2023.12.07, Csütörtök

Helyi hírek

Több mint 8,6 milliárd forintból fejlesztik az áram- és gázhálózatot Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.07.04

Több mint 8,6 milliárd forintot fordít idén áram- és gázhálózat fejlesztésére, karbantartására az OPUS Titász Zrt. és az OPUS Tigáz Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében - közölte a projekt kommunikációját végző cég pénteken az MTI-vel.

Miodrag Rajkovic lett a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője

2023.07.02

A szerb Miodrag Rajkovic lett a Szolnoki Olajbányász élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat vezetőedzője.

Fedett jégpálya épül Szolnokon

2023.06.30

Fedett jégpálya megnyitását jelentette be 2023-2024 telére Szolnokra szerdán sajtótájékoztatón a vármegyeszékhely polgármestere.

Szolnokra is közlekednek a Volánbusz Bács-Kiskun vármegyében forgalomba állított új autóbuszai

2023.06.28

Tíz új autóbuszt - három Volvo B6SC-8900 és hét Credobus Econell 12 típusút - állít forgalomba  a Volánbusz Bács-Kiskun vármegyében  - közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága hétfőn közleményben az MTI-vel.

Mávinform: Tápiógyörgye-Újszász között is elhárították a pénteki vihar okozta károkat

2023.06.26

Vasárnap éjszakára már minden vasútvonalon végeztek a MÁV szakemberei a péntek este, éjszaka Magyarországon átvonult vihar okozta károk elhárításával - közölte a Mávinform az MTI-vel hétfőre virradó éjjel.

Mintegy 6,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a IV. Tisza-tavi PET Kupa résztvevői

2023.06.24

Mintegy 6,5 tonna, azaz csaknem 1500 zsák hulladékot gyűjtött össze tizenkét pethajós csapat kétszáz részvevője a IV. Tisza-tavi PET Kupán - közölte a  versenyt szervező Természetfilm.hu Egyesület csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Így változtak a regisztrált álláskeresői számok Szolnokon az elmúlt 10 év során

2023.06.22

Közel 66 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők átlagos száma 2012 és 2022 között Szolnokon – írja SzolnokAllas.hu, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatbázisára támaszkodó elemzésében.

Elstartolt a IV. Tisza-tavi PET Kupa

2023.06.20

Tizenkét, pillepalackokon lebegő hajóval és kenus különítménnyel startoltak el a csapatok vasárnap a IV. Tisza-tavi PET Kupán Tiszafüredről. Mintegy kétszáz petkalóz saját készítésű tutajjal Tiszafüredtől Tiszanána-Dinnyéshátig gyűjti a hulladékot a tóról és az ártéri erdőkből három napon át.

ARTjáró nyílik a Szolnoki Művésztelepen

2023.06.18

Színház, képzőművészet és irodalom, komoly-és könnyűzene, klasszikus-és modern tánc, performance is lesz a Szolnoki Művésztelepen június 30-tól július 1-ig tartó ARTjáró Összművészeti fesztiválon - közölte az alkotótelep pénteken közleményben az MTI-vel, kiemelve: a rendezvény Fazekas Magdolna Munkácsy-díjas festőművész jubileumi kiállításával kezdődik június 29-én a Szolnoki Galériában.

A hétvégén startol a IV. Tisza-tavi PET Kupa

2023.06.16

A hétvégén kezdődik a IV. Tisza-tavi PET Kupa: a környezetvédelmi programon idén június 17. és 20. között Tiszafüredtől Tiszanána-Dinnyéshátig tisztul meg a vadvilág, 12 pillepalackokon lebegő hajó és kenus különítmény tisztítja a tó kijelölt szakaszát - közölte a Természetfilm.hu Egyesület, a PET Kupa szervezője az MTI-vel csütörtökön.

Szolnokon is közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot kapnak a nagycsoportos óvodások

2023.06.14

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) – az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez közlekedésbiztonsági programot, valamint 10.000 db, közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó, ajándékcsomagot oszt szét.

Jászdózsán tartják idén a jászok világtalálkozóját

2023.06.12

Idén Jászdózsán tartják a jászok világtalálkozóját június 30. és július 2. között. A rendezvényen egyebek mellett kiállításokkal, koncertekkel, kézműves- és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket, és átadják a Jászságért díjat is.

