2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

Forgalomba állt a MÁV-Start teljes KISS-motorvonatflottája

2023.02.27

A MÁV-Start forgalomba állította mind a 40 KISS emeletes motorvonatot, amelyet a Stadler cég szállított a vasúttársaságnak a 2017-ben kötött keretszerződés alapján, ezzel teljessé vált a vasúttársaság emeletesmotorvonat-flottája.

Kiemelkedó sportolókat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

2023.02.26

A Magyar Bajnokok és a diákolimpiai bajnokok köszöntése ez évben egyszerre történt a Kővári Tamás-díj és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerés átadásával, az ünnepségnek a városháza adott otthont.

Kiképzési gyakorlatot tartanak a honvédség Gripenjei - Szolnokon is nagyobb hanghatásra kell számítani

2023.02.24

Délutáni és éjszakai kiképzési gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei február 23-án és március 2-án - közölte a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár közösségi oldalán csütörtökön.

Férfi vízilabda ob I - Reális cél lehet a négy közé jutás Szolnokon

2023.02.22

Hangay Zoltán vezetőedző szerint reális cél lehet a harmadik helyen álló Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapatának a legjobb négy közé kerülés a bajnokságban.

Szoros csatában kikapott ki Szolnokon a listavezető Falco

2023.02.20

Szoros csatában kikapott Szolnokon a listavezető Falco a férfi kosárlabda NB I szombati találkozóján.

Átadták a Szent Erzsébet Katolikus Óvodát Karcagon

2023.02.18

Átadták a Szent Erzsébet Katolikus Óvodát csütörtökön Karcagon. Az ünnepségen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a kormány egyházi oktatási intézmények megújításához, illetve építéséhez adott támogatása a magyar társadalom jövőjét szolgálja.

Megújul a Galambos park Törökszentmiklóson

2023.02.16

Megújul a Galambos park a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Törökszentmiklóson, a munkálatok a tervek szerint ősszel kezdődnek és jövő év végén fejeződnek be.

Gépjárművezetői és karbantartói álláslehetőség a szolnoki kormányhivatalban

2023.02.14

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal pályázatot hirdet gépjárművezetői, illetve karbantartói feladatok ellátására.

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat

2023.02.12

A civilek napja alkalmából tartottak ünnepséget szerdán a JNSZ Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. A rendezvényen, melyen átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat, részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor alpolgármester.

Újabb fontos lépés született Szolnok régi sporttelepének a megújításában

2023.02.10

A Duna Aszfalt által kivitelezett beruházás a sporttelep megközelítését biztosító Véső utat tehermentesíti a déli megközelítési lehetőségek fejlesztésével.

Nőttek a szociális és gyermekvédelmi támogatások összegei

2023.02.08

Emelkedett az ápolási díj, a gyermekek otthongondozási díja és az időskorúak járadékának havi összege. Első alkalommal a 2023. január hónapra járó díjat, járadékot folyósítják magasabb összegben.

Férfi vízilabda ob I - Szoros meccset nyert meg a Szolnok a Vasas ellen

2023.02.06

A Szolnok szoros mérkőzésen egy góllal verte a Vasast szombaton a férfi vízilabda ob I-ben.

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését Szolnokon

2023.02.03

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Férfi kosárlabda NB I - Szolnokon nyert a Kecskemét

2023.02.01

A második helyen álló Szolnok meglepetésre hazai pályán kikapott a Kecskeméttől a férfi kosárlabda NB I keddi mérkőzésén.

Férfi vízilabda ob I - Szolnokon győzött az OSC

2023.01.31

Az OSC 11-8-ra nyert Szolnokon a férfi vízilabda ob I alapszakaszának szombati rangadóján.

Elfogadták Szolnok költségvetését

2023.02.27

Csaknem 42,8 milliárd forint főösszeggel elfogadta Szolnok idei költségvetését a város közgyűlése csütörtökön. Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) stabilnak és biztonságosnak nevezte a város 2023-as költségvetését.

Zajlik a szolnoki játszóterek felülvizsgálata, megújuló padok a Zöld Ház előtt

2023.02.25

Már zajilk a Széchenyi lakótelepen, a Zöld Ház előtti téren lévő padok, ülőkék fa elemeinek cseréje is.

Jelentős területet adtak vissza a Tiszának megnövelve a vízvisszatartást és az árvízbiztonságot

2023.02.23

KÖTIVIÉP és a NOX által kivitelezett projekt fő célja a folyómeder vízszállító képességének javítása volt.

Fejlesztik a Gödör Madárbarát parkot Cibakházán

2023.02.21

Meghosszabbítják a vízen levő sétányt, sólyapályát hoznak létre és rekonstruálják a horgászhelyeket.

Gyérítik és riasztják a kormoránokat a Tisza mentén

2023.02.19

Február végéig gyérítik és riasztják a kormoránokat a Tisza mentén - közölte a szolnoki székhelyű Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója az MTI-vel pénteken.

Szolnokon is sokat romlott a levegő minősége, de hétvégétől javulás várható

2023.02.17

A szálló por miatt ismét veszélyes a levegő minősége kilenc magyarországi településen - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Minibölcsőde létesült Pusztamonostoron

2023.02.15

Nyolc férőhelyes minibölcsőde létesült a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Pusztamonostoron, a település első bölcsődéjébe a kisgyermekek beszoktatása szerdán kezdődik - közölte a több mint ezerhatszáz lakosú község polgármestere az MTI-vel.

Férfi vízilabda ob I - Biztos szolnoki siker

2023.02.13

A Szolnoki Dózsa hét góllal legyőzte a vendég Eger csapatát a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban

2023.02.11

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból - közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Férfi vízilabda Eurokupa - A Vasas továbbjutott, a Szolnok búcsúzott

2023.02.09

A papírformának megfelelően a Vasas továbbjutott a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjéből, a Szolnok viszont búcsúzott.

A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátás

2023.02.07

A nyugdíjasok mellett azok is részesülnek a plusz juttatásban, akiknek fogyatékossági támogatást vagy vakok személyi járadékát folyósítják.

Kálmándi Mihály-díjra várják a jelöléseket Szolnokon

2023.02.04

A díj minden olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki, vagy amely Szolnok város egészségügyi ellátásáért kimagasló tevékenységet folytat, illetve folytatott.

Férfi vízilabda ob I - Otthon nyert magabiztosan rangadót a Ferencváros Szolnok ellen

2023.02.02

A címvédő és hibátlan mérleggel listavezető Ferencváros hazai medencében 9-4-re legyőzte a 2020/21-es idény bajnokát, a Szolnokot a férfi vízilabda ob I szerda esti rangadóján.

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

2023.01.31

A Kormány 2023. január 10-i hatályba lépéssel módosította az egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022.(VII.21.) Korm. rendeletet, mely értelmében bővült azon személyek köre akik igényelhetik a családi fogyasztói közősségekre vonatkozó kedvezmény igényléséhez szükséges, a helyi települési jegyzője által kiállított hatósági bizonyítványt.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

2023.01.29

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.