2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

Egy újabb óvoda és a széchenyis BMX pálya is újjászületik Szolnokon

2023.05.28

Megújulhat a Kacsa úti óvoda a Pletykafaluban, felújítják a BMX pályát a Széchenyi lakótelepen, és idén is támogatja az önkormányzat a nyári napközis tábor megrendezését a Tiszaligetben – mindezekrő a város közgyűlésének májusi ülésén született döntés.

Izgalmas gasztro és zenei élmények a Palacsintafesztiválon

2023.05.26

Különleges ízekkel készülhetnek a Palacsintafesztiválra látogatók. Az étlapot vaníliakrémes-sós karamellás, almás- mákos- diós flódni vagy éppen Rákóczi túrós desszert is színesíti.

Félezren tértek be a szolnoki Kossuth téri Bringás reggelire

2023.05.24

Több mint ötszáz kiosztott péksütemény, sokszáz pohár kávé, tea, rengeteg gyümölcs - gyorsmérleg a nyolcadik alkalommal megrendezett Bringás reggeliről.

Kajak-kenu válogató - A Gazsó, Csipes duó győzött párosban Szolnokon

2023.05.22

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara honvédos duó nyerte a K-2 500 métert vasárnap a női kajak szakág idei első válogatóversenyén, Szolnokon.

Nyolcszáz néptáncos ropja majd három napig a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon

2023.05.20

2023 májusában huszonhatodik alkalommal rendezi meg városunk a Szolnoki Országos Néptáncfesztivált, amelynek célja - a korábbi alkalmak hagyományait követve - a néptáncegyüttesek, az alkotók számára művészeti fórumot biztosítani, új alkotások létrejöttét ösztönözni, támogatni az egyéni művészi alkotás minél szélesebb kiteljesedését és teret adni a színpadi néptáncművészetet megújítani szándékozó kezdeményezéseknek.

Előnyben a Szolnok a férfi kosárlabda NB I ötödik helyért zajló párharcában

2023.05.18

A Szolnoki Olajbányász kedden hazai pályán tízpontos győzelmet aratott a DEAC ellen, ezzel előnybe került a férfi kosárlabda NB I ötödik helyért zajló párharcában.

Fejlesztik a település környezetét, óvodákat korszerűsítenek Kunhegyesen

2023.05.16

Fejlesztik a település környezetét és két óvodát korszerűsítenek a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunhegyesen - közölte a projekt kommunikációját végző PopulArt Menedzsment Kft. közleményben az MTI-vel.

Csökkent a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben Szolnokon

2023.05.14

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

A szélsőséges időjárás hatásaitól védi meg a Közép-Tisza vidékét ez a fejlesztés

2023.05.12

A Közép-Tisza völgyében öt alprojektben dolgozik az árvizek megelőzésén a magyar vízépítés meghatározó cége.

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein

2023.05.10

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét Kodály Zoltán zenéjén keresztül keddtől csütörtökig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein.

Szolnokon is találkozhatunk majd a Volán újonnan forgalomba állított tolnai autóbuszaival

2023.05.08

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent.Tolna mellett többek között Jász-Nagykun-Szolnok vármegye helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Energetikai korszerűsítés Újszászon, Fegyverneken és Tiszaszentimrén

2023.05.05

Energetikai korszerűsítés kezdődhet Újszász, Fegyvernek és Tiszaszentimre több önkormányzati intézményében - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Báder Mártont, a Szolnoki Olajbányász egykori játékosát választották a kosárlabda-szövetség elnökének

2023.05.03

Báder Márton lett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke.

Döntött a közgyűlés: bővülhet a Szolnoki Ipari Park

2023.05.01

Közbiztonsági beszámoló, 2022. évi zárszámadás, új területtel bővülhet a Szolnoki Ipari Park, csak néhány fontos téma Szolnok város közgyűlésének áprilisi üléséről.

Nemzetközi orgonafesztivált tartanak májusban Szolnokon

2023.04.29

Nemzetközi orgonafesztivált tartanak Szolnokon és környékén május 15. és 21. között; a második alkalommal megrendezendő seregszemle nyitóhangversenyének Martfű ad otthont - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Új óvodát építenek Szandaszőlősön

2023.05.27

Szolnok város önkormányzata egy európai uniós támogatásnak köszönhetően közel 705 millió forintból újjáépíti a szandaszőlősi Eszterlánc Óvodát.

