2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület kapta a Jászsági Civil Vándordíjat

2023.09.26

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület kapta a Jászsági Civil Vándordíjat eredményes közösségi tevékenységéért, a jászsági dalkultúra megőrzése érdekében végzett szolgálatáért - közölte a Jászok Egyesülete közleményben az MTI-vel hétfőn.

A szolnoki Tisza moziban is láthatóak lesznek a Mozinet Filmnapok következő évadának filmjei

2023.09.24

Október 19-én indul, és 2024. február 23-ig tart a Mozinet Filmnapok következő évada. A mostani válogatásban öt alkotást vetítenek, a nyitófilm a Puskin moziban az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiája.

Helyi termékek, értékek mutatkoztak be Szolnokon

2023.09.22

Tizenkilenc stand telt meg roskadásig helyi értékkel a Hild téren. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal által szervezett Közfoglalkoztatási Kiállításon önkormányzatok, szociális szövetkezetek, nonprofit kft-k és városgondnokságok mutatták be termékeiket.

Minibölcsőde létesült Tomajmonostorán

2023.09.20

Minibölcsőde létesült a mintegy hétszáz lakosú Tomajmonostorán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Jól halad a szolnoki Temető úti bölcsőde építése

2023.09.18

Szeptember végére elkészülnek a szakemberek a Temető úti bölcsőde újjáépítésével, utána kezdődhet az eszközbeszerzés, így az intézmény néhány hónap múlva fogadhatja a környék csemetéit - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom és freskók történetéről

2023.09.16

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom felépülésének 120., a felfreskók elkészülésének 90. évfordulója alkalmából szeptember 16-án, szombaton a helyi templomban, illetve a kiállításnak helyet adó plébánia épületében - közölték a szervezők, a Jász-Szó Alapítvány és a Jászszentandrási Római Katolikus Egyházközség az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2023.09.14

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki az Északi-középhegység és az Észak-Alföld néhány járására az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Fejlesztik a belterületi infrastruktúrát Szajol Köpcse településrészen

2023.09.11

Fejlesztik a belterületi infrastruktúrát Szajol Köpcse településrészen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyert csaknem 400 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő támogatásból - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Nagy sikere volt idén is a nyári diákmunka programnak

2023.09.09

A tavalyinál több, mintegy ezerötszáz közép- és főiskolás diák dolgozott a nyáron a központi munkaerőpiaci programnak köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. A diákok többségét önkormányzatok foglalkoztatták.

Szolnoki vízilabdacsapatot támogat a Praktiker

2023.09.07

A kézilabda után újabb csapatsport támogatása mellett döntött a Praktiker, miután megállapodott a Szolnoki Vízilabda Sport Club férfi vízilabdacsapatának névadó szponzorációjáról - derült ki a vállalat lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Energetikailag korszerűsödött a Juvenal Kft. szolnoki fióktelepe

2023.09.05

Korszerűsítették a Juvenal Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szolnoki fióktelepének energetikai rendszerét csaknem 330 millió forintból - közölte a cég az MTI-vel.

A Tisza és a Tisza-tó árvízvédelmét is erősítő építkezés ér véget ősszel

2023.09.03

A Kötiviép’B munkájával haladó fejlesztés Szolnok-közeli részeiről tartottak sajtótájékoztatót.

Parkolók épülnek Szolnokon a leendő belvárosi Aldinál

2023.09.01

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése csütörtökön délelőtt, három kiemelt téma is volt a napirendek sorában.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2023.08.30

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Pikniket rendeznek szeptember 2-án a szolnoki RepTárban

2023.08.28

Lézerharcot, fegyverkiállítást, 4D mozit láthatnak, és kipróbálhatják egy vadászrepülőgép irányítását is szimulátoron keresztül azok, akik ellátogatnak szeptember 2-án, szombaton a szolnoki RepTár Piknikre - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

Győzelemmel búcsúzott a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupából

2023.09.25

Harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupa franciaországi selejtezőtornáján, ezzel a harmadik helyen végzett a C csoportban.

