2023.03.27, Hétfő

Helyi hírek

A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában

2022.10.22

Rendhagyó előadást tartott diákoknak a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese pedig egy terápiás négylábú segítségével azt mutatta be a gyerekeknek, hogy miként gondolkodik és viselkedik egy jó gazdi.

Két évtized után előkerült Jásztelek kápolnájának eltűnt harangja az Egyesült Államokban

2022.10.20

A magyar-amerikai együttműködés nyomán huszonegy év után az Egyesült Államokból visszaérkezett Magyarországra a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jásztelek kápolnájának korábban ellopott harangja - közölte Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésben szerdán.

Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdái adományozták a legtöbb búzát

2022.10.18

Rekordmennyiségű gabonát ajándékoztak Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdálkodói a Magyarok Kenyere Programban. Az adakozásnak köszönhetően ötvenöt önkormányzat, karitatív szervezet, intézmény képviselője vehetett át adománylevelet.

Férfi vízilabda Eurokupa - Vereséggel kezdett a Szolnok

2022.10.16

A Szolnoki Dózsa a szerb Partizan Beogradtól elszenvedett 10-8-as vereséggel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a szirakúzai B csoportban.

Férfi kosárlabda NB I - Veretlen maradt a Kecskemét és a Szolnok is

2022.10.14

A Kecskemét és a Szolnok is megőrizte veretlenségét a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján.

Átadták a megújult evangélikus templomot és a mellette kialakított közösségi épületet Szolnokon

2022.10.12

A szűk esztendőkben kiemelten fontos az egyházak közösségépítő és -erősítő munkája - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon, a megújult evangélikus templom és a mellette kialakított közösségi épület átadásán.

Turisztikai fejlesztések, megújult könyvtár Jászdózsán

2022.10.10

Turisztikai fejlesztések valósultak meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsán, ahol a minap átadták a megújult a könyvtárat is - közölte a mintegy 2200 lakosú település polgármestere az MTI-vel.

KSH: idén az öt fő kalászos termésmennyisége nem érte el a 6 millió tonnát Magyarországon

2022.10.08

A csapadékhiány és a hőhullámok miatt jelentősen visszaesett az öt fő kalászos növény - búza, árpa, rozs, zab és tritikálé - terméseredménye: a betakarított mennyiség nem érte el a 6 millió tonnát, a termésátlag 4,4 tonna volt hektáronként - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal szerdán az MTI-t.

Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

2022.10.06

A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

Új szinttel bővült a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás általános iskola

2022.10.04

Csaknem 550 millió forintos beruházással új szinttel bővült a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - közölte a beruházó Karcagi Tankerületi Központ közleményben az MTI-vel.

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát

2022.10.01

A Szolnok és Besenyszög-Szórópuszta közötti szakasz kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft. volt, a felújítás bruttó 591 millió forintból készült el.

Kutatók éjszakája - Szolnokon repülőszimulátorral is lehet majd ismerkedni az NKE rendezvényein

2022.09.29

Terrorizmusról és kiberbiztonságról szóló előadásokkal, bűnügyi helyszíneléssel, második világháborús stratégiai hadijátékkal és VR-repülőszimulátorral is várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) pénteken.

Jubileumi egészségnapot rendeznek október 2-án a Tiszaligetben

2022.09.27

2022. október 2-án (vasárnap) 10. alkalommal kerül megrendezésre a Családi Egészségnap, melynek során INGYENES programokra invitáljuk Szolnok város lakosságát.

Polgármestert választanak Zagyvarékason vasárnap

2022.09.25

Polgármestert választanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason vasárnap.

Több száz programhoz lehet csatlakozni az Európai Sporthét keretében

2022.09.23

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) felhívására idén is több száz programhoz lehet majd csatlakozni a péntektől szeptember 30-ig tartó Európai Sporthét keretében.

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit Pusztamonostornál

2022.10.21

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit csütörtökön Pusztamonostornál - közölte a Jászság fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel. Ezekkel a 70-es években állított adótornyokkal blokkolták a Szabad Európa rádió sugárzását. A helyén napelempark fog épülni.

Egyházi épületek újultak meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.10.19

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán templom, Tiszaderzsen és Kuncsorbán parókia újult meg, utóbbi helyen a ravatalozó is korszerűsödött.

Férfi vízilabda Eurokupa - Nyert és továbbjutott a Szolnoki Dózsa

2022.10.17

A Szolnoki Dózsa megnyerte vasárnapi mérkőzését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a szirakúzai B csoportban, így továbbjutott a következő körbe.

A lakosság segítségét kérik Szolnokon a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatához

2022.10.15

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét.

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden

2022.10.13

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője az MTI-vel.

Új utakon Szolnokon - megújult a nagy forgalmú Széchenyi körút egy szakasza

2022.10.11

A Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében a megyeszékhely Széchenyi lakótelepén elhelyezkedő Botár Imre utca és Czakó Elemér utca közötti 250 méteres szakaszt korszerűsítették.

Megújult a szolnoki Civil Ház

2022.10.09

Megújult a Civil Szolgáltató Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

Minibölcsőde épült Tiszasason

2022.10.07

Minibölcsőde épült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszasason - közölte a mintegy 1070 lakosú település polgármestere az MTI-vel.

Újjáépül a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda

2022.10.05

Újjáépül Szolnokon, a szandaszőlősi városrészben levő Eszterlánc óvoda, a beruházás a tervek szerint 2023 végére készül el - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Szolnokon idén csak 183 milliméter csapadék esett

2022.10.02

Az Alföldön nagy területen továbbra is 100 millimétert meghaladó csapadék hiányzik a talajok felső egyméteres részéből.

Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát a szolnoki Szigligeti Színházban

2022.09.30

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

2022.09.28

Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

Polónyi László lett Zagyvarékas polgármestere

2022.09.26

Az egyetlen jelöltként induló Polónyi László (független), eddigi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő lett vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékas polgármestere.

Fejlesztik a vízpótló és víztározási lehetőségeket az Alföldön

2022.09.24

Ötszázharmincmilliós uniós támogatással növelik a vízkészleteket a Jászkunságban, a Hajdúságban és a Viharsarokban.

Hárommilliárdos szennyvízberuházás valósult meg Kunmadarason

2022.09.22

Elkészült a szennyvízberuházás Kunmadarason a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert csaknem hárommilliárd forint támogatásból- tájékoztatta a több mint ötezer-ötszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-t, hozzátéve: csapadékvíz-elvezető beruházásra is nyert forrást a település.