Szolnokon járt a Poggyász stábja: bemutatták miért érdemes a városba látogatni turistaként - videó

2023.05.25

Szolnokon járt a Poggyász stábja, hogy bemutassák, miért is érdemes Szolnokra jönni egy turistának: Szolnok a tökéletes több napos kirándulások városa - derült ki Szolnok városi honlapjának tájékoztatásából.

Ádámok és Évák sikere a szolnoki Szigligeti színpadán

2023.05.23

Minden évben nagy sikert arat Szolnokon az Ádámok és Évák Ünnepe, így történt ezúttal is a gyönyörűen felújított Szigligeti Színházban.

Átadták a szolnoki Családbarát Munkahely idei díjait

2023.05.21

Hornung Ágnes, a "Szolnok Családbarát Munkahelye" díjak átadásával egybekötött eseményen köszöntőjében elmondta: a család a társadalom egysége, a családok "helyzete és a lelkiállapota" meghatározza magát a társadalmat is, ezt egy felelős kormányzatnak nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hozzátette: a családbarát fordulat tizenhárom évvel ezelőtt történt Magyarországon.

Nosztalgiavonat indul Szegedről Makón át Budapestre vasárnap

2023.05.19

Különleges retró vasúti szerelvény indul vasárnap Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, valamint az alföldi városból az egykori közvetlen gyorsvonatok hangulatát idézve Budapestre - tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóság pénteken az MTI-t.

Óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági program indul tíz városban, köztük Szolnokon is

2023.05.17

A Biztonságosan az iskolába elnevezésű rendezvénysorozat a június 15-ig tartó roadshow a főváros után Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon folytatódik.

Palántaosztással folytatódik a szolnoki Családi Porta program

2023.05.15

Korábban vetőmagokat, most palántákat osztottak Szolnokon a „Családi Portaprogram – Szociális földprogram megvalósításának támogatására” c. projekt részeként - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Három új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.05.13

Nettó 255 millió forintért vásárolt, három új Volvo autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei járműállománya, a három busz Szolnok térségben korszerűsíti a flottát - közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs igazgatóság szerdán közleményben az MTI-vel.

A feloszlásáról döntött a képviselőtestület Öcsödön

2023.05.11

A feloszlásáról döntött a képviselőtestület Öcsödön a hétfői soron kívüli ülésen - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település jegyzője az MTI-nek telefonon.

Jászágó polgármestere kapja a Jászságért Díjat

2023.05.09

Mozsár Lászlónénak, Jászágó polgármesterének  ítélte a "A Jászságért" Alapítvány Kuratóriuma a Jászságért Díjat és az azzal járó egymillió forintot Jászágó község helyi értékeinek összegyűjtése, a jászsági hagyományok megőrzése érdekében végzett több évtizedes, sokoldalú, példaértékű tevékenysége elismeréseként - közölte a Jászok Egyesülete hétfőn az MTI-vel.

Férfi vízilabda ob I - Továbbjutott a Szolnok

2023.05.06

A Szolnok a papírformának megfelelően az első mérkőzésen lezárta a Miskolc ellen párharcot a férfi vízilabda ob rájátszásában, így az ötödik helyért folytathatja szereplését.

Megelőzés kicsiknek és nagyoknak

2023.05.04

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei óvodásoknak, kisiskolásoknak és érettségizőknek tartottak prevenciós előadásokat.

A szolnoki Damjanich János Múzeum is csatlakozik a Közösségek Hete rendezvénysorozathoz

2023.05.02

Idén a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódik a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, amelyen május 8. és 14. között 161 településen 315 féle programot tartanak múzeumokban, könyvtárakban.

Szolnokon a falusi csokkal szinte ingyen lehet használt ingatlanhoz jutni

2023.04.30

Azokon településeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető a lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek - csok, falusi csok, Babaváró hitel - együttes igénybevételével - derül ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank MTI-nek küldött csütörtöki elemzéséből.

Ballagás miatt útlezárásra kell számítani Szolnok belvárosában

2023.04.28

Négy belvárosi intézmény ballagása a korábban megszokottól eltérően nem szombaton, hanem pénteken lesz. Emiatt május 5-én (pénteken) több helyen is útlezárásra lehet számítani a belvárosban - a részletekről az érintett intézmények képviselői és Szalay Ferenc polgármester beszélt a városházán.