2023.03.27, Hétfő

Helyi hírek

Megnyílt a Magyar Szabadságharcok Háza Rákóczifalván

2022.06.23

Hagyományőrzők, nemzetőrök, vitézi rendek, honvédek, művészek és civil szervezetek közreműködésével, ünnepélyes keretek között adták át Rákóczifalván a Magyar Szabadságharcok Házát.

Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket

2022.06.20

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

Szeptembertől ismét lesz honvéd kollégium Szolnokon

2022.06.18

Idén szeptembertől megkezdi működését a Szolnoki Honvéd Kollégium, huszonhárom esztendő után újra visszatér a honvéd kollégiumi rendszer a városba. 

Bölcsődeépítésbe fognak Karcagon

2022.06.16

Új bölcsőde épül Karcagon, a kivitelezés a tervek szerint idén kezdődik és várhatóan 2024. december 31-ig ér véget - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Tovább csökken Szolnokon a koronavírus koncentrációja

2022.06.14

Az örökítőanyag koncentrációja 13 településen az alacsony, 9 mintavételi helyen pedig a mérsékelt tartományba esik.

Megfelelő lett az ivóvíz minősége Tiszagyendán

2022.06.12

Megfelelő minőségű lett az ivóvíz Tiszagyendán, miután új kutat fúrtak és arzénmentesítő berendezést is üzembe helyeztek a községben - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere az MTI-vel.

Tisztán elektromos autóbuszt tesztel a budapesti agglomerációban a Volánbusz

2022.06.10

Tisztán elektromos meghajtású, csuklós Mercedes-Benz eCitaro G áll ideiglenesen forgalomba a gyáli körjáratokon - közölte a Volánbusz pénteken az MTI-vel. A Zöld busz programban elnyert támogatásnak köszönhetően Szolnokra is 10 elektromos jármű érkezik.

Megnyílik a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban

2022.06.08

Megnyílik a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban a tervek szerint június második felétől - közölte a mintegy nyolcezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Június közepén rendezik meg a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált

2022.06.06

Négy színpadon zenés produkciók, valamint filmvetítés, kézműves vásár, hajótúra és szabadtéri színház várja június 14. és 18. között a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra látogatókat. A rendezvény új programeleme a Parkoló, ahol családi és művészeti programokkal készülnek a szervezők.

Eredményes diákokat és pedagógusokat köszöntött a város

2022.06.04

Országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért általános és középiskolás tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték szerdán a SzSzC Jendrassik György Gépipari Technikumban, ahol a város nevében Fejér Andor alpolgármester adta át az okleveleket.

Jegyzői szakmai napot tartott a szolnoki kormányhivatal

2022.06.01

Szakmai napra hívta a települések jegyzőit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A törvényességi felügyelet, a fogyasztóvédelem, a hulladékgazdálkodás, valamint az élelmiszerbiztonság aktuális kérdéseiről is szó esett a nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen.

MÁV: május 30-tól egyre több újszászi és ceglédi járaton közlekedik emeletes vonat

2022.05.30

Május 30-tól az újszászi vonalon már 30 hétköznapi és 31 hétvégi járat, továbbá a ceglédi vonalon munkanapokon 33, hétvégén pedig 36 járat utasai közlekedhetnek emeletes vonattal - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

Vasárnap városi gyermeknap lesz a szolnoki Turisztikai Központban

2022.05.28

Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város kiemelten kezeli a gyereknapi szórakoztatást, ezért a Szolnok Élménysziget munkatársai olyan programkavalkádot hoznak a Tiszaliget végén található Turisztikai Központba, amely párját ritkítja.

Múzeumok éjszakája - Szolnok lesz idén a rendezvénysorozat kiemelt helyszíne

2022.05.26

Június 25-én rendezik meg a jubileumi, 20. Múzeumok éjszakáját, melynek kiemelt helyszíne Szolnok lesz.

Férfi kosárlabda NB I - Szépített a Szolnok, előnyben a Körmend

2022.05.24

A Szolnok megtartotta továbbjutási esélyeit, míg a Körmend legyőzte a vendég Oroszlányt kedden a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének harmadik mérkőzésein.

Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás Szolnokon

2022.06.22

Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás, filmvetítések és koncertek is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon, amely a rendezvénysorozat kiemelt vidéki helyszíne idén.

Begurult Szolnokra a Lime

2022.06.19

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. A környezetvédelem iránt elkötelezett és vállalkozó kedvű szolnokiak kétkerekűre cserélhetik az autóikat, s úgy járhatják be a város utcáit.

Mávinform: felújítás miatt változik a menetrend a Budapest-Szolnok vonalon

2022.06.17

Jelentősen változik a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon a vecsési állomáson zajló felújítás miatt június 18-ától - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

Újabb fejlesztés indul a 44-es főúton

2022.06.15

A Fekete Gólya Étterem és a 445-ös kecskeméti elkerülő közötti útfelújítást a Közgép Zrt. kivitelezi - az M44-es fejlesztésének keretében.

Szolnok megyében is folytatódik a szúnyogirtási program

2022.06.13

Tizenhárom megye 246 településén folytatódik a szúnyogirtási program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Korszerűsítették a városi bölcsődét Kunhegyesen

2022.06.11

Több mint kétszázmillió forintból korszerűsítették a városi bölcsődét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen - közölte az intézmény szakmai vezetője az MTI-vel.

Lemondott Zagyvarékas polgármestere

2022.06.09

Lemondott tisztségéről Kurucz László Árpád, Zagyvarékas független polgármestere - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település honlapján.

Trinanonra emlékezett a város

2022.06.07

A Tiszai hajósok terén felállított országzászlónál tartottak megemlékezést Szolnokon a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Az 1920-ban aláírt trianoni békediktátum eredményeként az akkor Magyarország területének döntő részét elveszítette.

A Google térképén is elérhetők a Volánbusz szolnoki menetrendjei

2022.06.05

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy könyvtárban

2022.06.03

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegében. Az intézménybe egyre többen iratkoznak be, és a rendezvényeiket látogatók száma is folyamatosan növekszik. A kedden átadott közösségi tér tovább növelheti a könyvtárba járó gyermekek számát.

Megemlékezést tartottak a hősök napján Szolnokon

2022.05.31

A Hősök napja alkalmából rendeztek megemlékezést Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

Új bölcsőde épült Szolnok agglomerációjában

2022.05.29

Az egycsoportos, csaknem 280 négyzetméteres, egyszintes épület teljesen akadálymentes és energetikai szempontból is korszerű.

Bölcsőde épült Tószegen

2022.05.27

Tizennégy férőhelyes bölcsőde épült Tószegen, az intézménybe a tervek szerint júliustól járhatnak majd a gyerekek - közölte a több mint 4300 lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Hamarosan nyithatnak a Tiszai szabadstrandok

2022.05.25

Néhány hét múlva beköszönt a nyár és ezzel együtt a strandszezon. Idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében várhatóan öt természetes fürdőhely várja majd a strandolókat a Tisza partján: az abádszalóki, a tiszafüredi, a szolnoki, a nagykörűi és a tiszapüspöki szabadstrand is rendelkezik fürdővízhasználati engedéllyel.

Szeretem Szolnokot! pályázat - változtak a határidők

2022.05.23

Technikai okok miatt meghosszabbították a kreatív pályázat leadási, illetve a facebook-os közönségszavazás határidejét.