2019.08.24, Szombat

Helyi hírek

Újabb Szabó György kiállítás Szolnokon

2017.01.17

Szabó György szobrászművész már több éve a Művésztelep alkotója és szolnoki léte alatt több izgalmas tárlattal jelentkezett nemcsak a városban, hanem országszerte is. Decemberben Budapesten, és most Szolnokon nyílt meg kiállítása.

Törökszentmiklóson is segítik a munkába állást

2017.01.15

310 420 000 forint összegű támogatást nyert el Törökszentmiklós Helyi Foglalkoztatási együttműködések erősítésére.

Stressz-Stop tréning autóbuszvezetőknek

2017.01.14

Az elmúlt év során együttműködés született a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között. Ennek célja a tömegközlekedés biztonságosabbá tétele és az áldozattá válás megelőzése az utazások során.

Főhajtás Hanzély Pál emléktáblája előtt

2017.01.09

Hanzély Pál hőstettére emlékeztek azon az ünnepségen, amelyet ma délelőtt tartottak a főhadnagy egykori laktanyájának falán a József Attila-Százados út sarkán elhelyezett emléktáblánál. A hős katonatiszt 90 esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

Szolnokon táborozik a magyar férfi vízilabda-válogatott

2017.01.07

Bizonyítási vágy és jó hangulat jellemezte az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás első edzését a férfi vízilabda-válogatott élén.

Leégett a tiszavárkonyi alkotóház

2017.01.02

Kigyulladt a népművészeti alkotóház nádteteje Tiszavárkonyban, az Endre király úton, január elsején, éjfél után nem sokkal.

Ünnepi műsorral köszönték meg az idősek munkáját

2016.12.23

Közel négyszázan vettek részt az ünnepségen, amelyen a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium és Szakközépiskola Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulói és tanárai léptek fel.

A Szolnoké a trófea

2016.12.19

A Szolnok nyerte a vízilabda BENU férfi Magyar Kupát: a Tisza-parti együttes a sorozat vasárnapi döntőjében rendkívül magabiztosan, 10-4-re győzte le a címvédő Egert.

Nagy sikere volt a Szépkorúak Akadémiájának

2016.12.05

Ez év áprilisa óta 13 előadást hallhattak az érdeklődők például az egészséges életmóddal, táplálkozással, szociális ellátással, érdekérvényesítéssel kapcsolatosan. Átlagosan közel kétszázan töltötték meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ termét egy-egy előadás során.

Az építészet ünnepe Martfűn – „Építő játékok” kiállítás

2016.11.25

A „Regio Architect” 2012-2016. évi díjazottak és a szolnoki Aranyos Szeglet Waldorf Iskola és Óvoda tanulóinak „Építő Játékok” című közös kiállítása nyitotta meg kapuit a vándorkiállításnak második alkalommal helyt adó martfűi művelődési intézményben.

Hatalmas lángok csaptak fel, égett az úttestre kifolyt étolaj

2016.11.23

Étolajat szállító kamion rakománya gyulladt ki tegnap kora reggel Tiszaföldvár és Martfű között. A 442-es út érintett szakaszára több tonna étolaj folyt ki, az úttest hosszú időre járhatatlanná vált.

Megjelent a Rongyszőnyeg zenekar első lemeze

2016.11.20

Fellegajtó- különös, és sokat ígérő cím, épp olyan különös és épp olyan sokat ígérő, mint maga a Rongyszőnyeg zenekar, melynek martfűi tagjai ezt a címet adták 2016 nyarán felvett első lemezüknek.

Gránátot, több lőfegyvert és lőszert találtak a rendőrök Jászberényben

2016.11.17

A rendőrök egy gránátot valamint, több engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszert is találtak egy jászberényi telephelyen.

Túl sok tőkésrécét zsákmányoltak

2016.11.14

Két olasz orvvadászt értek tetten a természetvédelmi őrök a Tisza-tónál.

