2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

Átadták a megújult Szolnoki Szigligeti Színházat

2022.09.19

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból, 6 milliárdos kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

Kulturális örökség napjai - Épületbejárások, légoltalmi kiállítás és vízműbemutató Szolnokon

2022.09.17

Több intézmény is rendkívüli nyitva tartással várja az érdeklődőket a hétvégén Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Kulturális örökség napjain. A programok között épületbejárások, légoltalmi kiállítás, vízműbemutató, tárlatvezetések és restaurátor-műhely látogatása is szerepel.

Felkerült a bokréta Jászfényszaru autóipari gyárának új épületére

2022.09.15

11 ezer négyzetméteres csarnokkal bővül a thyssenkrupp gyára a Grabarics Kft. munkájával.

Tárlatvezetést tartanak szombaton a szolnoki Megyeházán

2022.09.14

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat idén a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg. E kezdeményezéshez csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal is, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály munkatársa szeptember 17-én tárlatvezetést tart a műemléki védelem alatt álló szolnoki Megyeháza épületében.

Napi 17 ezer járműnek lett könnyebb dolga ezzel a szolnoki beruházással

2022.09.12

A SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében a megyei kórház forgalmát áteresztő kereszteződés teherbírását növelték, többek közt új kanyarodósávok épültek.

Pezsgett a város Szolnok napján

2022.09.10

Kegyeibe fogadta a szolnokiakat az időjárás, szeptember első hétvégéjén napsütéses időben zajlottak a Szolnok napi programok. Sokezernyi ember érezte jól magát a város napján, melynek ezúttal is a vasútállomás volt az egyik kiemelt helyszíne.

Indul a hatodik évad a Hangszert a kézbe kiállításon

2022.09.08

Törökszentmiklóson október 20. és 22. között, Szolnokon november 9. és 11. között lehet kipróbálni a hangszereket, amelyek novemberben Zalaegerszegre is eljutnak.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével mutatkozik be a Karthago legújabb albuma a Sportarénában

2022.09.06

A Karthago a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be közelmúltban megjelent új lemezét. A Máté Péter dalainak feldolgozását tartalmazó anyag dalai november 19-én hangzanak el élőben.

Ünnepélyes katonai eskütételnek adott otthont a megyeszékhely

2022.09.04

A csapatzászló és a történelmi zászlók bevonulása után a 2. Területvédelmi Ezred százötven tartalékos katonája tett ünnepélyes keretek között katonai esküt Szolnokon, a Hild János téren. Az eseményre három megyéből – Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád – érkeztek katonák.

A Közép-Tisza környéken élők jövőjét biztosító nagyszabású projekt ért célba

2022.09.02

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B konzorciuma több jelentős árvízédelmi projektet is elvégzett Tiszapüspöki és Tiszaug között, melyek együtt a változó klímájú világ szélsőséges időjárására is választ adnak.

Szakképző iskola sportcsarnokát adtak át Szolnokon

2022.08.31

Átadták a Szolnok Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola sportcsarnokát szerdán a városi tanévnyitó ünnepségen.

Szolnok egyik fontos sugárútja épült át a megyei kórház mellett

2022.08.29

A kórház közelében biztonságosabb közlekedési környezetet teremtett a kivitelező Swietelsky Kft.

A Tisza-tónál dolgozik a Kötiviép’B: százezer köbméternyi hordalékot távolítanak el az öblítőcsatornákból

2022.08.26

A magyar vízépítés meghatározó cége emellett a Tisza sarudi szakaszát is megvédi a hullámveréstől.

Kiképzés miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani szerdán Szolnokon

2022.08.24

Kiképzési feladatot hajtanak végre szerda déltől este tizenegy óráig, ezért Szolnokon, a Thököly úti laktanya környékén a megszokottnál nagyobb hanghatásra kell számítani - tájékoztatta a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kedden az MTI-t.

Átadták a város díjait Karcagon

2022.08.22

Zászlófelvonással, majd az új kenyér megszentelésével és megáldásával kezdődött az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett önkormányzati ülés Karcagon. Dr. Berkó Attila megyei főispán köszöntője után kitüntetések átadására került sor.

