2023.12.06, Szerda

Helyi hírek

Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján

2023.08.31

Családi és kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a szombatig tartó Szolnok napja elnevezésű rendezvénysorozaton. A részleteket a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették.

Középpontban a tehetség címmel rendeztek konferenciát Szolnokon

2023.08.29

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár a lehető legtöbb kiemelkedően tehetséges fiatal megtalálásának fontosságáról beszélt hétfőn Szolnokon, a Czeizel Endre Emlékkonferencia - Középpontban a tehetség elnevezésű rendezvényen.

Tanszeradományal segítettek Szolnokon a rászoruló gyermekeknek

2023.08.27

Bátran nevezhetjük hagyománynak, hogy a szolnoki polgármesteri hivatalnak, a város cégeinek, intézményeinek munkatársai, ha szükség van, segítenek. Már sokadik alkalommal fogtak össze, hogy segítő kezet nyújtsanak rászoruló embertásaiknak, ezúttal hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését támogatták gyűjtésükkel - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

2023.08.25

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt csütörtöktől hét vármegyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Átadták a vármegyei önkormányzati elismeréseket Szolnokon

2023.08.23

A regnáló és emeritus Jászkun főkapitányok, jász és nagykun kapitányok, valamint az őket kísérő zászlóvivő huszárok bevonulásával kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat ünnepi megemlékezése szerda délelőtt. A vármegyeháza dísztermében, az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódó esemény a jászkun hagyományok tisztelete és továbbadása jegyében zajlott - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Továbbjutott a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupában

2023.08.21

A Szolnoki Dózsa megnyerte vasárnapi mérkőzését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a szirakúzai B-csoportban, így továbbjutott a következő körbe – olvasható az MTI-ben.

A tűzijáték után több kocsival közlekedik a Szolnok irányába tartó vonat

2023.08.19

A Szent István-napi rendezvények miatt a MÁV-Start többletjáratokkal készül vasárnapra - közölte a Mávinform péntek reggel a Facebook-oldalán.

Szolnokon készülnek a női kajaknégyes tagjai: jó érzéssel várják a versenyt

2023.08.17

A női kajaknégyes tagjai, így Hadvina Dóra és Gazsó Alida Dóra kifejezetten bizakodóak az egységgel kapcsolatban a jövő szerdán kezdődő, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén és a Tisza-tónál is írták a szúnyogokat a héten

2023.08.15

A héten hat vármegyében, 68 településen és Budapest XXI. kerületében folytatódik a szúnyoggyérítés - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Országszerte továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja, Szolnokon alacsony a mérőszám

2023.08.13

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

Nyáresti koncertekre hív a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2023.08.11

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több koncertet ad a városban augusztus 4. és 28. között, a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál 2023 rendezvénysorozat keretében.

Több mint 900 zsák hulladéktól tisztult meg a Tisza középső szakasza

2023.08.09

A Közép-Tisza Kisköre és Szolnok közötti 70 folyamkilométeres szakaszán tisztították napokon keresztül a folyót a XI. Tiszai PET Kupa környezetvédői, 937 zsák, mintegy 6,1 tonna hulladéktól mentesítve a folyót és árterét - közölte a Természetfilm.hu Egyesület, a Tiszai PET Kupa szervezője kedden közleményben az MTI-vel.

Elindulhat a Szolnok új tehermentesítő útjának előkészítése

2023.08.07

Összesen 47,5 milliárd forintot különített el az állam.

Drónnap lesz szombaton a szolnoki repülőmúzeumban

2023.08.05

A vállalkozó kedvűek drónszimulátort is kipróbálhatnak.

Korszerűsítik a belterületi utakat Kunhegyesen

2023.08.03

Korszerűsítik a belterületi utakat és a településközpontot a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunhegyesen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert csaknem 250 millió forint európai uniós támogatásból - közölte a projekt kommunikációjáért felelős PopulArt Produkció Kft. közleményben az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2023.08.30

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Pikniket rendeznek szeptember 2-án a szolnoki RepTárban

2023.08.28

Lézerharcot, fegyverkiállítást, 4D mozit láthatnak, és kipróbálhatják egy vadászrepülőgép irányítását is szimulátoron keresztül azok, akik ellátogatnak szeptember 2-án, szombaton a szolnoki RepTár Piknikre - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

Hőségriadó - Szonokon is vizet osztanak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

2023.08.26

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak - derült ki a MÁV Zrt. közleményéből.

Több mint 800 millió forintos fejlesztés indul a szolnoki Hetényi Géza kórházban

2023.08.24

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben - szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Évadnyitó társulati ülés volt a Szolnoki Szigligeti Színházban

2023.08.22

Nincsen semmi szokatlan a Szolnoki Szigligeti Színház életében. Legalábbis az idei évadnyitó társulati ülés tekintetében ugyanaz a vidám hangulatú esemény szem- és fültanúi lehettek az eseményre meghívott médiamunkások, mint tavaly - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban

2023.08.20

Összességében 888 millió forint támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, melyből a társ-szakosztályok is részesültek. A sajtónyilvános projektbemutatót csütörtökön tartották.

Fontos lakóövezeti út újul meg Jászfényszarun

2023.08.18

A HE-DO mégy hónap alatt végzi el a rekonstrukciót a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei városban.

Koronavírus - NNGYK: Szolnokon is alacsony a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.08.16

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Iskolaőröket toboroz a szolnoki rendőrség

2023.08.14

A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő személyek jelentkezését várják.

V0: folytatódik a Budapestet elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítése

2023.08.12

A tervek szerint a kijelölt Szolnok−Kecskemét−Székesfehérvár−Győr nyomvonalsávon kétvágányú, villamosított, 100-120 km/h sebességre alkalmas pálya épül majd, részben új nyomvonalon.

Az Adorján Ildikó díj odaítélésére vár javaslatokat a szolnoki önkormányzat

2023.08.10

A díj plakettből és az odaítélést tanúsító oklevélből, valamint pénzjutalomból áll.

Szeptembertől Szolnokon is bevezetik az egységes alapellátási ügyeleti rendszert

2023.08.08

Hétvégén átlépte a százezret az Országos Mentőszolgálat új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma, szeptember 1-jétől pedig Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, és Baranya vármegyékben folytatódik az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése - közölte a mentőszolgálat szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A Jászberény−Tokaj sávban alig hullott csapadék

2023.08.06

Aszály és telített talaj is előfordul Magyarországon augusztus elején.

Csángó Fesztivál hat napon át Jászberényben

2023.08.04

A rendezvény idején koncertekkel, táncházzal, népi gyermekprogramokkal várják a látogatókat, kiemelt programja az augusztus 10-től 13-ig tartó Népművészeti vásár.

Egy hét a csillagok alatt - Szolnokon is csillagászati programokkal várják az érdeklődőket csütörtöktől

2023.08.02

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Egy hét a csillagok alatt elnevezésű országos programsorozatot, amelynek során augusztus 3. és 13. között csaknem 150 csillagászati program várja az érdeklődőket országszerte több mint 70 helyszínen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel szerdán.