2019.05.27, Hétfő

Helyi hírek

Rekord létszámú nevező volt a jászboldogházi fogathajtó bajnokságon

2017.05.29

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat hajtója mérte össze tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik, és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma.

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

2017.05.26

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

Országos Dalversenyt rendeztek Szolnokon

2017.05.25

Az elmúlt hétvégén a dal kapott kitüntető helyet a megyeszékhely zenei életében. Kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyéniségéről, a zeneszerző és karmester Ádám Jenőről elnevezett országos dalversenyt. A háromévente megszervezett verseny elismert zenei rendezvénnyé vált az évek folyamán, amelyen az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei nevezhettek és mutathatták meg tudásukat.

Csodálatos képek a virágzó mocsári nősziromról

2017.05.21

Szolnokon, a Tisza árterének belváros közelében fekvő részén kapta lencsevégre az MTI fotósa, Bugány János a mocsári nőszirom virágzását.

Kutyajátszótér és családi park is épül a szolnoki Széchenyi lakótelepen

2017.05.16

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek.

Pontytelepítés a Tisza-tavon

2017.05.15

Az idén első alkalommal érkeztek kétnyaras pontyok a Tisza-tóba. A 2000 kg mennyiségű pikkelyesből 1000 kg Poroszló térségében nyerte el szabadságát, a másik 1000 kg pedig az Örvényi-morotvánál került vízbe.

Tiszafüred adott otthont a III. Rendőr Tisza-tavi Triatlonnak

2017.05.14

A versenyen a Tisza-tó közelében fekvő megyei rendőr-főkapitányságok, illetve városi rendőrkapitányságaik, társszervek, helyi önkormányzatok, valamint tűzoltó- és polgárőr csapatok is indultak.

Mezőtúr - Sajtótájékoztató az áprilisi testületi ülésekről

2017.05.12

Áprilisi testületi ülések témájában tartott sajtótájékoztatót Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere és Batta Attila Viktor alpolgármester.

Idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatást a UPS Jászberényben

2017.05.11

Az NMHH közleménye szerint a cég hatósági jóváhagyás nélkül kezdte meg a Jászberénybe tervezett új kábeltelevíziós szolgáltatását, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő, ezért harmincmillió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Kft.-t.

Folytatódik a kortárssegítő program

2017.05.10

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács keltette életre a kortárssegítő programot, amelybe számos megyei diák is csatlakozott, hogy segíteni tudják iskolatársaikat, kortársaikat.

Ragyogó időben tekerték körbe a Tisza-tavat

2017.05.08

Klasszikus májusi időben indult útnak az idei Tour de Tisza-tó mezőnye, szinte nyár elejei melegben várta a rajtot az esemény 1600 nevezője a tiszafüredi Halas téren. A napot a 15 km-s túrázók vezették be, az első fél órában kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok indultak útnak Tiszafüredről, hogy kényelmes tempóban tekerjenek egy kiadósat a Tisza-tó körül.

Az év boltja verseny különdíjasa a jászberényi Coop Szupermarket

2017.05.04

A napokban hirdették ki Az Év Boltja 2017 verseny győzteseit. Az Élelmiszer szaklap által harmadik alkalommal meghirdetett versenyre ezúttal is rengeteg színvonalas pályázat érkezett.

Mezőtúr adott otthont a IX. Környezetvédő és tudatos fogyasztó konferenciának

2017.05.03

A rendezvény célja az ismeretek bővítése, gazdagítása a szakmai prezentációk által, valamint az intézmény környezetvédő szemléletének, gyakorlatának bemutatása. A konferencia lehetőséget biztosított a környezetvédelemben és tudatos fogyasztói magatartás kialakításában már jártas óvodapedagógusoknak, óvodáknak a bemutatkozásra, a környezettudatos szemlélet megismerésére, tapasztalatcseréjére.

Jövő héttől már írtják a szúnyoglárvákat

2017.04.29

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik Szolnok Önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

Ünnepi MÁK ülés a Megyeházán

2017.04.27

Ünnepi Megyei Államigazgatási Kollégiumi Ülést tartott az Alaptörvény Napja alkalmából a megyei kormányhivatal. A Megyeháza dísztermében megtartott eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd a vármegyeháza épületéről, a jászkun identitásról és a jó államról hangzottak el előadások.

