2021.07.25, Vasárnap
Több energiát kap a Szigligeti Színház
Szigligeti Színház facebook

Több energiát kap a Szigligeti Színház

2021.06.21. 17:56

Az E.ON a közlekedők türelmét kéri a beruházás idejére.

Hirdetés

Javában zajlik a Szigligeti Színház felújítása. A mellett, hogy az épület megújul, a jövőben több villamos energia is áll majd a színház rendelkezésére.

A megnövekedett energiaigény biztosítás érdekében az E.ON fejlesztést hajt vére a színház körzetében: új transzformátort helyez üzembe és földkábeleket létesít. A beruházás június 23-án kezdődik és várhatóan július végéig tart, melynek során a Szigligeti utcában, Táncsics Mihály téren és Sóház utcában középfeszültségű földkábeleket fektetnek, illetve egy betonházas transzformátor állomást telepítenek a szakemberek. A munkát a Táncsics Mihály tér parkolójában kezdik a transzformátor telepítésével, amely kézi és gépi földmunka végzéssel jár majd.

Az előkészületeket követően a transzformátor állomást június 28-án szállítják majd a helyszínre. A szállítás és a telepítés kapcsán a Sóház utca, Szigligeti utca, Táncsics Mihály utca, Táncsics Mihály tér és Kossuth Lajos tér területén tereléssel, parkolás korlátozással és sebesség korlátozással járó forgalmi rend változás várható.

A transzformátor állomás telepítését követően 225 m hosszú szakaszon kerül sor a földkábelek fektetésére. Ennek kapcsán jellemzően a járdaburkolatok megbontására lesz szükség, valamint két ponton, a Szigligeti utca 2-nél és a Táncsics Mihály tér 1-nél az útburkolat átvágására. A Szigligeti utca, valamint a Táncsics Mihály tér egyes szakaszain parkolási tilalom lép életbe a munkálatok elvégzésének idejére. A Szigligeti utcában átmeneti egész pályás útlezárás és sebességkorlátozás várható az útátvágások időtartamára. Július 6-án a meglévő transzformátor állomás előtti útszakasz, 12-én a Táncsics út 18. előtti parkoló, 21-én Szigligeti út Verseghy park felé történő átvágására lesz szükség.

A beruházás kapcsán az E.ON az ott élők és az arra közlekedők türelmét és megértését kéri.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

AktuálisSzigligeti Színház