2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

Csütörtöktől újra úton a kormányablakbusz

2023.03.29

2023. március 30-tól ismét találkozhatnak a kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálatával a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei ügyfelek.

Férfi kosárlabda NB I - A Szolnok kikapott Székesfehérváron

2023.03.27

A Szolnoki Olajbányász 85-79-re kikapott az Alba Fehérvár otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján.

Csökkentek a területi különbségek a foglalkoztatásban: Jász-Nagykun-Szolnokon mérték a legnagyobb növekedést

2023.03.25

A legmagasabb foglalkoztatási arány tavaly Győr-Moson-Sopron vármegyét és Budapestet, a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy vármegyét jellemezte, a területi különbségek csökkentek az egy évvel korábbihoz viszonyítva - állapította meg a KSH Fókuszban a vármegyék, 2022. I-IV. negyedév című friss kiadványában.

Felhívás jelent meg Szolnokon a villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2023.03.23

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

A jászapáti zsidóságról gyűjt fényképeket, dokumentumokat a város könyvtára

2023.03.21

A beérkezett dokumentumokat a könyvtár helytörténeti részlegében helyezik el, illetve felhasználják a Dósa utcában található régi zsinagóga épületének rekonstrukciója során.

Szolnokon is megáll a Csíksomlyóra tartó zarándokvonat

2023.03.19

A végleges menetrend áprilisban lesz elérhető az iroda honlapján.

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

2023.03.17

A százhetvenöt esztendővel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. Az időjárás szeszélye miatt az ünnepi programot zárt térben tartották meg.

A székely szabadság napjára emlékeztek Szolnokon

2023.03.15

A székely származású főtisztek, Nagy Gyula és testvére, Nagy Áron emléktábláját éppen tíz éve, 2013-ban a Történelmi Vitézi Rend székely törzse, 30 népviseletbe öltözött fiatal hozta el akkor Szolnokra.

Negyven gázüzemű autóbusz áll forgalomba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.03.13

Csaknem négymilliárd forintos beruházással negyven modern, gázüzemű autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat

2023.03.11

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék.

Szolnokon lesz a Bach Mindenkinek Fesztivál nyitókoncertje

2023.03.09

Az esemény díszvendége a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Karnagyok Kamarakórusa lesz.

Influenza - Látogatási tilalom a szolnoki Hetényi Géza kórház fekvőbetegosztályain

2023.03.07

Látogatási tilalom lépett életbe kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi, fekvőbetegeket ellátó osztályán - közölte a kórház az MTI-vel.

Koszorúzás a kommunizmus áldozatainak emlékére

2023.03.05

A kommunizmus áldozataira emlékeztek pénteken Szolnokon, a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál, a rendezvény koszorúzással zárult.

Kihirdették a “Bringulj velünk Szolnokon!” rajzpályázat nyerteseit

2023.03.03

A feladat egy figyelemfelkeltő rajz, festmény, plakát, montázs, vagy egyéb kézzel alkotott pályamű elkészítése volt.

Kiefer Sutherland koncertet ad Szolnokon

2023.03.01

Kiefer Sutherland nyáron koncertet ad Magyarországon. A világhírű színész, aki eddig három zenei albumot jelentetett meg, július 8-án a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban lép fel.

Bronzba öntötték a nyolcvanéves Balázs Péter lábnyomát a szolnoki színház előtt

2023.03.28

A teátrum és alkalmi közönsége a március 27-i színházi világnapon az egyetemes színjátszást, valamint a színház hajdani igazgatóját, a közelmúltban nyolcvan esztendős Balázs Pétert ünnepelte, akinek az épület főbejárata elé elhelyezett, bronzba öntött cipős lábnyomatát leplezték le.

Népkonyha szolgáltatás indul Szolnokon

2023.03.26

A Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2023 áprilistól térítésmentes népkonyha szolgáltatást indít Szolnokon.

Sokan fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a múlt héten

2023.03.24

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 44 100-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön.

Szolnokra is elérkezik hamarosan a tuberkulózist bemutató vándorkiállítás

2023.03.22

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet közleménye szerint a tbc-t bemutató új vándorkiállítást szerveztek, amelynek célja, hogy országszerte bemutassák az egykor rettegett kór történetét, valamint a diagnosztika, a terápiás módok, a megelőzés és a gondozás egyre fejlettebb módszereit.

A csatornázást, a szennyvíztisztítást, az iszapkezelést is fejlesztik Szolnok térségében

2023.03.20

További cél a szennyvízelvezetés és -tisztítás fejlesztése, az ivóvízminőség javítása és a víztakarékosság.

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

2023.03.18

Vasárnapig megtekinthető Szolnokon az a képzeletbeli irodalmi és történelmi utazás, mely a százhetvenöt évvel ezelőtti hazánkba repíti vissza az érdeklődőket.

Átadták a város és a vármegye sajtódíját Szolnokon

2023.03.16

Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.

Közel félezer kilométernyi vezetékkel bíró vízellátó rendszerét fejleszti Szolnok

2023.03.14

Többek közt a szolnoki csatornahálózat átépítése, egyes szakaszainak új nyomvonalon történő kiváltása szükséges; a beruházást a KSK, a DHI, a Hidrokomplex és a Főmterv készíti elő.

Csak délután lesz ügyfélfogadás a törökszentmiklósi kormányablakban március 16-án

2023.03.12

2023. március 16-án, csütörtökön délelőtt Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos utca 135/A. szám alatti kormányablakban - az informatikai eszközök éves karbantartása miatt - szünetel az ügyfélfogadás.

Bach Mindenkinek Fesztivál - Száz településen kétszáz ingyenes esemény, köztük Szolnokon is

2023.03.10

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált: március 16-tól a Kárpát-medence száz településén kékszáz ingyenes programon csendül fel a zeneszerző muzsikája - közölte Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a budapesti Bethesda Gyermekkórházban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Üzemcsarnok épül Martfűn

2023.03.08

Egy hazai családi vállalkozás, a RIGO Szerszám- és formakészítő Kft. új üzemének alapkövét tették le a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Martfűn. Az eseményen a kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna

2023.03.06

Ünnepi sürgés-forgás töltötte be szombaton délelőtt a Szolnoki Művésztelep Kert Galériáját, ahol a művészek közössége Fazekas Magdolna festőművész 90. születésnapjára készült lelkesen.

Fenntartható energiamodellt hozott létre az E.ON Szolnokon

2023.03.04

Intelligens, energiahatékony városi energiamodellt hozott létre Szolnokon az E.ON a város önkormányzatával közösen; a mintegy 1,2 milliárd forintos projekt pénteki átadásán az energiaügyi miniszter méltatta a beruházást, amely fenntartható módon fedezi a város energiaszükségletének egy részét, illetve hozzájárul a település klímacéljainak eléréséhez

Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás nyílik Szolnokon

2023.03.02

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél több terepasztallal várják a látogatókat a 9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 17. és 19. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Befejeződött az Alföld átfogó vízgazdálkodási fejlesztése  

2023.02.28

Az Aqua-General és a KÖTIVIÉP’B kivitelezésében a Tisza vidékén számos helyen, valamint az Alsó-Duna völgyében is bővítették és modernizálták a víztározókat és a csatornákat.