2020.07.12, Vasárnap

Helyi hírek

Sziporkázó szerb légiósa vezette győzelemre a BL-ben a Szolnokot

2019.02.28

A németországi siker után sorsdöntő görögországi csata következik, a tét a nyolcas döntőbe jutás.

Zajlanak a csatornázási munkák Szolnokon

2019.02.22

A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség

2019.02.14

A szervezet pénzügyi helyzete megfelelő, kapcsolatait még erősebbre tudta fűzni partnereivel, és a gondozásában lévő múzeum látogatottsága is nőtt az elmúlt évben, hangzott el a február 11-én megtartott elnökségi értekezleten.

Több témát átölelő, preventív előadások hangzottak el Törökszentmiklóson

2019.02.11

Az érdeklődők megnézhettek egy kisfilmet arról a különleges programról, amelyet két évvel ezelőtt végzős középiskolások számára indítottak „Sétával a szenvedélybetegségek ellen” elnevezéssel, majd kiértékelték a látottakat. 

Elindulhat a saras utcák felszámolása Szolnokon

2019.02.08

Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása. Az utóbbi hetek enyhébb és csapadékos időjárása miatt néhol szinte járhatatlan szakaszok vannak.

Nemzetközi együttműködés az árvízvédelem megújításáért

2019.01.28

A Duna vízgyűjtőjén lévő árterületek helyreállításának vizsgálatával kíván hozzájárulni az árvízi kockázatok mérsékléséhez a tavaly kezdődött Danube Floodplain elnevezésű nemzetközi projekt, amelynek magyarországi nyitórendezvényét január 23-án tartották a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségén.

21. alakalommal kerül sor a Szolnoki Utazás Kiállításra

2019.01.24

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda idén is megszervezi 2019. március 29-30. között a szolnoki turisztikai vásárt.

Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek

2019.01.22

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

Nőtt a horgászjegyek értékesítéséből származó bevétel a Tisza-tónál

2019.01.19

A területi jegyek értékesítéséből származó bevétel 2018-ban megközelítette a 260 millió forintot, amely mintegy 8 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Nagyrészt e meghatározó bevételi forrás bővülésének köszönhetően a társaság éves nettó eredménye a tervezett 1 millió helyett 30 millió forint körül alakult. Ezt az összeget tartalékképzésre fordítják.

A doni katasztrófa áldozataira emlékezett Szolnok

2019.01.16

A doni katasztrófában - amely a  történelem legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

Bírák, ügyészek és ügyvédek tartottak előadást hivatásukról Karcagon

2019.01.14

A Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban 2019. január 7-én pályaorientációs napot tartottak, melyen a Nyitott Bíróság Program keretében idén első alkalommal a Karcagi Járásbíróság, a Karcagi Járási Ügyészség és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara is részt vett.

Egyre több az influenzás beteg a Jászságban

2019.01.11

Az országos helyzethez hasonlóan Jász-Nagykun-Szolnok megyében is jelentősen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, de még nem érte el a járványküszöböt.

A Szolnoki Állatotthonban várják a kutyák az örökbefogadó gazdájukat

2019.01.04

Szilveszterkor Szolnokon is sok kutya ijedt meg a tűzijátékok hangjától és szökött el otthonról. A chippel ellátott állatokat vissza tudták vinni a gazdáikhoz, így is jócskán várnak még örökbefogadóra az elkóborolt ebek. Szolnokon tavaly 200 kutya talált új gazdira.

Tizenkét év után újra Munkácsy-kiállítás nyílik Szolnokon

2019.01.03

A tárlaton megtekinthető lesz egy Magyarországon eddig soha nem látott Munkácsy-festmény is.

Barokk és klasszicista templomát is felújítja Szolnok

2019.01.03

A belvárosi Szentháromság templomot tizenhét szakterületen vizsgálták meg a szakértők, mielőtt a tervek elkészültek.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019.02.26

Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A polgári politikus elfogása szimbolikus erejű volt: azt bizonyította, hogy a kommunista párt erőszakos hatalomátvételt készít elő.

