2019.08.22, Csütörtök

Helyi hírek

Folytatódnak az útépítések: A megyeszékhely több pontja is érintett

2017.03.02

Új helyszínek kapcsolódnak be a Modern Városok Program keretében megvalósuló út-, kerékpárút- és járda építési, felújítási munkálatok sorába Szolnokon. Az önkormányzat a közlekedőktől fokozott figyelmet és türelmet kér a munkálatok ideje alatt.

Március végére megérkeznek a Szolnoki Helikopter Bázisra az új repülőgépek

2017.02.27

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei.

Átadták a felújított kőtelki tűzoltólaktanyát

2017.02.23

Az egyesület 2014-ben döntött úgy, hogy él a felkínált lehetőséggel, egy személyautóval és a meglévő eszközökkel, felszerelésekkel, a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtva, részt vállal Kőtelek és további négy település biztonságának őrzésében.

A jogszabályoknak megfelelő a tiszatenyői ivóvíz minősége

2017.02.21

Tiszatenyőn a vízhálózat két mintavételi pontján egy-egy mikrobiológiai és kémiai komponens vonatkozásában határérték feletti értékeket mértek, ezután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala február második hetében határozatban rendelte el annak javítását.

Közel hatmilliós adomány a martfűieknek a Béres Alapítványtól

2017.02.20

Február közepén váratlanul nagy ajándék, 5,8 millió forintos adomány érkezett Martfűre a Béres Alapítvány jóvoltából. Vass Éva önkormányzati képviselő közbenjárásával már nem először nyújtott segítséget termékeivel a Béres Alapítvány, most azonban, a közel hatmilliós felajánlásnak köszönhetően, 1320 béres termék kerülhet kiosztásra Martfű városában.

Legyen közös szívügy a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítése

2017.02.15

Szomorú hírrel kezdődött az év a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak. Tiszavárkonyban, a Tisza partján festői környezetben található alkotóházuk leégett.

Nemzeti értékeinkről mérték össze tudásukat

2017.02.11

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében lezajlott a nemzeti értékekről szóló vetélkedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntője a Megyeháza dísztermében.

Fejlesztési lehetőségek Tiszaderzsen

2017.02.09

A térség fejlesztési lehetőségeiről, önkormányzatok, civilszervezetek és vállalkozások projektjeinek támogatását szolgáló pályázatokról volt szó a Széchenyi Programiroda tiszaderzsi rendezvényén, ahová a térségből mintegy negyven érdeklődő jött el a megújult könyvtárba.

Rehabilitáció kortalanul

2017.02.07

Civil kezdeményezésre szervezték meg azt a példaértékű konferenciát, melyen Szolnok fejlesztő szakemberei találkoztak. A koraszülött fejlesztéstől a látás és mozgássérültek rehabilitációjáig valamennyi terület képviseltette magát a hiánypótló rendezvényen.

Egy jászsági lokálpatrióta Budapesten

2017.02.03

Nagy Győry István nem jászsági születésű. Nagy a valószínűséggel a jászberényi gimnáziumban töltött időszak, a lajosmizsei jegyzői évek hagytak benne olyan mély nyomot, hogy később ő is jásznak vallotta magát.

Konferencia a repülésbiztonságról Szolnokon

2017.01.29

A napokban az MH 86. Szolnok Helikopterbázison is megtartották az éves repülésbiztonsági konferenciát.

Az Agrohíd Ipari Kft. hosszú távra tervez Martfűn

2017.01.28

Új gyártóüzem épült, ezzel együtt új munkahelyek jöttek létre a Tisza Ipartelepen. Az Agrohíd Ipari Kft. látványos, 650 négyzetméteres üzemcsarnoka néhány hónap alatt vált tervből valósággá, megfelelő teret biztosítva a vállalkozás technológiai fejlesztésre és kapacitásbővítésre irányuló további terveinek.

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Felújítják Szolnok egyik patinás iskolaépületét

2017.01.22

Február 15-én adják át teljesen kipakolva, kiürítve a Szegő Gábor Általános Iskolát a kivitelezőnek. Ekkor kezdődik ugyanis az intézmény szeptember 13-ig tartó felújítása.

Kiváló testnevelőket díjaztak

2017.01.20

A Magyar Diáksport Szövetség díjátadó ünnepségén Sárfalvai Péter helyettes államtitkár és Balogh Gábor az MDSZ elnöke Jász-Nagykun-Szolnok Megye legeredményesebb testnevelője kitüntetésben részesítette Török Judit tanárnőt a Széchenyi Gimnázium pedagógusát. Sportszerűségi Fair Play díjjal ismerték el a szolnoki Szegő Gábor (Belvárosi) Általános Iskola testnevelőjének Milusné Orvos Anita munkáját.