Ismét volt Szeretethíd

2017.05.28

Közel nyolcvan résztvevővel, idén is csatlakozott a megyeszékhely a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Önkéntes Napok programsorozathoz. A résztvevő csapatok önkéntes tevékenységet végeztek együtt, egymásért, a helyi közösségekért, településükért és környezetükért.

Vojvoda Szolnokon kosarazik tovább

2017.05.26

További két évig a Szolnoki Olajban kosárlabdázik a csapatkapitány Vojvoda Dávid. A következő két szezonra visszatér a korábbi közönségkedvenc, a szerb Strahinja Milosevic is.

Leesett Pom Pom a fáról Kisújszálláson

2017.05.22

Izgalmas városmarketing applikációval rukkolt elő a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. és a Miratia.

Jól haladnak a szolnoki Vízpart körúti beruházások

2017.05.19

A Modern Városok Program keretében Szolnoknak biztosított 4 milliárd forintból történik a járda és a kerékpárút építése három szakaszban, nettó 260 millió forintból.

Szolnokon is járt az Országos Gyermekjogi Roadshow

2017.05.15

Közel 550-en voltak jelen Szolnokon május 13-án az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű, közel 2 hónapon keresztül tartó gyermekjogi programsorozatának Észak-alföldi regionális rendezvényén.

Az eredmények visszaigazolják a lelkiismeretes munkát

2017.05.14

A Liget Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tevékenységével, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszönti az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

Tizennyolc évnyi segítség

2017.05.13

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány olyan működő programokat finanszíroznak a támogatóktól érkező forintokból, mint a Szolnok Hazavár, vagy a nehéz helyzetű családoknak szánt téli tüzelőszállítás. De jutott pénz iskolai informatikai fejlesztésre, tehetséges tanulók ösztöndíjára is.

Berekfürdő strandját is csillagokkal minősítették

2017.05.12

A Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén tíz vizes létesítmény vehette át a nemzeti tanúsító védjegyet, gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda kategóriában.

Sorozatban harmadszor vizilabda bajnok a Szolnok

2017.05.11

A Szolnok az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntő szerdai, harmadik mérkőzésén is legyőzte - idegenben - az Egert, így sorozatban harmadszor, története során pedig kilencedik alkalommal megnyerte a férfi vízilabda-bajnokságot. A Tisza-partiak az egri Bitskey Aladár Uszodában a párharc legsimább győzelmét aratva 8-3-ra győztek.

A Dudás család nyerte a Közlekedik a család megyei fordulóját

2017.05.08

Idén hatodik alkalommal mérhették össze közlekedési ismereteiket a családok Szolnokon, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság vetélkedősorozatának megyei fordulójában.

Ismét „Motoros lassú tréning”

2017.05.04

A baleset-megelőzés jegyében rendezték meg Mezőtúron a „Motoros lassú tréninget”. A szervezők a motoros szezon kezdetére akarták felhívni a közlekedők figyelmét.

A szabványoknak megfelelő a kunszentmártoni ivóvíz

2017.05.04

Aggódnak a helyiek a kunszentmártoni ivóvíz sárgásbarna színe és szokatlan illata miatt. A Tiszazugi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke szerint alaptalanok a félelmek, a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy az ivóvíz minősége megfelel az európai uniós szabványoknak.

Mezőtúron kapnak támogatást az álláskeresők

2017.05.02

A több, mint 340 millió forintos forrás a járás álláskeresőit fogja segíteni, hogy álláskeresőből munkavállalóvá váljanak.

Együttműködést kötöttek a turizmus jegyében

2017.04.28

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.

A szerencsejáték-függőséget kutatták, ha kell a segítség is közel lehet

2017.04.27

A kutatás rávilágított arra, hogy az emberek igénylik a személyes segítséget, ezért a segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, információs pontokat hoznak létre az országban, a megyében Szolnokon.