2018.07.19, Csütörtök

Helyi hírek

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

2016.11.13

A projekt megvalósításához szükséges összeget a HATÁRTALANUL! program pályázati felhívására készített munkával nyerte el az intézmény közel hárommillió forint értékben.

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

2016.11.11

A díjjal járó plakett - amely Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja - Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása. Szent Erzsébet az irgalmas cselekedetek gyakorlója, a felebaráti szeretet példaképévé vált.

Átadták a szolnoki hallgatóknak az MNB Kiválósági Ösztöndíjakat

2016.11.09

A Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának Pénzügy és számvitel alapszakáról három hallgató részesült Kiválósági Ösztöndíjban: Ipolyi Vanda Vivien 2. éves, Horváth Zsófia és Szöllősi Péter 3. éves hallgatók.

Ingyenes egészségügyi szűrések a megyében

2016.11.07

Folyatódott a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram, melyet 7 évvel ezelőtt indított el a megyei önkormányzat az akkor még fenntartásában működő Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel közösen. A jó munkakapcsolat megmaradt és a szűrőprogram azóta is folytatódik a megye 2.000 fő lélekszámú alatti településein.

Ruhaadománnyal segítette a rászorulókat az Országos Szamaritánus Társaság

2016.10.28

Két kamionnyi ruhát osztott szét időseket, gyerekeket és nagycsaládosokat támogató szervezetei között az Országos Szamaritánus Társaság, testvérszervezete, az Osztrák Szamaritánus Szövetség jóvoltából, az adományból jászberényiek is részesültek.

Szinte katasztrófahelyszínné változott a szolnoki Kertváros egy része

2016.10.22

Még feltételezett terroristákkal vívott tűzharc is nehezítette a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendkívüli tiszai árvízzel és a legmagasabb fokú vízszennyezéssel szembesülő Védelmi Osztagának munkáját a Szolnokon tartott védelmi igazgatási gyakorlaton. 

Ingyenes látásellenőrzés és gépjármű átvizsgálás

2016.10.16

Új elemeket is tartalmaz a láthatóság és észlelhetőség fontosságának kihangsúlyozására irányuló tradicionális balesetmegelőzési program, mely keretében térítésmentes szemvizsgálatra, valamint gépjármű átvizsgálásra nyílik lehetőség.

Túrkeve megint megcsinálta!

2016.10.15

Sikerült a túrkevei önkéntesek rendszerbe állító és minősítő gyakorlata.

Városvezetés gyerekszemmel

2016.10.10

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a szolnoki Városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

Láncolvasás a könyvtárban

2016.10.10

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

Közgyűlés a RepTárban

2016.10.07

A megye egyetlen regisztrált térségi szintű turisztikai szervezete, az "Alföld Szíve" Turisztikai Egyesület tartotta soros közgyűlését Szolnokon, a RepTárban. 

Alakulatzászlót adományozott Szolnok a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

2016.10.05

Mindez abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

Állásbörze és toborzó nap álláskeresőknek Törökszentmiklóson

2016.10.02

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya sikeres, nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt tartott a térség álláskeresőinek. A média érdeklődését is felkeltő rendezvényt Rácz Péter hivatalvezető-helyettes nyitotta meg. A több mint 400 meghívottból 252 fő jelentek meg. Az állásbörze keretében 14 munkáltató állásajánlataiból választhattak az érdeklődők.

Mi a gond a Közgép és az Itinera irreális árajánlatával ?

2016.09.30

Ha el akarjuk kerülni a botrányokkal terhelt, rosszul megépített, fapados gyorsforgalmi utak, vagy épp meg sem épülő gyorsforgalmi utak elszaporodását, most kell észnél lennünk!

Kombinált téli vízszint lesz a Tisza-tavon

2016.09.28

A tározó leürítése ezúttal is két ütemben történik meg, a vízszintet a tervek szerint november elsejétől kezdődően 580 centiméterre csökkenti, majd két nap múlva fokozatosan 620 centiméterre emeli az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Elkészült a szandaszőlősi Kiss János út

2016.11.13

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester és Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

Márton Napi Libalakoma

2016.11.11

Minden évben, Márton nap környékén az Erdei Művelődési Háznál vendégeskedik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza.

Szolnok sikeresen pályázott energiahatékonyság növelése témakörben

2016.11.08

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School programra Szolnok további 12 várossal 7 országból közösen adta be pályázatát.

Karcagon fociztak a megye diákjai és vendégeik

2016.10.30

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület labdarúgó kupát rendezett Karcagon a megye középiskolái számára.

A magyarságnak kell a saját sorsát alakítania

2016.10.24

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott vasárnap Karcagon ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen.

Három tucat halfaj a hallépcsőben

2016.10.19

Összegzésként a labor szakemberei megállapították, hogy a hallépcső nem csak vándorlási útvonalként, hanem a halak élőhelyként is funkcionál.

Az idei tanévben is

2016.10.15

Célja, hogy a kisdiákok a balesetek megelőzése érdekében megismerkedjenek a rendőri karjelzésekkel, elsajátítsák a gyalogos közlekedés szabályait, így példát mutathatnak társaiknak. Jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a gyalogos-átkelőhelyek biztonságára is.

Megyei foglalkoztatási paktum Szolnok megyében

2016.10.13

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Jász-Nagykun-Szolnok megyei beruházások vezetőinek és az érintett települési önkormányzatok képviselőinek tartottak szakmai egyeztetést 2016. október 13-án Szolnokon a Megyeházán a megyei foglalkoztatási paktummal kapcsolatban.

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

2016.10.10

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár. Egy osztálykirándulással érkező törökszentmiklósi diák október ötödikén volt a repülőmúzeum jubileumi vendége. A kis hölgyet és családját szombat délutánra meghívta a RepTár, hogy méltó módon együtt ünnepeljenek. A világhálón is szárnyal Szolnok legifjabb kiállítóhelye. A legnépszerűbb közösségi oldalon már közel tizenháromezren lájkolták a gyűjtemény oldalát.   

Nagy népszerűségnek örvend Szolnokon a kosársport

2016.10.08

A magyar bajnoki címvédés mellett a Magyar Kupa visszahódítása és a minél sikeresebb nemzetközi szereplés a célja a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapatának az új szezonban.

70 év, mintegy 1000 táncos a szolnoki Tisza Táncegyüttes mérlege

2016.10.05

Egy október 15-én kezdődő és jövő év februárig tartó programsorozattal készül a Tisza Táncegyüttes 70. jubileumára.

Street workout pályát kapott a szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

2016.10.03

A létrehozáshoz az önkormányzat támogatására és a Műszaki Szakképzési Centrum diákjainak keze munkájára is szükség volt.

Az időseket köszöntötték Szolnokon

2016.10.01

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

Szupergyors internetet kap Jászberény

2016.09.29

A fejlesztéssel elősegítik a hozzáférést a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt elérhető.

Győzelem a 12. Bicogó Maratonon

2016.09.26

Nem talált legyőzőre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóiból álló, Nyúlgátfutók elnevezésű csapat az elmúlt szombaton megrendezett 12. Bicogó Maraton versenyen, ahol kerékpárral, illetve futva kellett leküzdeni a 43,7 kilométeres távot Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, részben a tiszai árvízvédelmi töltésen.