Az Országházba kerülő perzsaszőnyeget szövik Öcsödön

2017.03.01

Az Országház képviselői tárgyalójába kerülő perzsaszőnyeget egy öcsödi műhelyben készíti hét szövőnő.

Törpék az óriásoknál

2017.02.25

Óvodások látogattak a tiszafüredi laktanyába. A gyerekek számára mesébe illő volt az a környezet, amiben a tűzoltók élnek.

Szolnok megye területén is várhatóak fejlesztések a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2017.02.21

A Duna-Ipoly Nemzeti Park működése Budapest, továbbá Pest megye, Fejér megye és Komárom-Esztergom megye teljes területét, valamint Nógrád megyéből a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként védett, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet területeit is magában foglalja. A térség egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Adománnyal segítették a jászberényi kórház gyermekosztályát

2017.02.20

A mindennapi gyógyellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és játékokat kapott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház a K&H csoport médiapartnere, az Atmedia jóvoltából. A cég a K&H gyógyvarázs program keretében lepte meg a kórház Csecsemő- és Gyermekosztályát új vérnyomásmérővel, cumisüvegekkel, eldobható- és textilpelenkákkal.

Évértékelő állománygyűlést tartott a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.19

„A vizsgálat éve volt 2016”, így kezdte az év összefoglalójáról szóló beszédét Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, a katasztrófavédelem évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén, csütörtökön, a Megyeházán.

Biztonságosan a világhálón

2017.02.12

Több száz általános iskolás vett részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Karcagi Rendőrkapitányság közös programján, ahol a téma a biztonságos internethasználat volt.

Holnap újra nagypiac lesz Szolnokon az Agórában

2017.02.11

A Helyi Termékek Vására egy olyan gasztronómiai program, melyet minden hónap második vasárnapján rendeznek meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. 

Szolnokon rendezik a nemzeti értékekről szóló vetélkedő döntőjét

2017.02.07

A vetélkedőre összesen 77 csapat nevezett, így a november 29-i első fordulón több mint 300 fiatal vett részt. Minden járásból a legjobb eredményt elérő csapat jutott be a február 8-i megyei döntőbe, melyben így 7-7 csapat szerepel.

Vagyonvédelmi információs pontot hoztak létre Szolnokon

2017.02.04

A Szolnoki Rendőrkapitányság a népszerű „Házhoz megyünk” program után elindította új vagyonvédelmi programsorozatát Szolnokon.

Virágvásárral csalogatják a tavaszt

2017.02.02

Lassan, nagyon lassan magunk mögött hagyjuk a telet, a hetek óta tartó szokatlan hidegnek is a héten várhatóan vége. Ebben a didergős, szürke időben felüdülés jelenthet színes virágokkal dekorálni otthonunkat vagy irodánkat, s a Valentin nap közeledtével érdemes kedvesünkre is gondolni.

Csak Szolnokon készítik habos töltelékkel az Islert

2017.01.28

A habos isler szolnoki sütemény, és világszerte kuriózumnak számít. Eleinte csak egy helyen lehetett kapni, ám a desszert sikere akkora volt, hogy a helyi és környékbeli cukrászdák egymás után vették fel a kínálatukba. A habos isler híre mára átlépte az országhatárt, és Európa-szerte vannak hódolói a csokis-habos finomságnak. Eljutott már a sütemény Ausztriába, Olaszországba, Franciaországba, Görögországba, sőt, az Egyesült Államokba is.

Kihirdették a karácsonyi rajz és kézműves pályázat eredményét

2017.01.27

Megtartották a karácsonyi rajz és kézműves termék pályázat eredményhirdetését a Megyeházán. A díjakat Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök adta át. A zsűri tagok közel 130 alkotásból választották ki a nyerteseket. Erős lobbi tevékenységüknek köszönhetően idén is több különdíj talált gazdára, hiszen az eredeti kiírás szerint kategóriánként az első három helyezett díjazása szerepelt a tervek között. 

A zsűritagok már kiválasztották a legjobbakat

2017.01.24

Az eredményhirdetés január 26-án 14.00 órakor lesz a Megyeházán.

Sikeres lett a családi vállalkozás

2017.01.20

Lits Józsefné neve nem ismeretlen a varrodák világában, az ő irányításával lett sikeres vállalat az Euroszol is. Az új, általa igazgatott családi vállalkozás immár Startker néven pénteken nyitotta meg varrodáját az egykori cukorgyár egyik épületében.

Vonzó az altiszti pálya

2017.01.18

Közel nyolcvan középiskolás diák vett részt az MH Altiszti Akadémia Repülő Altiszti Oktatási Osztály nyílt napján, Szolnokon.