2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

A szolnoki városházán is kitölthető még a népszámlálási kérdőív

2022.11.20

Aki még nem vett részt a népszámlálásban, nem töltötte ki a kérdőívet sem online, sem a kérdezőbiztossal, az pótösszeírásban tehet eleget törvényi költezettségének. November 21. és 28. között a polgármesteri hivatalban még kitölthető a kérdőív.

Korábban indult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2022.11.18

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 27. alkalommal - az előző évekhez képest korábban, november 7-étől - indította adventi adománygyűjtését országszerte - közölte a segélyszervezet jószolgálati nagykövete csütörtökön Szolnokon.

Turisztikai fejlesztések a Tisza-tavi térség hét településén

2022.11.15

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése valósult meg a Tisza-tavi térség hét településén - közölte a kommunikációért felelős PopulArt Menedzsment Kft. kedden az MTI-vel.

Elismeréseket adtak át a szociális munka napján

2022.11.13

A szociális munka napja alkalomból díjátadó ünnepséget szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Két szakember, Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa és dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese részesült főigazgatói elismerésben.

Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

2022.11.11

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben az MTI-vel.

Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján

2022.11.09

A Szolnoki Kistérség Napja alkalmából tartottak díjátadó ünnepséget a szolnoki városházán, ahol Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke köszöntötte a meghívottakat.

Megújul a római katolikus templom toronysisakja Tiszapüspökiben

2022.11.07

Megújul a tiszapüspöki Szent Márton római katolikus templom toronysisakja - közölte a kétezeregyszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Színesedő várótermek enyhítik a gyermekek szorongását Szolnokon

2022.11.05

Egy nemes kezdeményezés eredményeként a szolnoki gyermekorvosi rendelők és védőnői tanácsadók várótermei sokkal otthonosabbak lesznek Szolnokon.

Férfi vízilabda Eurokupa-selejtező - Csoportelső a Szolnok

2022.11.03

Harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel csoportelső lett a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének második körében.

Kadétok jártak a szolnoki béketámogatóknál

2022.11.01

A diákok látogatásuk során a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottsággal is megismerkedtek.

Új eszközökkel a szolnoki levegőminőség javításáért

2022.10.30

Sokaknak feltűnhetett, hogy a város különböző pontjain a forgalmas utaknál lévő oszlopokon új eszközök jelentek meg. Az érzékelők a LIFE IP HUNGAIRY, „A levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével” című, 8 évig futó projekt részeként járulnak hozzá a város levegőminőségének, forgalmának javításához.

Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása

2022.10.28

Mintegy 380 millió forintból újul meg Szandaszőlősön a Munkácsy út rendelő, a munkálatok már javában zajlanak.

Férfi kosárlabda NB I - A Debrecent is legyőzte a Szolnok

2022.10.26

A Szolnok hazai pályán simán, 18 ponttal legyőzte a DEAC csapatát a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának keddi mérkőzésén, így továbbra is százszázalékos a szezonban.

Légi kutató-mentő gyakorlatot tart a héten a szolnoki helikopterbázis Gyöngyösön

2022.10.24

A szolnoki helikopterbázis vasárnaptól péntekig légi kutató-mentő gyakorlatot szervez Gyöngyösön, a pipishegyi repülőtéren - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában

2022.10.22

Rendhagyó előadást tartott diákoknak a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese pedig egy terápiás négylábú segítségével azt mutatta be a gyerekeknek, hogy miként gondolkodik és viselkedik egy jó gazdi.

Közmeghallgatást tartanak november 24-én a szolnoki városházán

2022.11.19

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. november 24-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.

Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

2022.11.16

Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, a hamarosan kezdődő beruházás a tervek szerint jövő ősszel ér véget - tájékoztatta a kórház közleményben az MTI-t.

Polgármestert és képviselőket választanak Kenderesen vasárnap

2022.11.14

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen vasárnap. Az időközi választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlott.

Egészségfórumot tartottak a szolnoki Városházán

2022.11.12

A Rák ellen, együtt, egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület által szervezett fórumon a korrekt orvos-beteg kommunikációról, a betegjogokról, a vesedaganatokról, valamint a mozgás fontosságáról hallhattak előadást az érdeklődők.

Út és parkoló is megújult a Tallinn városrészben Szolnokon

2022.11.10

Szolnok önkormányzatának „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című projektje bruttó 653 millió forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg - a projekt részleteiről Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Férfi vízilabda Eurokupa - Összekerült a nyolcaddöntőben a Honvéd és a Szolnok

2022.11.08

A legjobb 16 között összekerült egymással a Budapesti Honvéd SE és a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupában.

Zárul a CLLD program Szolnokon

2022.11.06

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport, – ismertebb nevén „CLLD” – a 2017-ben kezdte meg működését a TOP-7.1.1-16-2016-00013 - „Egy OK.-kal több SzolnOK.! - Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat keretében. A CLLD program öt éves működése alatt mintegy 65 db pályázat valósult meg, vagy van támogatott státuszban, több, mint 630 millió Forint értékben. Az infrastrukturális fejlesztések mellett nyílt helyi pályázatok keretében Ifjúsági programok megvalósítására, Kulturális programok megvalósítására és Célcsoportorientált programok megvalósítására pályázhattak Szolnok városában működő civil szervezetek, közintézmények, kis- és középvállalkozások.

Új helyre költözik Törökszentmiklóson a Foglalkoztatási Osztály

2022.11.04

2022. november 8 – 10-ig költözés miatt szünetel az ügyfélfogadás a Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán.

Férfi kosárlabda NB I - A Falco legyőzte a Szolnokot

2022.11.02

A címvédő Falco hazai pályán 12 ponttal legyőzte az eddig veretlen Szolnokot vasárnap este a férfi kosárlabda NB I-ben.

Idén is pályázhatnak a szolnoki fiatalok a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

2022.10.31

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így októberben már a 23. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen

2022.10.29

A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívására Szolnok is csatlakozott azon városokhoz, amelyek egyetértenek Szita Károly elnöknek az Európai Bizottság vezetőjének, Ursula von der Leyennek írt levelében foglaltakkal. Az MJVSZ elnöke a hazánknak járó uniós források azonnali átutalását kéri.

Minibölcsőde létesült Tomajmonostorán

2022.10.27

Nyolc férőhelyes minibölcsőde létesült Tomajmonostorán, a községben eddig nem volt ilyen intézmény - közölte a mintegy hétszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Megújult a karcagi Varró utcai bölcsőde

2022.10.25

Megújult, két csoportszobával, huszonkét hellyel bővült a Varró utcai bölcsőde Karcagon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 550 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Nyugdíjasként a közszférában - A pedagógusok visszafoglalkoztatásának lehetőségéről tartottak előadást Szolnokon

2022.10.23

A pedagógusok visszafoglalkoztatásának lehetőségéről tartottak előadást a kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Egészségbiztosítási Főosztályának szakemberei a Szolnoki Tankerületi Központ HR-es kollégáinak.

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit Pusztamonostornál

2022.10.21

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit csütörtökön Pusztamonostornál - közölte a Jászság fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel. Ezekkel a 70-es években állított adótornyokkal blokkolták a Szabad Európa rádió sugárzását. A helyén napelempark fog épülni.