2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

Családbarát munkahely pályázat indul Szolnokon

2023.01.24

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon: büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket

2023.01.22

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

Több idegenhonos halat fogtak ki tavaly a halászok a Tisza-tóból, mint egy évvel korábban

2023.01.20

Az őshonos halfajokra élőhely- és táplálékkonkurenciát jelentő idegenhonos busából és törpeharcsából is többet fogtak ki tavaly a Tisza-tavon a halászok az egy évvel korábbihoz képest - közölte szerdai közleményében a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Megújult a sportcsarnok Rákóczifalván

2023.01.18

Megújult a sportcsarnok 250 millió forintból Rákóczifalván - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Férfi vízilabda ob I - Szolnoki és újbudai diadal

2023.01.16

A Szolnok a PVSK otthonában, míg a továbbra is százszázalékos OSC Újbuda a vendég Kaposvár ellen diadalmaskodott nagy fölénnyel a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.

Két új szakot is indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán

2023.01.15

Több új szakot indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE), köztük a hazánkban egyedülálló, de a világban is ritka kortárs könnyűzenei szakot, amely iránt máris komoly a hallgatói érdeklődés - jelezte az intézmény oktatási rektorhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön az egyetemen.

A doni katasztrófában elhunyt katonaáldozatokra emlékeztek Szolnokon

2023.01.13

A Magyar Golgota szobránál rótták le kegyeletüket a Don-kanyarban hősi halált halt magyar honvédek emléke előtt Szolnokon. A Hősök terén az MH Kiss József Helikopterdandár tartott megemlékezést, a kormányhivatal, a város, a honvédség szolnoki alakulatainak elöljárói és a rendvédelmi szervek vezetői mellett civil szervezetek és pártok koszorúztak.

Korszerűsödnek az elmaradott településrészek, megújul a piactér Jászkiséren

2023.01.11

Mintegy 750 millió forint pályázati forrásból korszerűsítik az elmaradott településrészeket, illetve megújul a piactér és környezete Jászkiséren - közölte a ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

21 pontos hátrányból nyert rangadót a Szolnoki Olajbányász

2023.01.09

A címvédő Szombathely 25 ponttal nyert Kaposváron a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján. A forduló rangadóján két ponttal győzött a Szolnok a Sopronban.

Budapesten nyílt meg a Szolnoki Művésztelep új kiállítása

2023.01.07

A 11. kerületben található galériában összesen 11 művész alkotásait tekinthetjük meg.

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon

2023.01.04

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon, a beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a helyi önkormányzat - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármestere.

Férfi kosárlabda NB I - Otthon győzött a Szolnok Kaposvár ellen

2023.01.02

A Szolnok otthon 86-70-re legyőzte a Kaposvárt a férfi kosárlabda NB I csütörtöki játéknapján.

Emléktábla Szolnok egykori tüdőgyógyászainak

2022.12.31

A volt Tüdőkórház bejáratánál megmaradt kőfalnál állított emléktáblát a kórházban dolgozó, kiváló tüdőgyógyászoknak a Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete.

A Köz szolgálatáért díjat kapott a szolnoki kormányhivatal munkatársa

2022.12.29

Magas állami kitüntetésben részesült Nagy Istvánné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal növényvédelmi feladatokat ellátó munkatársa.

Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Szolnok és térsége területén

2022.12.27

Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Szolnok és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre. A projekt 1,780 milliárd forintból valósul meg - közölte a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Férfi kosárlabda NB I - A Szolnok alárendelt szerepet játszott Debrecenben

2023.01.23

A DEAC otthon 81-63-ra legyőzte a Szolnoki Olajbányászt a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is erősödött az álláshirdetésekre leadott jelentkezések száma

2023.01.21

Magyarország minden vármegyéjében emelkedett a meghirdetett állásokra leadott jelentkezések száma tavaly a negyedik negyedévben, országos átlagban 34 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest, a feladott álláshirdetések száma ugyanakkor 17 százalékkal csökkent - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel, saját adatbázisa alapján.

A magyar kultúra napja - Gálaműsorok, kiállítás, filmvetítés Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.01.19

Gálaműsorokkal, kiállítással, ingyenes filmvetítéssel, interaktív könyvtári órával ünneplik a magyar kultúra napját Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Férfi kosárlabda MK - A címvédő Szolnok a ZTE-vel negyeddöntőzik

2023.01.17

A címvédő Szolnoki Olajbányász a Zalaegerszeg csapatával találkozik a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Újra Budai Lóránt lett Jászberény polgármestere

2023.01.16

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

Új helye költözött a szolnoki Anyatejgyűjtő Állomás

2023.01.14

2022. december közepétől az Anyatejgyűjtő Állomás szolgáltatásai új helyen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet C. épületében (Szolnok, Tószegi u. 21.) vehetők igénybe.

Új gyártócsarnok épül, forgalmas útszakaszok újulnak meg Törökszentmiklóson

2023.01.12

A létesítményt a Kombájn utca végén levő szabad földterületen építik majd fel, a kivitelezés a tervek szerint az idén kezdődik, és a jövő év végén fejeződik be.

Megemlékezést tartottak Szolnokon a hősi halált halt főhadnagyra

2023.01.10

A honvédség egykori főhadnagya, Hanzély Pál hőstettére emlékeztek meg Szolnokon, a József Attila úti márványtáblánál. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében Dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője helyezte el a megemlékezés virágait.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében volt tavaly a legalacsonyabb a cégfluktuációs index

2023.01.08

A működő cégek számának folyamatosan csökkenő tendenciája 2021-ben fordult át növekedésbe, 2022-ben mintegy 2 százalékot tett ki.

Két települést összekötő útvonal újult meg a Tisza-tó térségében

2023.01.05

A Magyar Közút beruházásában, a STRABAG munkájával közel két kilométer hosszan újult meg az összekötő út.

Jász−Nagykun−Szolnok vármegyében is bővült a feltételes megállóhelyek listája

2023.01.03

A feltételes megállás bevezetését követően javul az energiahatékonyság, azaz csökken a gázolaj- és áramfogyasztás is, mert álló helyzetből kevesebbszer kell újraindulni és felgyorsulni a vonatokkal.

Új vezető az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály élén

2023.01.01

2022. december elsejétől Juhász Rita vezeti a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályt. Kinevezését dr. Berkó Attila főispán adta át.

Hátrányos helyzetű családokat támogatott a kormányhivatal

2022.12.30

Tartós élelmiszereket adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a szolnoki Nagycsaládosok Egyesületének.

Karácsonyi csomagokat vittek minden járásba

2022.12.28

Több tucatnyi ajándékcsomag érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megye családjaihoz a kormányhivatal jóvoltából. Az elmúlt hetekben összegyűlt gyermekjátékokat és élelmiszert a járási hivatalok vezetői vitték el rászoruló családokhoz.

Ülésezett az Idősügyi Tanács Szolnokon

2022.12.24

Évzáró ülését tartotta a Szolnoki Idősügyi Tanács, amelyen ezúttal is Szalay Ferenc elnökölt. Az aktualitások áttekintése mellett jutott idő jó hangulatú beszélgetésre, ajándékok átadására is.