2024.03.29, Péntek
Tizenöt kiállító a szolnoki Csokoládéfesztiválon
Szolnoki Csokoládéfesztivál facebook

Tizenöt kiállító a szolnoki Csokoládéfesztiválon

mti

2018.11.07. 17:48

A 7. Szolnoki Országos Csokoládéfesztivált november 17-én és 18-án rendezik meg.

Hirdetés

Tizenöt kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket a fesztiválon. A látogatók a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők termékeit ismerhetik meg a rendezvényen.   

A gyerekek péksüteményt, valamint bábokat készíthetnek, hangszert faraghatnak és a "Bogarászóban" lehetőségük lesz közelebbről is megismerkedni a bogarakkal a Hortobágyi Nemzeti Park jóvoltából.

Látható lesz a Tintaló Cirkusz előadása, fellép a dunaszerdahelyi Gézengúz, valamint a szolnoki Tiszavirág bábcsoport, valamint hallható lesz Kovács Gábor muzsikus, hangvarázsló műsora is.     

A fesztiválon koncertet ad a Kiskalász zenekar, de lesz bonbonkészítő foglalkozás és planetáriumi vetítésekkel is várják az érdeklődőket.     

 

Pálinkás Csaba, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ kulturális szervezője a kiállítások között említette a csokoládétörténeti, valamint a nemzetközi csokoládécsomagolásokat bemutató tárlatot. Különlegesnek ígérkezik az egri Kopcsik Marcipánia, azaz Kopcsik Lajos mestercukrász marcipánképeiből nyíló kiállítás, valamint Dluhopolszky László karikaturista tárlata is.     

Kertész Róbert, a szolnoki Damjanich János Múzeum régésze a sajtótájékoztatón elmondta: a szolnoki vár ásatásán előkerült különleges leleteket -  köztük például egy 11. századi, faragott oszlopfőt, amely Szolnok legelső plébániatemplomához tartozott - először mutatják be a nagyközönségnek a szolnoki csokoládéfesztiválon. A folyamatban levő ásatás leletanyagán kívül egy tablókiállításon tekinthetik meg az érdeklődők az ásatás pillanatait. A fesztiválon egy ásatási helyszínt is kialakítanak a gyerekeknek, valamint kockákból építik majd fel a szolnoki várat - számolt be a régész.     

Az idei rendezvényen is lesz jótékonysági játékgyűjtés a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a fesztivál első, szombati napján vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt. 

KitekintőSzolnokAba-Novák Agóra Kulturális KözpontcsokoládéfesztiválSzolnoki Országos Csokoládéfesztivál