2024.05.22, Szerda

54 milliárd forintra pályázhat Jász-Nagykun-Szolnok megye

2015.11.26. 12:36

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból mintegy 54 milliárd forint jut Jász-Nagykun-Szolnok megyére, ezen felül Szolnokra még csaknem 15 milliárd forint - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.

    Dancsó József elmondta: a MÁK megyei igazgatóságainak közreműködésével országszerte szervezett TOP információs napokat azért indították, hogy a közeljövőben megjelenő pályázati felhívásokat minél szélesebb körben megismerhessék a lehetséges kedvezményezettek.
    Hozzátette: a kincstár célja az, hogy közreműködő szervezetként támogassa a TOP források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos a sajtótájékoztatón üdvözölte, hogy a pályázatokra való felkészülés idején, a tervezés során Jász-Nagykun-Szolnok megyében kiváló együttműködés jött létre a kormányhivatal, a kincstár, a megyei és települési önkormányzatok, valamint Szolnok között.
    Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a TOP keretén belül ipari park fejlesztésére, energiahatékonysági, szociális valamint turisztikai beruházásokra, gyermekintézmények fejlesztésére, és a zöld város kialakítására pályáznak majd a megyében.

mti

fotó: www.iszolnok.hu

Galéria

Ajánljuk még