2020.04.05, Vasárnap

Helyi hírek

Megújulnak a Széchenyi körúti rendelők

2019.05.27

Elkezdődött a Széchenyi körúti rendelők mintegy 340 millió forintból megvalósuló felújítása, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Régészet napja - Fókuszban a múlt sötét oldala

2019.05.24

A múlt "sötét" oldala: az alvilág, a boszorkányság, az erotika és a háború lesz a 6. Régészet napja központi témája; a rendezvénysorozat országszerte előadásokkal, tárlatvezetésekkel, raktár- és lelőhely-látogatásokkal, interaktív foglalkozásokkal és digitális kalandjátékokkal várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

Az Épkar adja vissza Kenderes neobarokk vasútállomásának régi fényét - galéria

2019.05.21

A régi Horthy-kastély mellett felépített díszes vasúti állomást a budapesti cég az Örökségvédelmi Hatósággal együttműködve restaurálja.

Merre tart Szolnok? - polgármesteri tájékoztató az Idősügyi Tanács ülésén

2019.05.14

Művésztelep, MÁV strand, Véső úti sporttelep, egykori várkerület, régi tüdőkórház területe, mind-mind egy-egy nagyberuházás helyszíne, melyek már folyamatban vannak. Ezekről és még több más fejlesztésről is részletesen beszámolt a polgármester, aki szólt a város ez évi költségvetéséről és erősödő gazdaságáról is, hangsúlyozva, hogy mindezek mellett fontos a jó érdekérvényesítő képesség. 

Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

2019.05.09

A Mozdulj Munkaközösség az idén 9. alkalommal szervezte meg nagycsoportosok vízhezszoktatását. Projektnek több célja is van, egyrészt előkészítik az iskolai úszásoktatást, másrészt minden nagycsoportos óvodást eljuttatnak az uszodába, ahol megismertetik őket az uszoda épületével, használatával, az úszás és a fürdőzés kultúrájával. Ebben a nevelési évben több mint 50 gyermek vett részt a programban.

Új kerékpárút köti össze Heves megyét Jász-Nagykun-Szolnokkal

2019.05.06

250 millió forintos támogatásból készült el Jászfényszaru új kerékpárútja. Az út kiemelt jelentőségű, hiszen összeköti Jász-Nagykun-Szolnokot Heves megyével.

Tisza-tavi napokat tartanak Tiszafüreden

2019.05.02

A vásáron a hagyományos magyar ételek mellett különlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők.

Végzős diákjaitól búcsúzott Szolnok

2019.04.29

Véget értek a gondtalan iskolás évek, már csak egy lépés választja el az érettségiző vagy első szakmai vizsgájukat teljesítő diákokat a nagybetűs élettől. Ezerkettőszáz-negyvenhárom fiataltól búcsúzott a város nevében Szalay Ferenc polgármester csütörtökön délután.

Kihirdették a Kutassuk közös kincseinket! vetélkedő megyei győzteseit

2019.04.11

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat „Kutassuk közös kincseinket!” névvel vetélkedőt szervezett a nemzeti értékekről általános és középiskolásoknak, melynek megyei döntője március 29-én volt a Megyeházán. 

Idősek otthona épül Mezőtúron

2019.04.01

A 175 négyzetméteres intézményt 69 millió forintból alakítják ki.

Javában tart a TeSzedd akció Szolnokon

2019.03.22

Számos szolnoki intézmény - köztük a polgármesteri hivatal is - csatlakozott a kezdeményezéshez.

Új kistraktor segíti Martfű településüzemeltetését

2019.03.14

Korszerű kommunális kistraktort vásárolt az önkormányzat. A március elején érkezett Iseki traktor, méretéből adódóan és adaptereinek köszönhetően sokrétűen használható tavasztól őszig a közterületek, a város zöldterületeinek karbantartásában, télen pedig a síkosság-mentesítésben.

Tovább csökkent a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.03.12

A tavalyi évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében mind a bűncselekmények, mind a közterületi jogsértések száma tovább csökkent – derült ki a megyei Rendőr-főkapitányság évértékelőjén. Megyei és városi vezetők részvételével, Dr. Berkó Attila kormánymegbízott jelenlétében tartották meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018-as évértékelőjét.

Március 11-én elkezdődik a szolnoki Puskás Tivadar út felújítása

2019.03.11

Az első ütem várhatóan négy hétig tart.

