2019.03.21, Csütörtök

Helyi hírek

A bölcsődékben dolgozókat ismerték el Szolnokon

2018.04.21

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, mely egyben a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérem átadó ünnepsége volt.

II. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencia Jászberényben

2018.04.20

A kormány gazdaságpolitikájának támogatásában az itt dolgozó külföldi és magyar menedzserek, cégvezetők a legjobb partnerek közé tartoznak, és a gazdasági célok megvalósításában is kiemelt szerepet játszanak - mondta Lepsényi István a II. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencián pénteken Jászberényben tartott előadásában.

Martfűiek vitték haza a kolbásztöltő verseny vándorkupáját

2018.03.31

A szokatlanul hűvös tavaszi idő ellenére is több százan látogattak ki Martfű VIII. Alföldi Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiváljára, mely március 24-én egész napon át, késő estig kínálta hagyományőrző és szórakoztató programjait a sportcsarnokban és környékén.

Nőnapi virágfutás és túra Szolnokon

2018.03.04

Szolnokon harmadik alkalommal hívják a közeledő Nőnap alkalmából hölgyeket – és természetesen kísérőjüket – mozgásra a Széchényi Ökoturisztikai Parkerdőben március 4-én, 09:00-12:00 között.

Elkészült a szolnoki orvosi rendelő

2018.02.08

Február 12. (hétfőtől) újra a Móra úti rendelőben várják a pácienseket az egészségügyi szolgáltatók:

Önkéntes tűzoltókat képeztek Jászárokszálláson

2018.01.31

Hogyan kapcsolódik az önkéntes tűzoltók állománya a hivatásosok munkájához? Miként egészítik ki egymást az önkéntes és hivatásos szervezetek egy-egy konkrét esetben? Egyebek között erről is szó volt a hétévégén Jászárokszálláson.

Megtörtént a zsűrizése a szolnoki "Karácsonyi fények" pályázatnak

2018.01.18

Kedden a rajzok és a kézműves alkotások sorrendjét döntötte el a szakemberekből álló zsűri, a fotókét pár nappal ezelőtt véglegesítették.

Bemutatásra került a törökszentmiklósi Településképi Arculati Kézikönyv

2018.01.16

Január 10-én csekély érdeklődés mellett lakossági fórum keretében került bemutatásra a Településképi arculati kézikönyv. Tekse András városi főépítész végig kalauzolta az érdeklődőket a kézikönyv fontosabb állomásain.

Schirilla György három év után újra átúszta Szolnokon a Tiszát

2018.01.13

Sokan mentek ki szombat délután a Tisza-partra, hogy láthassák a sportolót, aki az alig 4 fokos vízben érkezett a Tisza Szálló előtti lépcsősorhoz.

Hétfőn megkezdik a fenyőfák elhordását Szolnokon

2018.01.05

Az NHSZ az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnepek után kihelyezett fenyőfákat szervezett, külön gyűjtőjárattal gyűjti össze Szolnokon.

Karácsonyi ünnepség a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatalban

2017.12.21

A rendezvényen a kormánymegbízott több elismerést adott át, majd a főosztályok munkatársainak műsorával folytatódott az ünnepi program.

Jobbnál-jobb ötletek a szolnoki diákközgyűlésen

2017.12.17

A célok kitűzve, következik a tervek kidolgozásának és megvalósításának időszaka.

Karácsonyi Jótékonysági Sütivásár Szolnokon

2017.12.08

Mintegy 270 ezer forint összegű adomány gyűlt össze, mely az állami gondoskodásban felnövő gyermekek karácsonyi ajándékozásához járul hozzá. 

A disznótoros szezon kezdetét Tiszafüreden pálinkamustrával színesítették

2017.11.26

Aki szereti a jó ízeket, a hagyományos magyar ételeket, annak jó programokat, tartalmas időtöltést kínál a most kezdődő disznótoros szezon – üdvözölte az I. Tisza-tavi disznótoros és pálinkamustra résztvevőit és vendégeit a földművelésügyi miniszter.

Megnyílott az Alcsisziget történetét bemutató tárlat

2017.10.25

Volt, aki több 10 oldal visszaemlékezést írt, volt, aki szóban mondta el gondolatait, volt, aki fényképeket hozott.

Átadták Szolnokon a Nívó szintet teljesítő óvodapedagógus díjat

2018.04.20

Érzelmi biztonság, szocializáció területen Baczuk Mónika, a Szolnok Városi Óvodák Hold Úti Tagintézményének óvodapedagógusa, Kardos Anita, a Szolnok Városi Óvodák Zengő Tagintézményének óvodapedagógusa és Marsi Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák Kolozsvári Úti Tagintézményének vezetője részesült az elismerésben.

Martfű is csatlakozott a Kézműves Házak Hétvégéjéhez

2018.04.18

2018. április 7-én, szombaton 10 órától mézeskalács illatával és a tiszazugi tisztaszoba hangulatával vártak mindenkit, aki szeretett volna belelesni a népi kézművesség titkaiba.

Magasba emelt gyermekek Szolnokon

2018.03.16

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és családtagjaik is csatlakoztak a világrekord-kísérlethez.

Huszonhatodszorra Megyebál Szolnokon

2018.02.11

Jó hangulatban, idén is hajnalig tartott a Megyebál, melynek adományai ismét jótékony célt szolgálnak - ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok megye mentőállomásait támogatják. 

Tüzelőt kapnak a rászoruló szolnoki családok

2018.02.04

Több mint háromszáz család kap valamivel több, mint 3 mázsányi tűzifát Szolnokon. A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft., valamint a Humán Szolgáltató együttműködésével a héten kezdődött az osztás.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Rákócziújfaluban

2018.01.29

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Papp János József  tavaly októberben egészségügyi okokra  hivatkozva lemondott. 

Egy igazi szolnoki lokálpatriótát köszöntöttek

2018.01.18

Egy Szolnokon sokak által ismert, köztiszteletben álló személyiséget, Szalóki Istvánt köszöntötte szerdán 80. születésnapja alkalmából Szalay Ferenc polgármester.

Bokros László kiállítás nyílt a szolnoki Agórában

2018.01.14

Bokros László a Szolnoki Művésztelep egyik különleges, nagyhatású egyénisége volt. 29 évesen költözött a városba keramikus feleségével együtt. Itt talált otthonra, itt alapított családot, s itt alakult ki az a stílusa, mely népszerű alkotóvá tette.

Schirilla György Szolnokon

2018.01.12

A szombati Tisza átúszást megelőzően pénteken általános iskolás gyerekekkel futott egy hosszabb távot, majd holnap 14 órakor átússza a néhány fokos folyót.

Jótékonysági faültetést szerveztek egy szolnoki iskolában

2018.01.03

Csapatépítő programként önkéntes munkát vállaltak a Szolnokon is telephellyel rendelkező Borealis L.A.T Hungary Kft. dolgozói a helyi Kodály Zoltán Általános Iskolában.

Pár 100-as jótékonysági vásárt rendeztek a Gólyafészek Otthonban

2017.12.18

A teljes bevétel az otthon lakóinak támogatását szolgálja, a megvásárolható dolgok között a térség vállalkozói által felajánlott termékek mellett az otthon lakói által készített ajándéktárgyak is megtalálhatóak voltak. 

Száz kóbor ku­tyá­tól ret­teg­nek a csa­lá­dok Fegyverneken

2017.12.13

Egyre nő a Fegy­ver­nek ut­cáin kó­száló ku­tyák száma, ha­lálra ré­misztve a Szol­nok­hoz kö­zeli kis­vá­ros la­kóit.

Első alkalommal képeztek önkéntes területvédelmi tartalékosokat Szolnok járásban

2017.11.29

Vigyázz! Pihenj! - A legalapvetőbb utasításoktól kezdve tanították katonai alapismeretekre azokat az önkéntes területvédelmi tartalékosokat, akik a hétvégén Rákóczifalván vettek részt a 120 órás felkészítés első alkalmán.

Szolnokért Emlékérmet kapott a legendás pedagógus

2017.11.17

A Verseghy Ferenc Gimnázium egykori matematika-fizika szakos tanára idén töltötte be 80. életévét, s a jeles évforduló tiszteletére Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adományozta a legendás pedagógusnak.

Már keresi a rendőrség a szolnoki Rózsekert megrongálóit

2017.10.16

A rongálást követően a lehető leghamarabb elkezdődnek a helyreállítási munkálatok, a hivatal pedig megtette az ügyben a feljelentést.