2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

Közel félszáz ajándékot osztottak ki a legszebb gyermekrajzokért

2022.12.23

Mint minden év végén, így idén adventkor is szebbnél szebb rajzok érkeztek általános és középiskolás diákoktól a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Védelmi Bizottság felhívására.

Defibrillátort adományoztak a tiszaföldvári tűzoltóknak

2022.12.21

A jelenleg kapható egyik legkorszerűbb újraélesztő defibrillátort adományozta a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságnak a Tiszaföldvári Vállalkozók Egyesülete.

Férfi vízilabda ob I - Szolnoki és pécsi siker

2022.12.19

A Szolnok a Kaposvár ellen odahaza, a Pécs pedig az UVSE vendégeként nyert a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

2022.12.17

Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel.

Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Tiszabőn

2022.12.15

Két csoportszobás, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának helyi vezetője az MTI-vel.

Öt szolnoki intézmény is Családbarát Munkahely díjban részesült

2022.12.13

Immár tizenkettedik alkalommal vehettek át Családbarát Munkahely Díjat azok a munkáltatók, amelyek munkahelyi családbarát programok megvalósításával elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Tanulmányi úton jártak a szolnoki fiatalok Bielsko Bialába

2022.12.10

Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

2022.12.08

A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

Férfi vízilabda ob I - A Szolnok legyőzte az UVSE-t

2022.12.06

A Szolnok négygólos különbséggel kerekedett a házigazda UVSE fölé a férfi vízilabda ob I szombati játéknapjának nyitómérkőzésén, a Komjádi uszodában.

Férfi vízilabda Eurokupa - Kétgólos előnyben a Honvéd a Szolnok ellen

2022.12.03

A Honvéd hazai medencében 13-11-re nyert a Szolnok ellen a férfi vízilabda Eurokupa nyolcaddöntőjének első, szerdai felvonásán.

Kulcsfontosságú vontatási alállomás újult meg Szolnok térségében

2022.12.01

A NIF Zrt. beruházásában az R-Kord Kft. kivitelezésével megvalósult fejlesztés célja a vasúti vontatási kapacitáshiány megszüntetése, az energiahatékonyság növelése.

Remek javaslatokkal rukkoltak elő a fiatalok a diákközgyűlésen

2022.11.29

Diákközgyűlést tartottak pénteken délelőtt a városházán. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály alpolgármester, illetve számos intézmény és szervezet képviselője, akik érintettek voltak az egyes napirendi pontokban felvetett javaslatokban.

A város közgyűlése elfogadta Szolnok helyi klímastratégiáját

2022.11.26

Szolnok város közgyűlésének novemberi ülésén a képviselők tárgyaltak a város klímastratégiájáról, döntöttek önkormányzati többlettámogatásokról, és arról is, hogy az ünnepek előtt újra lesz „Házhoz visszük a szeretetet” program, év végén és jövő év elején pedig igazgatási szünetet rendeltek el a városházán.

Javult az árvízi biztonság a Közép-Tiszán Kisköre és Szolnok között

2022.11.24

Javult az árvízi biztonság a Közép-Tiszán Kisköre és Szolnok között a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP), az Európai Unió és a magyar állam 18,1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával megvalósuló beruházás révén, amelyből már csak kisebb utómunkálatok maradtak hátra - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) szerdán az MTI-vel.

Zöldül a város - fásítási program zajlik Szolnokon

2022.11.22

Nagy volumenű fásítási program zajlik Szolnokon, az elmúlt évek ültetéseihez képest majdnem dupla annyi fa kerül a város közterületeire.

Családügyi konferenciát tartottak Szolnokon

2022.12.22

Hazánk családpolitikája, a gyermekvállalás alakulása, valamint az egyes családtámogatási ellátások népszerűsége volt a témája a Megyei Családügyi Konferenciának, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett.

Új vezető a Karcagi Járási Hivatal élén

2022.12.20

2022. december 15-től új vezetője van a Karcagi Járási Hivatalnak.

Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen

2022.12.18

Fiatalok sokasága várta a díszterem karzatán, hogy elkezdődjön Szolnok város közgyűlésének decemberi ülése, melyről a diákok ezúttal is elindultak, hogy 250 rászoruló családnak házhoz vigyék a szeretetet. Az ajándékcsomagokban ezúttal is tartós élelmiszer volt, a kézbesítést a Városi Gyerektanács és a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai végezték.

Korszerűsítették a kerékpárút-hálózatot Karcagon

2022.12.16

Korszerűsítették a kerékpárút-hálózatot Karcagon, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 500 millió forint támogatásból valósult meg - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Star Wars rajongói napot rendeznek a szolnoki RepTárban

2022.12.14

A Csillagok háborúja rajongóit várják december 29-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba, ahol érdekes programokat kínálnak a látogatóknak az adventi időszakban is - közölte az intézmény közleményben az MTI-vel.

Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása Szlnokon

2022.12.11

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz.

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

2022.12.09

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek

Férfi kosárlabda NB I - Hosszabbításos szolnoki siker

2022.12.07

A Szolnok hazai pályán hosszabbításban kerekedett a Fehérvár fölé a férfi kosárlabda NB I keddi mérkőzésén.

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

2022.12.04

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Folytatódik a belvízelvezető hálózat fejlesztése Újszászon

2022.12.02

Folytatódik a belvízelvezető hálózat fejlesztésének második üteme Újszászon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert csaknem 300 millió forintból - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje

2022.11.30

Negyvenkét év szolgálati idő után nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje.

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

2022.11.28

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

A héten megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu

2022.11.25

Az év végéhez érkezve újra megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu a Kossuth téren, ahol a már megszokott színvonallal várjuk a mindazokat, akik szeretnének a gyönyörűan feldíszített karácsonyfa mellett, hangulatos faházak között találkozni a barátaikkal, ismerőseikkel, meginni egy pohár forralt bort vagy enni egy finom kenyérlángost.

Városfejlesztések zajlanak Törökszentmiklós keleti városrészében

2022.11.23

Utak aszfaltozása, illegális hulladéklerakó felszámolása, illetve önkormányzati épület felújítása is része a Törökszentmiklós keleti városrészében folyó beruházásnak, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert mintegy 200 millió forint támogatásból valósul meg.

Barabásné Forgács Edit lett Kenderes polgármestere

2022.11.21

Barabásné Forgács Edit (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, ahol a képviselő-testület hat tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.