2021.01.25, Hétfő

Helyi hírek

Több közintézményben korszerűsítették a fűtést Kenderesen

2020.09.01

A területi gondozási központot és a volt iskolaépületet a jövőben biomasszakazánnal fűtik.

A XXX. ART Camp kiállítása megnyílt Jászberényben

2020.08.31

Stigmák - Szakrális és profán sebek címmel nyílt meg augusztus 29-én szombat délután, az ART Camp Művészeti Szimpózium alkalmával készült alkotásokból összeállított kiállítás.

Így halad az M4-esen a Zagyva-híd építkezése

2020.08.31

A Colas Közlekedésépítő, a Colas Hungária és a Duna Aszfalt által épített Abony-Törökszentmiklós 2x2 sávos pályán jelentős előre lépések történtek.

Első alkalommal rendeztek FPV drónversenyt Törökszentmiklóson

2020.08.09

A bonyolult kvalifikációs futamok után 4 versenyző mérte össze tudását a végső győzelemért.

Visszanyerheti régi fényét az elhanyagolt törökszentmiklósi sportpálya

2020.08.07

A fejlesztéssel bővül a sportolásra alkalmas játékterek száma a településen.

A II. világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép-típus a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban

2020.08.06

Messerschmitt Bf 109 (b) és Supermarine Spitfire LF Mk.XVIE (j) repülőgép a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban 2020. augusztus 5-én. A II. világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép-típus a Lengyel Repülési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum együttműködésében szeptember 13-ig tekinthető meg.

Szolnok: az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

2020.08.05

Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

Jövőre a Tisza-tó mellett a Velencei-tónál is megrendezik a Természet Operaháza fesztivált

2020.08.04

A Természet Operaháza fesztivált jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is megrendezik majd Magyar Tavak Fesztiválja néven - közölte Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató.

Férfi vízilabda Magyar Kupa - Százszázalékos maradt a Szolnok

2020.08.03

A Tisza-parti együttes előbb a rendező Szentes, majd az Eger csapatát is legyőzte.

Megkezdte működését a Terrán új gyára Kunszentmiklóson

2020.07.14

A fejlesztés részeként egy második, közel 3000 négyzetméteres gyártóüzem épült meg a Bács-Kiskun megyei városban.

Befejezte a felülfagyasztó hűtőgépek gyártását az Electrolux Jászberényben

2020.07.03

A magyar vállalat a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására összpontosít.

„Mindig is szerettem volna katona lenni”

2020.07.02

Megkezdődött a speciális önkéntes tartalékosok kiképzése Szolnokon, július 1-jén, miután a Honvédség álláslehetőséget kínál azoknak, akik a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek. A fiataloktól a tapasztaltabbakig sokan jelentkeztek, van, aki a munkaruhát, van, aki az éttermi kötényt cseréli terepmintás gyakorlóra. Azonban közös bennük: jó lehetőségnek tartják a katonai szolgálatot. A kiképzés vezetői a helyszínen azt is elmondták, miért érdemes részt venni a programban.

Közelebb kerül Szolnok a fővároshoz: átadáshoz közel jár az M4-es 18 kilométeres szakasza

2020.07.01

A Duna Aszfalt kivitelezésében egy 17,6 kilométeres szakasz épül meg.

Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet: Szolnokon a TISZApART moziban

2020.06.30

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti Puskin moziban és öt vidéki filmszínházban.

Kigyulladt a szolnoki bíróság bűnjelraktárként használt egyik helyisége pénteken

2020.06.29

Kigyulladt a szolnoki bíróság egyik, bűnjelraktárként használt földszinti helyisége pénteken, a lángokat sikeresen eloltották, az eset során nem sérült meg senki.

Kerékpárutak épültek Szolnok térségében

2020.09.01

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason a munkába járást is segítik a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult kerékpárutak.

Hamarosan befejeződik az ipari park kivitelezése Kiskunfélegyházán

2020.08.31

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2019 novemberében megkezdődött Félegyházán az Ipari Park II. projekt kivitelezése. A földmunkák után megtörtént a lőszermentesítés, befejeződtek a kötelező régészeti munkák, majd tavasszal a belső aszfaltozott feltáró út mellett kiépültek a közművek: víz, gáz, elektromos áram és közvilágítás, továbbá a kerítés is megvalósult. A kivitelezés befejezését követően kerül sor az internethálózatot kiépítésére, de lesz portaépület és kamerarendszer is. Erről dr. Gyuricza Gergő projektfelelős sajtótájékoztatón számolt be.

Hídfelújítással együtt tették rendbe egy jászsági település bekötőútját

2020.08.12

A Jászberény közelében fekvő faluban a STRABEL Konzorcium végezte el a munkákat.

Mától megnyitja a kapuit a szabadstrand Szolnokon

2020.08.08

Vannak olyan projektek, amikhez a csillagok szerencsés együttállása is szükséges - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Fejér Andor alpolgármester a Tisza-parton.

Fontos győzelemmel folytatta a Magyar Kupában a Szolnok

2020.08.07

A Margitszigeten már a felsőház küzdelmei zajlanak, a tét az elődöntőbe jutás.

Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

2020.08.06

Az önkormányzat már harmadik alkalommal nyújt segítséget.

Elmaradnak Szolnok nagyrendezvényei a következő hónapokban

2020.08.05

A döntés érinti többek közt az augusztus 20-i, Szolnok napjához kapcsolódó programokat, a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyárt, a Katonazenekari Fesztivált, a Gulyásfesztivált és a Tiszai Hal Napját.

Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása Szolnokon

2020.08.04

Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.

Ingyenes lakossági egészségszűrés Szolnokon

2020.08.03

Az elmúlt évek magas érdeklődése okán idén is biztosítja a MÁESZ szakmai bizottsága 100% támogatással (8 millió forint értékben) Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját a szolnoki lakosság számára.

Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

2020.07.04

Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

2020.07.03

Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya Szolnokon

2020.07.02

Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

Kajak-kenu edzésversenyt tartottak Szolnokon

2020.07.01

A Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású hajó nyerte az 500 méteres kajaknégyesek mindkét futamát kedden Szolnokon, a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának legújabb állomásán. Női C-1 200-on Nagy Bianka, férfi K-1 1000-en Varga Ádám, C-1 1000-en pedig előbb Bodonyi András, majd Adolf Balázs volt a leggyorsabb.

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

2020.06.30

Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

Országos tisztifőorvos: 400 alá csökkent a kórházban ápoltak száma

2020.06.05

Négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött.