2020.12.01, Kedd

Helyi hírek

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

2019.10.22

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán.

Sikeresen zárult a pályaválasztási kiállítás Szolnokon

2019.10.21

2500 diák látogatott el arra a kétnapos kiállításra, amelyet a megyeszékhelyen immár huszonharmadik alkalommal rendezett meg a megyei kormányhivatal szakmai főosztálya. Az érdeklődő fiatalok a 13 szakmasziget 45 kiállítója által kínált mesterségekkel ismerkedhettek meg annak érdekében, hogy könnyebben dönthessenek a továbbtanulásukról.

Ezzel a beruházással fellendül a turizmus az alföldi városban

2019.10.03

A településen található az ország legrégebbi művésztelepe, aminek felújítása műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált.

M44: új megyék kaptak gyorforgalmi elérést

2019.10.02

A közel 62 kilométeres, Tiszakürt és Kondoros közötti pályát a Duna Aszfalt, a Hódút, az A-Híd, az EuroAszfalt, a Soltút és Swietelsky Magyarország építette meg évtizedes úttörténeti rekorddal.

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon

2019.10.02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján

2019.10.01

Öt nagyszerű szakember kapott elismerést hétfőn a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában a Kistérség napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az elismeréseket Szalay Ferenc, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) elnöke és Balogh Zoltán alelnök adta át.

Férfi Vízilabda Országos Bajnokság - továbbra is százszázalékos a Szolnok

2019.09.30

Továbbra is százszázalékos a Szolnok a férfi vízilabda E.ON ob I-ben: a Tisza-parti együttes a negyedik forduló szombati játéknapján a Tatabánya vendégeként győzött.

Már át lehet kelni az M44-es új Körös-hídján

2019.09.05

Megtartották a hordógurítási ünnepséget az új gyorsforgalmi útszakasz közel fél kilométer hosszú átkelőjén, melyet a Hídépítő Vállalat és a Híd-csoport kiváló szakemberéről, Berkó Dezsőről neveztek el.

Közfoglalkoztatási Kiállítást rendeznek Szolnokon

2019.09.04

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ötödik alkalommal rendezi meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást, ahol idén 25 kiállító mutatja be a közfoglalkoztatásban elért eredményeit.

Februártól állnak forgalomba az emeletes vonatok a szolnoki vonalon

2019.09.04

A KISS-vonatok forgóvázat Szolnokon gyártják majd, az összeszerelés nagy részét és az üzembehelyezést a Dunakeszin végzik.

Elrajtolt az a beruházás, amivel Szolnok fürdővárossá válik

2019.09.03

A Modinvest és a Swietelsky Magyarország mintegy 7,7 milliárd forintos projektbe kezdett a megyeszékhelyen.

Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a szolnoki görögkatolikus iskolában

2019.09.02

Emléktábla avatás és Mága Zoltán ajándékainak átadása is színesítette a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő is részt vett.

Idén több helyszínen hódít a CRAZY5K fefújható akadály futóverseny

2019.08.02

A CRAZY5K idén bevezette az új versenyszámát a CRAZY5K Sprintet, melyen egy 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát két kilóméteres futást követ. A kis távok szerelmesei sem maradnak ki a felejthetetlen élményt nyújtó szórakozásból!

Családbarát lett a megye legnagyobb kormányablaka

2019.08.01

A gyerekes családok ügyintézését könnyíti meg a fejlesztés.

Klasszikus zenei fesztivállal indul az augusztus Szolnokon

2019.07.31

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hat koncertet ad a városban augusztus 3. és 29. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2019 fesztivál keretében - közölte a zenekar kedden.

Szolnokon látható a Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép

2019.10.22

A világ legeredményesebb vadászpilótája Erich Hartmann őrnagy 352 légigyőzelmét ezzel a típussal szerezte.

Rangos díjakat adtak át a megyeszékhelyen a Képzőművészet Ünnepén

2019.10.21

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

2019.10.03

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a jászberényi mentősök

2019.10.02

A város két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak

Férfi vízilabda Magyar Kupa - Szolnok-Eger a negyeddöntőben

2019.10.01

Már a nyolc között találkozik egymással a Szolnok és az Eger a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

2019.09.30

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre ad lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

Fél évszázad után újították fel a szolnoki sportcsarnokot

2019.09.25

A fejlesztés részeként új vívócsarnokot alakítottak ki az intézményben, új sportparketta burkolatot kapott a csarnok, valamint nagyobb területű öltöző is épült.

Autóipari cég fejleszt Jászfényszarun

2019.09.05

A 3D-s nyomtatás rendkívüli mértékben felgyorsítja a vállalat egyedi alkatrészgyártást.

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

2019.09.04

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

Megújult a Mezőtúri Református Kollégium

2019.09.03

Szeptember 1-jén Jász-Nagykun-Szolnok megye oktatási intézményeiben is újra összegyűltek a diákok és a pedagógusok. A Mezőtúri Református Kollégium tanévnyitó ünnepségével egybekötve átadták az épület felújított dísztermét, könyvtárát és az új tornatermét, valamint a város református templomát.

Civil szervezetek között mutatkozott be a megyei kormányhivatal

2019.09.02

A Szolnok napja alkalmából tartott rendezvénysorozat keretében idén is civil egyesületek tucatjai engedtek bepillantást tevékenységükbe a Szapáry úton rendezett Civil Kavalkádon. A város szolgáltatói közt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több egysége is bemutatta munkájának egy szeletét.

Törökszentmiklós is részt vett a Magyarok Kenyere Programban

2019.08.02

2019. július 27–én került sor a Pro Agricultura Carpatika Alapítvány és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Magyarok Kenyere” jótékonysági program kárpátaljai helyszínén, Nevetlenfaluban az ünnepélyes keretek között történő búzaösszeöntésre.

Teljes felújítást kap Fegyvernek általános iskolája

2019.08.01

A negyedmilliárdos beruházás a Móra Ferencről elnevezett iskola négy épületére is kiterjed, az intézmény új könyvtárt kap.

Túrkevén folytatódott a Tudatos Fürdőzés kampány

2019.07.31

Második állomásához érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal „Tudatos Fürdőzés” elnevezésű kampánya. A népegészségügyi és közegészségügyi munkatársak ezúttal a Túrkevei Termál és Élménystrandon fürdőző fiataloknak mutatták be a helyes és biztonságos strand-, illetve medencehasználatot.

Szolnok: három napra a kosarasoké lesz a Tiszai hajósok tere

2019.07.30

Augusztusban immár negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.