2021.01.24, Vasárnap

Helyi hírek

Közfoglalkoztatási Kiállítást rendeznek Szolnokon

2019.09.04

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ötödik alkalommal rendezi meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást, ahol idén 25 kiállító mutatja be a közfoglalkoztatásban elért eredményeit.

Februártól állnak forgalomba az emeletes vonatok a szolnoki vonalon

2019.09.04

A KISS-vonatok forgóvázat Szolnokon gyártják majd, az összeszerelés nagy részét és az üzembehelyezést a Dunakeszin végzik.

Elrajtolt az a beruházás, amivel Szolnok fürdővárossá válik

2019.09.03

A Modinvest és a Swietelsky Magyarország mintegy 7,7 milliárd forintos projektbe kezdett a megyeszékhelyen.

Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a szolnoki görögkatolikus iskolában

2019.09.02

Emléktábla avatás és Mága Zoltán ajándékainak átadása is színesítette a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő is részt vett.

Idén több helyszínen hódít a CRAZY5K fefújható akadály futóverseny

2019.08.02

A CRAZY5K idén bevezette az új versenyszámát a CRAZY5K Sprintet, melyen egy 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát két kilóméteres futást követ. A kis távok szerelmesei sem maradnak ki a felejthetetlen élményt nyújtó szórakozásból!

Családbarát lett a megye legnagyobb kormányablaka

2019.08.01

A gyerekes családok ügyintézését könnyíti meg a fejlesztés.

Klasszikus zenei fesztivállal indul az augusztus Szolnokon

2019.07.31

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hat koncertet ad a városban augusztus 3. és 29. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2019 fesztivál keretében - közölte a zenekar kedden.

Nagysebességű vasúti kocsikkal erősített a MÁV

2019.07.30

A hazai gyártásra támaszkodva lehetőség lesz az országos IC-hálózat kiterjesztésére. A Szolnokon gyártott járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni.

Útfelújítási hullám Észak-Alföldön: ez a 36 projekt indul el

2019.07.25

Az összesen 12,5 milliárd forintos fejlesztéssorozatban összesen hét mélyépítő vállalat vesz részt: az EuroAszfalt, a HE-DO, a Ke-Víz, a KM Építő, a Strabag, a Swietelsky Magyarország, valamint a Zemplénkő.

Miniszteri elismerést kapott a szolnoki városháza munkatársa

2019.07.20

A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

A hétvégén nem tudjuk Szolnokot elkerülni a 4-esen

2019.07.12

A forgalmat Szolnok belterületére és a Tisza-hídra terelik útfelújítás miatt.

Felújítják a 32-es főút közel 15 kilométeres szakaszát

2019.07.03

A Strabag és a Belfry munkájának köszönhetően többek közt új csomópont épül Jászfényszaru külterületén, valamint 14 buszmegálló is megújul.

Több törökszentmiklósi utcában is kijavították a kátyúkat

2019.07.02

Menetrend szerint halad a kátyúzás a városban.

Gyorshajtásnál pirosra vált Szolnokon a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája

2019.07.01

A Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében mostantól nyomógombos jelzőlámpa üzemel – hangzott el a sajtónyilvános bejáráson, melyen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester mellett Kormosné Szombati Márta és Rehó János önkormányzati képviselők jelen voltak.

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra

2019.06.27

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

2019.09.04

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

Megújult a Mezőtúri Református Kollégium

2019.09.03

Szeptember 1-jén Jász-Nagykun-Szolnok megye oktatási intézményeiben is újra összegyűltek a diákok és a pedagógusok. A Mezőtúri Református Kollégium tanévnyitó ünnepségével egybekötve átadták az épület felújított dísztermét, könyvtárát és az új tornatermét, valamint a város református templomát.

Civil szervezetek között mutatkozott be a megyei kormányhivatal

2019.09.02

A Szolnok napja alkalmából tartott rendezvénysorozat keretében idén is civil egyesületek tucatjai engedtek bepillantást tevékenységükbe a Szapáry úton rendezett Civil Kavalkádon. A város szolgáltatói közt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több egysége is bemutatta munkájának egy szeletét.

Törökszentmiklós is részt vett a Magyarok Kenyere Programban

2019.08.02

2019. július 27–én került sor a Pro Agricultura Carpatika Alapítvány és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Magyarok Kenyere” jótékonysági program kárpátaljai helyszínén, Nevetlenfaluban az ünnepélyes keretek között történő búzaösszeöntésre.

Teljes felújítást kap Fegyvernek általános iskolája

2019.08.01

A negyedmilliárdos beruházás a Móra Ferencről elnevezett iskola négy épületére is kiterjed, az intézmény új könyvtárt kap.

Túrkevén folytatódott a Tudatos Fürdőzés kampány

2019.07.31

Második állomásához érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal „Tudatos Fürdőzés” elnevezésű kampánya. A népegészségügyi és közegészségügyi munkatársak ezúttal a Túrkevei Termál és Élménystrandon fürdőző fiataloknak mutatták be a helyes és biztonságos strand-, illetve medencehasználatot.

Szolnok: három napra a kosarasoké lesz a Tiszai hajósok tere

2019.07.30

Augusztusban immár negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Vonatpotló busz jár Cegléd és Kiskunfélegyháza között szombattól

2019.07.30

Módosított menetrend szerint zajlik majd az érintett vonalon a közlekedés augusztusban.

Negyedik alkalommal rendezik meg a törökszentmiklósi gasztrofesztivált

2019.07.21

Koncertekkel, kirakodóvásárral és gyermekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Tiszaburán és Tiszabőn is segítik a felzárkózást

2019.07.15

Tiszaburán és Tiszabőn hatályos támogatási szerződéssel rendelkeznek Biztos Kezdet Gyerekház létesítésére, amelynek célja, hogy a 3 évesnél kisebb gyermekeknek szóló programok mellett tudatos szülőket formáljon a sokszor fiatalkorú édesanyákból.

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

2019.07.07

2018-ban egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Tiszafüred városa: az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet.

Nagyszabású mélyépítési munkákkal növekedik a HBM

2019.07.03

Idén olyan nagyberuházások kivitelezésében vesz részt a vállalat, mint a budapesti Pillar Office, az M30 autópálya műtárgyai, vagy az új lakiteleki Tisza híd.

Gasztro- és kultúrfesztivált rendeznek Törökszentmiklóson

2019.07.02

A két napos fesztiválon főzőversenyre is sor kerül, valamint fellép a Bohemian Betyars és a Dupla Kávé is.

Idén is megrendezik a szentmiklósi napokat

2019.07.01

Idén július 3. és 7. között rendezik meg a szentmiklósi napokat, melynek keretében többek közt arató- és főzőversenyt is tartanak, valamint koncertekkel várják az érdeklődőket.

Tízéves a Szolgáltató Város projekt

2019.06.23

Szolnok város vezetésének hívó szavára immár 10 éve, több mint 30 közszolgáltató tudatos építkezéssel fejleszti szolgáltatói kultúráját. A Szolgáltató Város projektben résztvevő közszolgáltatók reprezentálják a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz- és energiaszolgáltatást, hulladékgazdálkodást, a közösségi közlekedést.