2019.01.22, Kedd

Helyi hírek

Március végére-április elejére feloldhatják a korlátozást már Abádszalókon is

2017.03.09

Utoljára február végén egy abádszalóki zárt telepen tartott, vadállomány fenntartására tenyésztett fácánállományban állapítottak meg madárinfluenza fertőzést a szakemberek. Az intézkedés feloldása március végére, április elejére várható.

Egy szolnoki iskola menzáján ebédelt az államtitkár

2017.03.06

A Modern Városok Program szolnoki fejlesztéseiről, a közigazgatás helyzetéről, illetve az iskolarendszer változásairól tájékozódott Tuzson Bence, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Folytatódnak az útépítések: A megyeszékhely több pontja is érintett

2017.03.02

Új helyszínek kapcsolódnak be a Modern Városok Program keretében megvalósuló út-, kerékpárút- és járda építési, felújítási munkálatok sorába Szolnokon. Az önkormányzat a közlekedőktől fokozott figyelmet és türelmet kér a munkálatok ideje alatt.

Március végére megérkeznek a Szolnoki Helikopter Bázisra az új repülőgépek

2017.02.27

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei.

Átadták a felújított kőtelki tűzoltólaktanyát

2017.02.23

Az egyesület 2014-ben döntött úgy, hogy él a felkínált lehetőséggel, egy személyautóval és a meglévő eszközökkel, felszerelésekkel, a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtva, részt vállal Kőtelek és további négy település biztonságának őrzésében.

A jogszabályoknak megfelelő a tiszatenyői ivóvíz minősége

2017.02.21

Tiszatenyőn a vízhálózat két mintavételi pontján egy-egy mikrobiológiai és kémiai komponens vonatkozásában határérték feletti értékeket mértek, ezután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala február második hetében határozatban rendelte el annak javítását.

Közel hatmilliós adomány a martfűieknek a Béres Alapítványtól

2017.02.20

Február közepén váratlanul nagy ajándék, 5,8 millió forintos adomány érkezett Martfűre a Béres Alapítvány jóvoltából. Vass Éva önkormányzati képviselő közbenjárásával már nem először nyújtott segítséget termékeivel a Béres Alapítvány, most azonban, a közel hatmilliós felajánlásnak köszönhetően, 1320 béres termék kerülhet kiosztásra Martfű városában.

Legyen közös szívügy a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítése

2017.02.15

Szomorú hírrel kezdődött az év a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak. Tiszavárkonyban, a Tisza partján festői környezetben található alkotóházuk leégett.

Nemzeti értékeinkről mérték össze tudásukat

2017.02.11

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében lezajlott a nemzeti értékekről szóló vetélkedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntője a Megyeháza dísztermében.

Fejlesztési lehetőségek Tiszaderzsen

2017.02.09

A térség fejlesztési lehetőségeiről, önkormányzatok, civilszervezetek és vállalkozások projektjeinek támogatását szolgáló pályázatokról volt szó a Széchenyi Programiroda tiszaderzsi rendezvényén, ahová a térségből mintegy negyven érdeklődő jött el a megújult könyvtárba.

Rehabilitáció kortalanul

2017.02.07

Civil kezdeményezésre szervezték meg azt a példaértékű konferenciát, melyen Szolnok fejlesztő szakemberei találkoztak. A koraszülött fejlesztéstől a látás és mozgássérültek rehabilitációjáig valamennyi terület képviseltette magát a hiánypótló rendezvényen.

Egy jászsági lokálpatrióta Budapesten

2017.02.03

Nagy Győry István nem jászsági születésű. Nagy a valószínűséggel a jászberényi gimnáziumban töltött időszak, a lajosmizsei jegyzői évek hagytak benne olyan mély nyomot, hogy később ő is jásznak vallotta magát.

Konferencia a repülésbiztonságról Szolnokon

2017.01.29

A napokban az MH 86. Szolnok Helikopterbázison is megtartották az éves repülésbiztonsági konferenciát.

Az Agrohíd Ipari Kft. hosszú távra tervez Martfűn

2017.01.28

Új gyártóüzem épült, ezzel együtt új munkahelyek jöttek létre a Tisza Ipartelepen. Az Agrohíd Ipari Kft. látványos, 650 négyzetméteres üzemcsarnoka néhány hónap alatt vált tervből valósággá, megfelelő teret biztosítva a vállalkozás technológiai fejlesztésre és kapacitásbővítésre irányuló további terveinek.