Új körzeti megbízotti iroda Szolnokon

2019.02.21

Szolnokon, a megyei kórházban alakították ki az új helyiséget.

Martfűi siker a szentpéterszegi Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon

2019.02.14

Számos hazai és külföldi csapat mérette meg disznótoros különlegességeit az idei évben is a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. 

Kiváló sporteredményéért díjaztak egy mezőtúri tűzoltót

2019.02.09

Január utolsó napján tartották meg a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságának eredményhirdetését Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

A Tisza egykori ciánszennyezésére emlékeztek Szolnokon

2019.02.04

A Nagybánya melletti aranybányák tározója átszakadva óriási mennyiségű, súlyosan mérgező nehézfém-vegyületeket tartalmazó szennyvizet engedett a Tisza folyóba, ami soha nem látott halpusztulást eredményezett.

Fotósok kedvelt célpontját újítják fel Kengyelen

2019.01.28

Uniós támogatásból állítanak helyre egy 170 éves szélmalmot, a környezetében pedig további attrakciókat is kialakítanak.

Gondot okozott a havazás a Jászságban

2019.01.23

A keddi fagyos, havas időben jelentősen romlottak az útviszonyok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, amely a közúti balesetek számában is testet öltött. Több embert kellett emiatt kórházba szállítani.

Országos postagalamb kiállítást rendeztek Tiszafüreden

2019.01.20

Január 12-én nyitották meg a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban a 63. Országos Postagalamb Kiállítást Tiszafüreden, ahol a hazai kiállítók mellett szlovák, belga, német, szerb, román tenyésztők több száz postagalambját lehetett megtekinteni.

Ma szállítják el a hulladékként kihelyezett fenyőfákat Martfűn

2019.01.17

A fenyőfák gyűjtése 2019. január 17-én, csütörtökön történik. A fákat díszítés nélkül helyezzék ki, jól megközelíthető helyre, lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.

Hónapokon belül 1000 négyzetméteres bölcsődét kap Jászberény

2019.01.15

Az új épület 78 gyermek fogadására lesz alkalmas, emellett egy másik fejlesztésben az óvodai férőhelyek száma is 192-re bővül.

Tisza Cipőgyári történetek a munkáról és az életről

2019.01.13

Hiszem, hogy önök is bele fognak olvasni, mert egészen kiváló gondolatok vannak ebben a könyvben, amelyek közül sok megmarad az emlékezetben. Ez a könyv nem gyártörténet. Negyvenöt szerző története, amely sokkal emberibb, mintha egy gyárról írtunk volna – ajánlotta leendő olvasói figyelmébe Farkas Imre Tisza Cipőgyári történetek címmel megjelent új kötetét a december 8-i könyvbemutatón.

Ingyenessé vált a kéménseprő-ipari sormunka az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérlői részére

2019.01.08

A helyi önkormányzatok az illetékességi területükön a rászoruló természetes személyek lakhatásának megoldása érdekében lakásokat tartanak fenn, melyeket bérbe adnak.

Újra a régi pályákon közlekednek a szolnoki buszok

2019.01.04

2019. január 2-tól, szerdától a Zagyva-híd felújítási munkálatainak befejezésével visszaállnak az eredeti menetrendi útvonalak a Szabadság teret érintő autóbuszjáratok esetében – közölte a KMKK Zrt.

Új termálkutat kap a jászárokszállási strand

2019.01.03

Az Örsi út melletti pihenőhelyen 850 méter mély hévizes kutat fúrnak.

Kiemelt beruházás lett az M4-es Törökszentmiklós utáni folytatása

2019.01.02

A Püspökladány utáni szakasz is ugyanilyen kiemelést kapott; már mindkét beruházásnál folyamatban van a tervezői közbeszerzés.