2019.12.08, Vasárnap

Helyi hírek

Csodálatos képek a virágzó mocsári nősziromról

2017.05.21

Szolnokon, a Tisza árterének belváros közelében fekvő részén kapta lencsevégre az MTI fotósa, Bugány János a mocsári nőszirom virágzását.

Kutyajátszótér és családi park is épül a szolnoki Széchenyi lakótelepen

2017.05.16

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek.

Pontytelepítés a Tisza-tavon

2017.05.15

Az idén első alkalommal érkeztek kétnyaras pontyok a Tisza-tóba. A 2000 kg mennyiségű pikkelyesből 1000 kg Poroszló térségében nyerte el szabadságát, a másik 1000 kg pedig az Örvényi-morotvánál került vízbe.

Tiszafüred adott otthont a III. Rendőr Tisza-tavi Triatlonnak

2017.05.14

A versenyen a Tisza-tó közelében fekvő megyei rendőr-főkapitányságok, illetve városi rendőrkapitányságaik, társszervek, helyi önkormányzatok, valamint tűzoltó- és polgárőr csapatok is indultak.

Mezőtúr - Sajtótájékoztató az áprilisi testületi ülésekről

2017.05.12

Áprilisi testületi ülések témájában tartott sajtótájékoztatót Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere és Batta Attila Viktor alpolgármester.

Idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatást a UPS Jászberényben

2017.05.11

Az NMHH közleménye szerint a cég hatósági jóváhagyás nélkül kezdte meg a Jászberénybe tervezett új kábeltelevíziós szolgáltatását, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő, ezért harmincmillió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Kft.-t.

Folytatódik a kortárssegítő program

2017.05.10

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács keltette életre a kortárssegítő programot, amelybe számos megyei diák is csatlakozott, hogy segíteni tudják iskolatársaikat, kortársaikat.

Ragyogó időben tekerték körbe a Tisza-tavat

2017.05.08

Klasszikus májusi időben indult útnak az idei Tour de Tisza-tó mezőnye, szinte nyár elejei melegben várta a rajtot az esemény 1600 nevezője a tiszafüredi Halas téren. A napot a 15 km-s túrázók vezették be, az első fél órában kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok indultak útnak Tiszafüredről, hogy kényelmes tempóban tekerjenek egy kiadósat a Tisza-tó körül.

Az év boltja verseny különdíjasa a jászberényi Coop Szupermarket

2017.05.04

A napokban hirdették ki Az Év Boltja 2017 verseny győzteseit. Az Élelmiszer szaklap által harmadik alkalommal meghirdetett versenyre ezúttal is rengeteg színvonalas pályázat érkezett.

Mezőtúr adott otthont a IX. Környezetvédő és tudatos fogyasztó konferenciának

2017.05.03

A rendezvény célja az ismeretek bővítése, gazdagítása a szakmai prezentációk által, valamint az intézmény környezetvédő szemléletének, gyakorlatának bemutatása. A konferencia lehetőséget biztosított a környezetvédelemben és tudatos fogyasztói magatartás kialakításában már jártas óvodapedagógusoknak, óvodáknak a bemutatkozásra, a környezettudatos szemlélet megismerésére, tapasztalatcseréjére.

Jövő héttől már írtják a szúnyoglárvákat

2017.04.29

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik Szolnok Önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

Ünnepi MÁK ülés a Megyeházán

2017.04.27

Ünnepi Megyei Államigazgatási Kollégiumi Ülést tartott az Alaptörvény Napja alkalmából a megyei kormányhivatal. A Megyeháza dísztermében megtartott eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd a vármegyeháza épületéről, a jászkun identitásról és a jó államról hangzottak el előadások.

Nagykun diákok sportversenye

2017.04.24

Közel száz éves hagyományt tartanak életben azok a Nagykun települések, amelyek diákjai rendszeresen összemérik sportos képességüket, ügyességüket.

Felavatták az újjáépített tiszacsegei kompot

2017.04.22

Ünnepélyesen felavatták pénteken a tiszacsegei kompot, amelyet február 13-án egy emberrel a fedélzetén elragadott a jeges ár a Tiszán.

Egy tószegi ház lett a legszebb tetejű épület

2017.04.19

Élete eddigi legrangosabb díját vehette át a rákóczifalvai Pahocsa Kálmán ácsmester és csapata: elnyerte az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége „2016 Év tetője” pályázat nívódíját.

Jól haladnak a szolnoki Vízpart körúti beruházások

2017.05.19

A Modern Városok Program keretében Szolnoknak biztosított 4 milliárd forintból történik a járda és a kerékpárút építése három szakaszban, nettó 260 millió forintból.

Szolnokon is járt az Országos Gyermekjogi Roadshow

2017.05.15

Közel 550-en voltak jelen Szolnokon május 13-án az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű, közel 2 hónapon keresztül tartó gyermekjogi programsorozatának Észak-alföldi regionális rendezvényén.

Az eredmények visszaigazolják a lelkiismeretes munkát

2017.05.14

A Liget Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tevékenységével, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszönti az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

Tizennyolc évnyi segítség

2017.05.13

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány olyan működő programokat finanszíroznak a támogatóktól érkező forintokból, mint a Szolnok Hazavár, vagy a nehéz helyzetű családoknak szánt téli tüzelőszállítás. De jutott pénz iskolai informatikai fejlesztésre, tehetséges tanulók ösztöndíjára is.

Berekfürdő strandját is csillagokkal minősítették

2017.05.12

A Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén tíz vizes létesítmény vehette át a nemzeti tanúsító védjegyet, gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda kategóriában.

Sorozatban harmadszor vizilabda bajnok a Szolnok

2017.05.11

A Szolnok az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntő szerdai, harmadik mérkőzésén is legyőzte - idegenben - az Egert, így sorozatban harmadszor, története során pedig kilencedik alkalommal megnyerte a férfi vízilabda-bajnokságot. A Tisza-partiak az egri Bitskey Aladár Uszodában a párharc legsimább győzelmét aratva 8-3-ra győztek.

A Dudás család nyerte a Közlekedik a család megyei fordulóját

2017.05.08

Idén hatodik alkalommal mérhették össze közlekedési ismereteiket a családok Szolnokon, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság vetélkedősorozatának megyei fordulójában.

Ismét „Motoros lassú tréning”

2017.05.04

A baleset-megelőzés jegyében rendezték meg Mezőtúron a „Motoros lassú tréninget”. A szervezők a motoros szezon kezdetére akarták felhívni a közlekedők figyelmét.

A szabványoknak megfelelő a kunszentmártoni ivóvíz

2017.05.04

Aggódnak a helyiek a kunszentmártoni ivóvíz sárgásbarna színe és szokatlan illata miatt. A Tiszazugi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke szerint alaptalanok a félelmek, a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy az ivóvíz minősége megfelel az európai uniós szabványoknak.

Mezőtúron kapnak támogatást az álláskeresők

2017.05.02

A több, mint 340 millió forintos forrás a járás álláskeresőit fogja segíteni, hogy álláskeresőből munkavállalóvá váljanak.

Együttműködést kötöttek a turizmus jegyében

2017.04.28

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.

A szerencsejáték-függőséget kutatták, ha kell a segítség is közel lehet

2017.04.27

A kutatás rávilágított arra, hogy az emberek igénylik a személyes segítséget, ezért a segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, információs pontokat hoznak létre az országban, a megyében Szolnokon. 

Gőzerővel dolgoznak a szolnoki útépítők

2017.04.23

A május 20-i határidőhöz képest jól haladnak a munkálatok, a parkolók kialakítása, a körforgalmak előtti kanyarodósávok kialakítása ütemezés szerint épül.

Ujvári László forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be Tiszafüreden

2017.04.20

Kisemmizve, a rendszer ellenségeként címmel Ujvári László 1956-os forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be szerdán Tiszafüreden. Wittner Mária egykori szabadságharcos, a kötet előszavának szerzője kijelentette: nagyon sok még a titok az 1956-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban, "de előbb-utóbb minden kiderül".

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

2017.04.19

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.