Nagy érdeklődés kísérte a szolnoki Állásbörzét

2023.09.23

Zsúfolásig telt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aulája, ahol több mint harminc cég háromszáz álláskínálattal várta az érdeklődőket.

Lomtalanítás lesz Szolnok északi városrészében szeptember 23-án

2023.09.21

Az NHSZ Szolnok - NHSZ Zounok szeptember 23-án az északi városrészben végez lomtalanítást.

Átadták a vármegyei Prima-díjakat

2023.09.19

Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Gálát. Szombat este öt kimagasló teljesítményt nyújtó kiválóság vehetett át rangos díjat.

A Stadler 17 milliárd forintos beruházással több mint 170 munkahelyet hoz létre Szolnokon

2023.09.17

A Stadler svájci vasúti járműgyártó 17 milliárd forintos beruházással több mint 170 új munkahelyet hoz létre Szolnokon - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a helyszínen.

A Szolnok sikerével indult a férfi vízilabda ob I szezon

2023.09.15

A Szolnok 15-9-re nyert a Tisza-parti városok rangadóján a Szeged vendégeként a férfi vízilabda ob I 2023/24-es szezonjának nyitómérkőzésén.

Idén is lesz egyetemi tanévnyitó stadionshow a debreceni Nagyerdőben - Szolnoki campusok hallgatóit is várják

2023.09.12

Az idén is megrendezik a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó stadionshow-ját a Nagyerdőben: a yoUDay - Te napod - című rendezvényen mintegy négyszáz fellépő lesz - közölték a szervezők kedden az MTI-vel. A rendezvényre a nyíregyházi, a hajdúböszörményi és a szolnoki campusok hallgatóit is várják, számukra külön buszjáratokat szerveznek.

Közfoglalkoztatási Kiállítás lesz Szolnokon

2023.09.10

2023. szeptember 19-én, Szolnokon, a Hild téren rendezik meg a vármegyei közfoglalkoztatási kiállítást. Az ingyenes programon vásár és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

Elkezdődött a jubileumi Szolnoki Gulyás Fesztivál

2023.09.08

A globalizáció homogenizál, alapvetően egységesítési törekvések vannak mögötte, ezért a küldetésünk megvédeni az őseink által ránk hagyott értékeket, és ha lehet gyarapítsuk is azokat - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője pénteken a Szolnoki Gulyásfesztivál alkalmából rendezett konferencián.

Negyedszázados jubileumát ünnepli a szolnoki gulyásfesztivál

2023.09.06

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a gulyásfesztiválra. A 25. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót - tájékoztatott róla Szolnok városi honlapja.

Új díszpolgára lett Szolnoknak

2023.09.04

Szolnok immár több mint két évtizede a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emléke előtt is tisztelegve szeptember elsején ünnepli a város napját, a megyeszékhely legrangosabb díjait is hagyományosan ekkor adják át.

Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém vármegyében is működésbe lép az új alapellátási ügyeleti rendszer

2023.09.02

Az új háziorvosi, alapellátási ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830.

Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján

2023.08.31

Családi és kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a szombatig tartó Szolnok napja elnevezésű rendezvénysorozaton. A részleteket a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették.

Középpontban a tehetség címmel rendeztek konferenciát Szolnokon

2023.08.29

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár a lehető legtöbb kiemelkedően tehetséges fiatal megtalálásának fontosságáról beszélt hétfőn Szolnokon, a Czeizel Endre Emlékkonferencia - Középpontban a tehetség elnevezésű rendezvényen.

Tanszeradományal segítettek Szolnokon a rászoruló gyermekeknek

2023.08.27

Bátran nevezhetjük hagyománynak, hogy a szolnoki polgármesteri hivatalnak, a város cégeinek, intézményeinek munkatársai, ha szükség van, segítenek. Már sokadik alkalommal fogtak össze, hogy segítő kezet nyújtsanak rászoruló embertásaiknak, ezúttal hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését támogatták gyűjtésükkel - számolt be róla Szolnok városi honlapja.