
  • 2022. január 15. 19:00 óra – Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnoka


Közreműködik: Lőrincz Judit és Bot Gábor, Turpinszky Béla
Vezényel: Izaki Maszahiro

Többek között Johann Schrammel, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss népszerű operettjei mellett meglepetés műsorral is készült, mely garantálja a szórakoztató kikapcsolódást.
A fellépők között találkozhatunk majd ismerős arcokkal is: Lőrincz Judit (szoprán), Bot Gábor és Turpinszky Béla (tenor) személyében.
Az est műsorvezetője: Danyi Zsuzsanna

További információ: www.szolnokiszimfonikusok.hu

FONTOS: Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján és a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az aktuális kormányrendeletet figyelembe véve kerülnek megrendezésre a produkciók. Épp emiatt az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján (www.szolnokiszimfonikusok.hu) és facebook oldalán (www.facebook.com/szolnokiszimfonikusok) tájékozódhatnak az aktuális információkról, a látogatás feltételeiről.

Jegyek kaphatók december 1-től a szolnoki IBUSZ irodában és a helyszíneken 3.000.-Ft-os egységáron. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. IBUSZ Szolnok elérhetőségei: +36 56 423-602 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 2/a

Helyi hírekSzolnoki SzimfonikusokSzolnoki Szimfonikus Zenekarelőadásújévi koncert