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

2017.03.08

Ezer métert kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. 

Makettháború lesz a hétvégén Szolnokon

2017.03.03

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg Szolnokon a makettezők egyik legnagyobb hagyománnyal bíró országos versenyét március 4-5-én.

Az Országházba kerülő perzsaszőnyeget szövik Öcsödön

2017.03.01

Az Országház képviselői tárgyalójába kerülő perzsaszőnyeget egy öcsödi műhelyben készíti hét szövőnő.

Törpék az óriásoknál

2017.02.25

Óvodások látogattak a tiszafüredi laktanyába. A gyerekek számára mesébe illő volt az a környezet, amiben a tűzoltók élnek.

Szolnok megye területén is várhatóak fejlesztések a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2017.02.21

A Duna-Ipoly Nemzeti Park működése Budapest, továbbá Pest megye, Fejér megye és Komárom-Esztergom megye teljes területét, valamint Nógrád megyéből a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként védett, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet területeit is magában foglalja. A térség egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Adománnyal segítették a jászberényi kórház gyermekosztályát

2017.02.20

A mindennapi gyógyellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és játékokat kapott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház a K&H csoport médiapartnere, az Atmedia jóvoltából. A cég a K&H gyógyvarázs program keretében lepte meg a kórház Csecsemő- és Gyermekosztályát új vérnyomásmérővel, cumisüvegekkel, eldobható- és textilpelenkákkal.

Évértékelő állománygyűlést tartott a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.19

„A vizsgálat éve volt 2016”, így kezdte az év összefoglalójáról szóló beszédét Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, a katasztrófavédelem évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén, csütörtökön, a Megyeházán.

Biztonságosan a világhálón

2017.02.12

Több száz általános iskolás vett részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Karcagi Rendőrkapitányság közös programján, ahol a téma a biztonságos internethasználat volt.

Holnap újra nagypiac lesz Szolnokon az Agórában

2017.02.11

A Helyi Termékek Vására egy olyan gasztronómiai program, melyet minden hónap második vasárnapján rendeznek meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. 

Szolnokon rendezik a nemzeti értékekről szóló vetélkedő döntőjét

2017.02.07

A vetélkedőre összesen 77 csapat nevezett, így a november 29-i első fordulón több mint 300 fiatal vett részt. Minden járásból a legjobb eredményt elérő csapat jutott be a február 8-i megyei döntőbe, melyben így 7-7 csapat szerepel.

Vagyonvédelmi információs pontot hoztak létre Szolnokon

2017.02.04

A Szolnoki Rendőrkapitányság a népszerű „Házhoz megyünk” program után elindította új vagyonvédelmi programsorozatát Szolnokon.

Virágvásárral csalogatják a tavaszt

2017.02.02

Lassan, nagyon lassan magunk mögött hagyjuk a telet, a hetek óta tartó szokatlan hidegnek is a héten várhatóan vége. Ebben a didergős, szürke időben felüdülés jelenthet színes virágokkal dekorálni otthonunkat vagy irodánkat, s a Valentin nap közeledtével érdemes kedvesünkre is gondolni.

Csak Szolnokon készítik habos töltelékkel az Islert

2017.01.28

A habos isler szolnoki sütemény, és világszerte kuriózumnak számít. Eleinte csak egy helyen lehetett kapni, ám a desszert sikere akkora volt, hogy a helyi és környékbeli cukrászdák egymás után vették fel a kínálatukba. A habos isler híre mára átlépte az országhatárt, és Európa-szerte vannak hódolói a csokis-habos finomságnak. Eljutott már a sütemény Ausztriába, Olaszországba, Franciaországba, Görögországba, sőt, az Egyesült Államokba is.

Kihirdették a karácsonyi rajz és kézműves pályázat eredményét

2017.01.27

Megtartották a karácsonyi rajz és kézműves termék pályázat eredményhirdetését a Megyeházán. A díjakat Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök adta át. A zsűri tagok közel 130 alkotásból választották ki a nyerteseket. Erős lobbi tevékenységüknek köszönhetően idén is több különdíj talált gazdára, hiszen az eredeti kiírás szerint kategóriánként az első három helyezett díjazása szerepelt a tervek között. 

A zsűritagok már kiválasztották a legjobbakat

2017.01.24

Az eredményhirdetés január 26-án 14.00 órakor lesz a Megyeházán.