Koronavírus - NNK: ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja Szolnokon

2022.09.18

Megfordult a trend, ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Újra Európai Mobilitási Hét Szolnokon!

2022.09.16

Idén szeptember 16-22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Október 3-án jelenik meg a civilek jövő évi pályázati kiírása

2022.09.15

Szolnokra érkezett a CIVIL INFO – NEA 2023 elnevezésű országos tájékoztató rendezvény, amelyen a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai számolnak be az idei év tapasztalatairól és a 2023-as év pályázati kiírásairól.

Kiképzés miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani kedden és szerdán Szolnokon

2022.09.13

Kiképzési feladatot hajt végre kedden és szerdán reggel nyolc órától délután négy óráig a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár Szolnokon.

Szolnok történelmét helyezi új kontextusba dr. Kertész Róbert könyve

2022.09.11

Még 2015-ben kezdődtek a Szolnoki Művésztelep területén azok az ásatások, amelyek eredményeit – általuk Szolnok történelmét új megvilágításba helyezve – egy impozáns kötetben foglalta össze dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze.

Vitézy Dávid: új InterCity flotta beszerzését kezdjük meg

2022.09.09

A kormány elfogadta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) előterjesztését, a csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint 39 plusz opcionálisan 10 új, korszerű, vezérlőkocsival együtt legalább 7 kocsis távolsági szerelvény és 50, elsősorban hozzájuk való (de más vonatokban is használható) Siemens Vectron mozdony beszerzéséről döntött az idén megkötött keretszerződés terhére - közölte Vitézy Dávid, a TIM közlekedésért felelős államtitkára közösségi oldalán.

Elkészültek a zöld város projekt fejlesztései Kunszentmártonban

2022.09.07

Elkészültek Kunszentmártonban a zöld város kialakítását célzó projekt fejlesztései - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Koncertek, bábelőadások, motoros bemutató a Szarvasi Szilvanapokon

2022.09.05

A rendezvénysorozat fő célja a szilvához kapcsolódó hagyományok bemutatása.

Rangos elismeréseket adtak át Szolnok napján

2022.09.03

Szeptember elsején, Szolnok város napján adják át a település legrangosabb díjait. 2022-ben Szolnok Város Díszpolgára Balázs Péter, Dr. Herczeg Béla, Shihan Furkó Kálmán (posztumusz) lett.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2022.09.01

A meglévő élményelemek mellett - például 4D mozi, MiG-29-es repülőgép-szimulátor, csúszópálya - számos program várja szeptember 3-án, szombaton, a szolnoki RepTár Piknikre látogatókat - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

Tizennyolc településen, köztük Mezőtúron is gyérítik a szúnyogokat a héten

2022.08.30

A héten Budapesten a III., a IV., a XI., a XIV., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben, tizenhét Békés megyei településen és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Mezőtúron végeznek a szakemberek szúnyoggyérítést - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  (OKF) hétfőn az MTI-t.

Bölcsőde épült Tószegen

2022.08.27

A pályázati támogatásból eszközöket is vettek, komplex informatikai hálózatot építettek ki, emellett udvart és parkolót is kialakítottak.

Hat nagyszínpadi bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház az új évadban

2022.08.25

Hat nagyszínpadi - ebből öt bérletes - bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a most induló új évadban a teátrum megújult épületében - közölte a színház kedden közleményben az MTI-vel.

Megújul Jászalsószentgyörgy központja

2022.08.23

Mintegy 155 millió forintot nyert Jászalsószentgyörgy önkormányzata a TOP Plusz Élhető települések pályázatán a település központjának környezettudatos, család- és klímabarát fejlesztésére - közölte a mintegy háromezer-kétszáz lakosú község polgármestere az MTI-vel.

Evezős ob - A szolnokiak rutinos, világbajnok párosa öt számban tervez indulni

2022.08.21

Péntektől vasárnapig Szegeden, a Maty-éren rendezik az evezősök idei, immár 123. országos bajnokságát, melyen a felnőtteknél 23 számban hirdetnek győztest.