2021.04.20, Kedd

Helyi hírek

A lakóépületek biztonságáról

2019.11.07

Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” rendezvénysorozatot. November elején az ország 65 katasztrófavédelmi kirendeltségén várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit, üzemeltetőit a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletekbe menő tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát. A szakemberek ismertetik az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő, 2020 januárjában hatályba lépő változásait is.

Ezt a 35 projektet tartalmazza a közútkezelő útfelújítási csomagja

2019.11.06

Jelentős fejlesztést kap a 61-es főút és az M6-os autópálya összekötője, a 15 kilométeres szakasszal teljessé téve a Sárbogárd és Dunaújváros közötti út rendbe tételét.

Mentett parlagi sasokat engednek vissza a szabadba

2019.11.05

Természetvédelmi együttműködés eredményeként egy öreg és egy fiatal mentett parlagi sast engednek szabadon november 6-án a Jászberényi Sasközpontból - írja közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)

Hubai Imre lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

2019.11.04

Az alakuló ülésen alelnökké Borbás Zoltánt (Fidesz-KDNP) választották meg.

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Karcagon

2019.10.23

Az alkotóműhelyben a diákok a saját élményű tanulás segítségével a 21. században elengedhetetlen készségeket szerezhetnek.

Szolnokon látható a Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép

2019.10.22

A világ legeredményesebb vadászpilótája Erich Hartmann őrnagy 352 légigyőzelmét ezzel a típussal szerezte.

Rangos díjakat adtak át a megyeszékhelyen a Képzőművészet Ünnepén

2019.10.21

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

2019.10.03

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a jászberényi mentősök

2019.10.02

A város két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak

Férfi vízilabda Magyar Kupa - Szolnok-Eger a negyeddöntőben

2019.10.01

Már a nyolc között találkozik egymással a Szolnok és az Eger a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

2019.09.30

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre ad lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

Fél évszázad után újították fel a szolnoki sportcsarnokot

2019.09.25

A fejlesztés részeként új vívócsarnokot alakítottak ki az intézményben, új sportparketta burkolatot kapott a csarnok, valamint nagyobb területű öltöző is épült.

Autóipari cég fejleszt Jászfényszarun

2019.09.05

A 3D-s nyomtatás rendkívüli mértékben felgyorsítja a vállalat egyedi alkatrészgyártást.

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

2019.09.04

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

Megújult a Mezőtúri Református Kollégium

2019.09.03

Szeptember 1-jén Jász-Nagykun-Szolnok megye oktatási intézményeiben is újra összegyűltek a diákok és a pedagógusok. A Mezőtúri Református Kollégium tanévnyitó ünnepségével egybekötve átadták az épület felújított dísztermét, könyvtárát és az új tornatermét, valamint a város református templomát.

Távozott a Jászberény férfi kosárcsapatának vezetőedzője

2019.11.07

Nikola Lazic távozott a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Jászberényi KSE vezetőedzői posztjáról.

Magyar cég épít robotizált raktárközpontot Jászberényben

2019.11.06

Épületgépészeti és fürdőtechnológiai vállalt fejleszt 1,4 milliárd forintból.

Húsz fokos eltérés lesz a hőmérsékletben Magyarországon belül

2019.11.05

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rengeteg esővel átvonuló ciklon miatt.

Hivatalos: Jászberényben megismétlik a polgármester-választást

2019.11.04

Valamennyi jogorvoslati eljárás lezárult, ennek nyomán kell tizenegy településen megismételt szavazást tartani vasárnap.

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

2019.10.22

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán.

Sikeresen zárult a pályaválasztási kiállítás Szolnokon

2019.10.21

2500 diák látogatott el arra a kétnapos kiállításra, amelyet a megyeszékhelyen immár huszonharmadik alkalommal rendezett meg a megyei kormányhivatal szakmai főosztálya. Az érdeklődő fiatalok a 13 szakmasziget 45 kiállítója által kínált mesterségekkel ismerkedhettek meg annak érdekében, hogy könnyebben dönthessenek a továbbtanulásukról.

Ezzel a beruházással fellendül a turizmus az alföldi városban

2019.10.03

A településen található az ország legrégebbi művésztelepe, aminek felújítása műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált.

M44: új megyék kaptak gyorforgalmi elérést

2019.10.02

A közel 62 kilométeres, Tiszakürt és Kondoros közötti pályát a Duna Aszfalt, a Hódút, az A-Híd, az EuroAszfalt, a Soltút és Swietelsky Magyarország építette meg évtizedes úttörténeti rekorddal.

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon

2019.10.02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján

2019.10.01

Öt nagyszerű szakember kapott elismerést hétfőn a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában a Kistérség napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az elismeréseket Szalay Ferenc, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) elnöke és Balogh Zoltán alelnök adta át.

Férfi Vízilabda Országos Bajnokság - továbbra is százszázalékos a Szolnok

2019.09.30

Továbbra is százszázalékos a Szolnok a férfi vízilabda E.ON ob I-ben: a Tisza-parti együttes a negyedik forduló szombati játéknapján a Tatabánya vendégeként győzött.

Már át lehet kelni az M44-es új Körös-hídján

2019.09.05

Megtartották a hordógurítási ünnepséget az új gyorsforgalmi útszakasz közel fél kilométer hosszú átkelőjén, melyet a Hídépítő Vállalat és a Híd-csoport kiváló szakemberéről, Berkó Dezsőről neveztek el.

Közfoglalkoztatási Kiállítást rendeznek Szolnokon

2019.09.04

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ötödik alkalommal rendezi meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást, ahol idén 25 kiállító mutatja be a közfoglalkoztatásban elért eredményeit.

Februártól állnak forgalomba az emeletes vonatok a szolnoki vonalon

2019.09.04

A KISS-vonatok forgóvázat Szolnokon gyártják majd, az összeszerelés nagy részét és az üzembehelyezést a Dunakeszin végzik.

Elrajtolt az a beruházás, amivel Szolnok fürdővárossá válik

2019.09.03

A Modinvest és a Swietelsky Magyarország mintegy 7,7 milliárd forintos projektbe kezdett a megyeszékhelyen.