Elkészült a szandaszőlősi Kiss János út

2016.11.13

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester és Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

Nem bírják a hattyúk a telet

2017.01.16

Pénteken a Zagyvába fagyott bele egy hattyú, szombaton a mezőtúri tűzoltók hoztak ki egyet a Hortobágy-Berettyóból. Előbbi békésen elsétált, az utóbbi azonban nem élte túl a jég fogságát

Sok fejlesztés, sok pályázat vár Martfűre 2017-ben is

2017.01.15

2016-ot lezárva változásokban, kihívásokban és fejlesztésekben is bővelkedő esztendőt tudhat maga mögött Martfű városa. A polgármester szerint a sok pályázatnak, beruházásnak köszönhetően felsorolni is nehéz mennyi munka volt tavaly, és mennyi vár még az idei évben is az önkormányzatra.

A doni katasztrófában elesett hősökre emlékeztek

2017.01.13

A doni áttörésre, a II. világháború magyarok számára legtöbb halálos áldozatot követelő csatájára emlékeztek a szolnoki Tiszai hajósok terén. A hetvennégy évvel ezelőtti katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, ez történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt.

Alapvető elvárás a a fegyelem és a folyamatos jobbító szándék

2017.01.07

Pénteken évnyitó értekezletet tartott Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató a megyei törzsállománynak, ezen megfogalmazta azokat az elvárásokat, amelyek alapvetően meghatározzák az idei év munkavégzését.

A pónilónak nem lett baja

2017.01.05

Árokba fordult egy utánfutós autó Karcagnál. A jármű egy lovat szállított.

Nagy elismerésben részesült egy martfűi szakács

2016.12.29

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Önkormányzati Elismerő Oklevelet” adományozott Rékási Tibor részére a 2016. évi IKA-Kulináris Olimpián Culinary Art (szakács) kategóriában elért bronzérem eredményéért, ezzel kifejezve a város lakosságának tiszteletét és megbecsülését.

Bali István a lengyel magyar barátságról írt

2016.12.19

Bali István újabb impozáns könyvet adott ki, mely szövegben és képekben egyaránt rendkívül tartalmasan mutatja be a megye több évtizedre visszanyúló lengyel kapcsolatait.

Új padok és kerékpártámaszok kerültek ki Szolnokon

2016.12.12

Az elvégzett munkáknak köszönhetően szebb, zöldebb és komfortosabb lett a megyeszékhely.

Otthon egyedül – bűnmegelőzési előadássorozat

2016.11.28

Bűnmegelőzési előadásnapot tartottak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a rákócziújfalui általános iskola 3. és 4. évfolyamos tanulóinak.

Már 22 éves a szolnoki testvériskolai kapcsolat

2016.11.23

A német diákok örömmel és lelkesen jönnek minden alkalommal Szolnokra. Az iskola vezetősége és a vendéglátó családok is színes programokat biztosítanak a reutlingeni diákoknak.

Kopasz boci a Tisza-tavi minizoo új lakója

2016.11.21

Tavaly óta folyamatosan bővül az állatok birodalma a Tisza-tónál. Gyöngy András hozta létre Sarudon a MiniZoo-t, ami – a neve ellenére – egy meglehetősen nagy állatsimogató, ahol jelenleg mintegy 400 állat él.

Az első női képviselőt Szolnokon választották

2016.11.17

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára ezúttal a városházán tartotta népszerű Levéltári Esték című sorozatának novemberi rendezvényét.

Beer Miklós megyés püspök aranymiséje Szolnokon

2016.11.14

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálta a vasárnap esti szentmisét a szolnoki belvárosi nagytemplomban. Különleges este volt, hiszen huszonegy fiatal bérmálkozott, ráadásul az egyházkerület vezetője most ötven éve kezdte el pályáját.

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

2016.11.13

A projekt megvalósításához szükséges összeget a HATÁRTALANUL! program pályázati felhívására készített munkával nyerte el az intézmény közel hárommillió forint értékben.

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

2016.11.11

A díjjal járó plakett - amely Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja - Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása. Szent Erzsébet az irgalmas cselekedetek gyakorlója, a felebaráti szeretet példaképévé vált.