Hadijátékkal emlékeztek a szolnoki csatára

2019.03.05

Korhű császári és magyar katonai egyenruhába öltözött hagyományőrzők csaptak össze az 1849. március 5-i győztes szolnoki csata emlékére rendezett hadijátékon a Tiszavirág gyaloghíd melletti árterületen 2019. március 2-án.

Két új üzletet is átadott a vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt.

2019.05.27

A beruházás részeként megújult az árukiosztás, valamint új kasszákat és energiatakarékos megvilágítást kapott az eladótér.

Már keresik a kivitelezőt az M44-es Kecskemét közelében futó szakaszához

2019.05.22

A jelenleg már közel 80 kilométernyi szakaszon épülő gyorsforgalmi út Szentkirály és Lakitelek között futó szakaszán is hamarosan megindulhat a munka.

Végéhez közeledik a JOINTISZA projekt – nemzetközi konzultáció Szolnokon

2019.05.16

Május 9-én került sor a Neumann János Egyetem tiszaligeti campusában a JOINTISZA projekt Tisza-vízgyűjtő szintű konzultációjára, melyen a projekt partnerek és stratégiai társult partnerek mellett egyaránt képviseltették magukat a vízgazdálkodás, mezőgazdaság, vidékfejlesztési és ipari vízfelhasználás képviselői.

Tradícióra és az innovációra épül a Jászság fejlődése

2019.05.13

Gazdasági fellendülés bontakozott ki az elmúlt időszakban – mondta dr. Berkó Attila a III. Jászsági Gazdasági Konferencián. A kormánymegbízott hozzátette: a megye gazdasági teljesítményének egyharmadát állítják elő a Jászságban, emellett az export háromnegyede is itt keletkezik.

Elrajtolt a vezető hazai cserépgyártó alföldi gyárépítkezése

2019.05.07

Kétmilliárd forintos beruházással bővíti kunszentmiklósi termelőkapacitását a Terrán Tetőcserép Gyártó.

Kiderült, ki tervezi az M4-es Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszát

2019.05.03

A négysávosodő főút leghosszabb szakaszának indul az előkészítése, hat csomópont is megépül Törökszentmiklós és Püspökladány között.

Fejlesztik Jászapáti egyik szegregátumát

2019.04.30

Új lakóház, szociális bérlakások épülnek, javítják az utakat, járdákat és a csapadékelvezetést.

A HE-DO kivitelezésében újul meg Jászberény kapuja

2019.04.18

Közel két évtizede várt beruházás kezdődik el; a HE-DO először kivitelez a városban, ahol a helyi cégeket is bevonja a munkába.

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.02

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Víz világnapi vetélkedő a Közép-Tiszáról

2019.03.22

A NEFAG Zrt. erdei iskolájában március 21-én rendezte meg a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Szervezete a tagvállalataival közösen a „Térségünk, a Közép-Tisza” című vetélkedőt, amelyre idén 9 – egyenként háromfős - általános iskolai csapat jelentkezett a megye több településéről. A hagyományosan 6 állomásból álló vetélkedőn különböző területeken mérhették össze tudásukat a diákok.

Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

2019.03.19

A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

A Tallinn városrész fejlődéséről szólt a fórum

2019.03.13

A Tallinn városrész önkormányzati képviselője, dr. Tóta Áron tartott lakossági fórumon a Waldorf iskola étkezőjében. A képviselő vendégeként ott volt a rendezvényen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester.

Kunszentmártonban robog tovább a SuliMoped

2019.03.11

Az idei tanévben a Kunszentmárton járás diákjai – Tiszaföldvárról, Cserkeszőlőről, Tiszakürtről és Csépáról – szerezhetnek ingyenes képzés keretein belül segédmotoros kerékpárra – AM kategóriára – vezetői engedélyt.  

Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás három napon át Szolnokon

2019.03.10

Csaknem kétezer négyzetméteren 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya várja a látogatókat a 8. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Tiszta Szívvel! - 4 napos ingyenes szűrőprogram Szolnokon

2019.03.04

Az idei évben már hagyományszerűen rendezik meg a megyeszékhelyen az ingyenes szűrőhetet, ahol többek közt koleszterinszint-mérést, látásvizsgálatot és nőgyógyászati rákszűrést is végeztethetünk.