Kiváló eredményeket elért diákokat köszöntött a polgármester Szolnokon

2023.06.10

Immár sok évre visszanyúló hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézmény kiemelkedő országos eredményt elért diákjait és az őket felkészítő pedagógusokat, 2019-től pedig már azokat az általános iskolás tanulókat és tanáraikat is, akik az országos tanulmányi versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Bölcsőde épül Karcagon

2023.06.08

Gyermekek és család nélkül nincs ország, nincs nemzet - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán egy új, négy csoportszobás bölcsőde alapkőletételi ünnepségén Karcagon.

Felújítanak két önkormányzati épületet Tiszaföldváron

2023.06.06

A beruházásokra 180 millió forint állami támogatást kapott az önkormányzat.

Hat nagyszínpadi bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban

2023.07.03

Hat nagyszínpadi, ezek közül öt bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban - közölte a teátrum szombaton az MTI-vel.

Újabb bölcsődefejlesztés valósult meg Törökszentmiklóson: átadták az új városi bölcsődét

2023.07.01

Átadták az új, négycsoportos, ötvenkét gyermekről gondoskodó városi bölcsődét Törökszentmiklóson - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Református bölcsőde épült Törökszentmiklóson

2023.06.29

Huszonnégy férőhelyes, kétcsoportos református bölcsőde épült Törökszentmiklóson - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. kedden közleményben az MTI-vel.

Már zajlik az egyedi látványt nyújtó kérészek násztánca, a tiszairágzás

2023.06.27

Zajlik az egyedi látványt nyújtó kérészek násztánca, azaz a tiszavirágzás, amely páratlan szépsége mellett rendkívüli ökológiai jelentőségű esemény is.

Környezetbarát, elektromos autóbuszok állnak forgalomba Szolnokon

2023.06.25

Forgalomba áll Szolnokon tíz, elektromos meghajtású autóbusz; az új környezetbarát járművek üzemeltetése az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárának ismertetése szerint éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak.

Múzeumok éjszakája - Szolnokon is várja a MÁV az érdeklődőket

2023.06.23

A MÁV-Volán-csoport 2023-ban is számos programmal készül a június 24-én megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájára, ahova idén 18 település 19 helyszínével csatlakozott - közölte a MÁV-csoport kedden az MTI-vel.

Második világháborús hősi halottakat exhumáltak Jászberényben

2023.06.21

Százharmincegy, a második világháborúban hősi halált halt magyar katonát exhumáltak Jászberényben - közölte a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatósága a Facebook-oldalán hétfőn.

Június 20. és 24. között rendezik meg a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált

2023.06.19

Négy színpadon csaknem ötven zenés produkcióval, valamint filmvetítéssel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és pódiumbeszélgetéssel is várják június 20. és 24. között a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra látogatókat a szervezők.

Június 19-én kezdődik a Nyáry Lőrinc híd felújítása Szolnokon

2023.06.17

Június 19-én, hétfőn kezdődik a Nyáry Lőrinc hídon lévő kandeláberek és korlátok cseréje, illetve a hídfők lépcsőinek felújítása.

Vérjuhart ültettek a véradók napján Szolnokon

2023.06.15

Június 14-e a Véradók Világnapja. Ebből az alkalomból ezúttal Szolnokon tartott sajtótájékoztatót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, melynek zárásaként a Hild téren elültették a véradók fáját.

Továbbra is szükség van szúnyoggyérítésre Szolnokon és a környező területeken

2023.06.13

Tizenhárom vármegyében és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat a héten - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Kiosztották a pedagógusnapi elismeréseket Szolnokon

2023.06.11

Az ünnepélyes pedagógusnapi eseményen megjelentek a város és a vármegye elöljárói, köztük Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, továbbá számos intézmény és hivatal képviselői, valamint a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Szakképzési Centrum, a Szolnok Városi Óvodák, illetve a város nem állami fenntartású köznevelési intézményeinek munkatársai.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt

2023.06.09

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Pest és Heves vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt.

Idén befejeződik a szolnoki várkerület fejlesztése

2023.06.07

Idén befejeződik a szolnoki várkerület fejlesztése, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert több mint nettó 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból készül el - közölte a Tisza-parti város polgármestere kedden Szolnokon.

A Merengő Krisztus szobor újra a régi

2023.06.05

Újra eredeti állapotában gyönyörködhetünk Szolnok egyik legrégebbi köztéri szobrában. A Merengő Krisztus elnevezésű műemlék immár méltó környezetben, és eredeti állapotában látható a Templom út és Madách út találkozásánál.