2019.08.22, Csütörtök

Helyi hírek

Energetikai rendszerekkel ismerkedtek az Energy@School program keretében

2017.06.18

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek Szolnokon az Energey@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

2017.06.11

Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

Tizenöt éves a Kábítószer Egyeztető Fórum

2017.06.07

A csoport mai ülésén többek között köszöntötték a szervezetért sokat dolgozó szakembereket. Itt volt többek között dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony is, aki egészen 2012-ig aktívan részt vett a KEF munkájában.

Tűzoltásvezetőket képeztek Szolnokon

2017.06.02

Az előadásokon esettanulmányokat dolgoztak fel, és szóba kerültek azok az eljárások, amelyek váratlan helyzeteket hoztak, és rendkívüli megoldásokat igényeltek.

Egy hétéves „nagyvilága” került a kukásautóra

2017.05.31

Egy kukásautóra került a hétéves Martin rajza, így a jármű immár a kis óvodás alkotásával az oldalán rója Szolnok utcáit.

Rekord létszámú nevező volt a jászboldogházi fogathajtó bajnokságon

2017.05.29

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat hajtója mérte össze tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik, és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma.

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

2017.05.26

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

Országos Dalversenyt rendeztek Szolnokon

2017.05.25

Az elmúlt hétvégén a dal kapott kitüntető helyet a megyeszékhely zenei életében. Kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyéniségéről, a zeneszerző és karmester Ádám Jenőről elnevezett országos dalversenyt. A háromévente megszervezett verseny elismert zenei rendezvénnyé vált az évek folyamán, amelyen az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei nevezhettek és mutathatták meg tudásukat.

Csodálatos képek a virágzó mocsári nősziromról

2017.05.21

Szolnokon, a Tisza árterének belváros közelében fekvő részén kapta lencsevégre az MTI fotósa, Bugány János a mocsári nőszirom virágzását.

Kutyajátszótér és családi park is épül a szolnoki Széchenyi lakótelepen

2017.05.16

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek.

Pontytelepítés a Tisza-tavon

2017.05.15

Az idén első alkalommal érkeztek kétnyaras pontyok a Tisza-tóba. A 2000 kg mennyiségű pikkelyesből 1000 kg Poroszló térségében nyerte el szabadságát, a másik 1000 kg pedig az Örvényi-morotvánál került vízbe.

Tiszafüred adott otthont a III. Rendőr Tisza-tavi Triatlonnak

2017.05.14

A versenyen a Tisza-tó közelében fekvő megyei rendőr-főkapitányságok, illetve városi rendőrkapitányságaik, társszervek, helyi önkormányzatok, valamint tűzoltó- és polgárőr csapatok is indultak.

Mezőtúr - Sajtótájékoztató az áprilisi testületi ülésekről

2017.05.12

Áprilisi testületi ülések témájában tartott sajtótájékoztatót Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere és Batta Attila Viktor alpolgármester.

Idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatást a UPS Jászberényben

2017.05.11

Az NMHH közleménye szerint a cég hatósági jóváhagyás nélkül kezdte meg a Jászberénybe tervezett új kábeltelevíziós szolgáltatását, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő, ezért harmincmillió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Kft.-t.

Folytatódik a kortárssegítő program

2017.05.10

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács keltette életre a kortárssegítő programot, amelybe számos megyei diák is csatlakozott, hogy segíteni tudják iskolatársaikat, kortársaikat.

Első helyen végeztek a Szolnoki Kormoránok az országos horgászversenyen

2017.06.16

Kállai Szabolcs is ott volt, a halak és a többi horgász nagy-nagy bánatára. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én.

Szolnoki gyerekek által írt turisztikai könyvet mutattak be

2017.06.09

A Tiszai mesevirágok című mesekönyv ünnepélyes bemutatójával nyílt meg Szolnokon a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok.

A légitámadások áldozataira emlékeztek Szolnokon

2017.06.03

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

Elfogadta a Közgyűlés a rendőr-főkapitány beszámolóját

2017.06.01

A beszámolót követően a testület tagjai választ kaptak a közbiztonságot érintő kérdéseikre, észrevételeikre.

Szolnokon kinyílt a hétvégére a laktanya

2017.05.29

Családi napot tartottak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A helyőrségben már hagyomány, hogy az alakulat alapító okiratának keltezéséhez legközelebb eső szombaton együtt ünnepel a bázis apraja-nagyja. Idén ez a nap május 27-re esett. A remek hangulatú rendezvénnyel egy időben rendezték a katonai helikopteresek országos találkozóját.

Ismét volt Szeretethíd

2017.05.28

Közel nyolcvan résztvevővel, idén is csatlakozott a megyeszékhely a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Önkéntes Napok programsorozathoz. A résztvevő csapatok önkéntes tevékenységet végeztek együtt, egymásért, a helyi közösségekért, településükért és környezetükért.

Vojvoda Szolnokon kosarazik tovább

2017.05.26

További két évig a Szolnoki Olajban kosárlabdázik a csapatkapitány Vojvoda Dávid. A következő két szezonra visszatér a korábbi közönségkedvenc, a szerb Strahinja Milosevic is.

Leesett Pom Pom a fáról Kisújszálláson

2017.05.22

Izgalmas városmarketing applikációval rukkolt elő a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. és a Miratia.

Jól haladnak a szolnoki Vízpart körúti beruházások

2017.05.19

A Modern Városok Program keretében Szolnoknak biztosított 4 milliárd forintból történik a járda és a kerékpárút építése három szakaszban, nettó 260 millió forintból.

Szolnokon is járt az Országos Gyermekjogi Roadshow

2017.05.15

Közel 550-en voltak jelen Szolnokon május 13-án az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű, közel 2 hónapon keresztül tartó gyermekjogi programsorozatának Észak-alföldi regionális rendezvényén.

Az eredmények visszaigazolják a lelkiismeretes munkát

2017.05.14

A Liget Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tevékenységével, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszönti az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

Tizennyolc évnyi segítség

2017.05.13

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány olyan működő programokat finanszíroznak a támogatóktól érkező forintokból, mint a Szolnok Hazavár, vagy a nehéz helyzetű családoknak szánt téli tüzelőszállítás. De jutott pénz iskolai informatikai fejlesztésre, tehetséges tanulók ösztöndíjára is.

Berekfürdő strandját is csillagokkal minősítették

2017.05.12

A Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén tíz vizes létesítmény vehette át a nemzeti tanúsító védjegyet, gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda kategóriában.

Sorozatban harmadszor vizilabda bajnok a Szolnok

2017.05.11

A Szolnok az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntő szerdai, harmadik mérkőzésén is legyőzte - idegenben - az Egert, így sorozatban harmadszor, története során pedig kilencedik alkalommal megnyerte a férfi vízilabda-bajnokságot. A Tisza-partiak az egri Bitskey Aladár Uszodában a párharc legsimább győzelmét aratva 8-3-ra győztek.

A Dudás család nyerte a Közlekedik a család megyei fordulóját

2017.05.08

Idén hatodik alkalommal mérhették össze közlekedési ismereteiket a családok Szolnokon, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság vetélkedősorozatának megyei fordulójában.