2024.04.24, Szerda
Új elnök és alelnök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés élén
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat facebook

Új elnök és alelnök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés élén

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2018.06.08. 10:45

Kovács Sándor országgyűlési képviselővé választása miatt új elnököt választott a testület Piroska Miklós személyében. Fehér Petrát alelnöknek választották, egyúttal elhangzott, hogy Berec Zsolt lemondott alelnöki posztjáról június 16-ai hatállyal.

Hirdetés

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés 2018.május 7-ei hatállyal lemondott elnöke az ülés legelején elköszönt képviselőtársaitól, alelnök társaitól, a hivatal szakembereitől, kollégáitól, egyúttal megköszönte a közös munkát. Beszédében kiemelte, hogy a rendszerváltozás után példa nélküli 12 év adatott meg számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésben – négy évig alelnökként, majd nyolc évig elnökként.

Kovács Sándor megüresedett helyére a FIDESZ-KDNP listájáról Vida Tamás, Túrkeve jelenlegi polgármestere szerzett mandátumot. Az új képviselő az ülés elején letette esküjét. Vida Tamást egyúttal a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság tagjává és tanácsnokká is választották az ülésen. 
Piroska Miklóst, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökét 15 igen és 1 tartózkodás mellett a közgyűlés elnökének jelölték, majd titkos szavazással ugyanilyen arányban választották meg. A 40 éves, közgazdász végzettségű politikus a mai elnökké választásáig, 2015. július 1-től ezidáig töltötte be az alelnöki posztot. „Köszönöm a bizalmat. Nagy öröm számomra, hogy én lehetek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés első jászsági elnöke. Munkám során, vezetőként mindig a csapatszellemben, a csapatmunkában hittem. A kunokat konok, a jászokat makacs embernek ismerik. Azt gondolom, hogy ezek a jelzők nélkülözhetetlenek a sikeres munkához. A ciklusból hátralévő szűk másfél évben - a folytonosság híveként - az eddigi munkamódszereken nem kívánok változtatni.” – mondta el elnökké választását követően Piroska Miklós. 
A megüresedett alelnöki posztra Fehér Petrát (FIDESZ-KDNP) választották meg 11 igen, 4 nem és 1 tartózkodás mellett. A 36 éves közgazdász végzettségű politikus 2014 óta tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek. 
Ezt követően Piroska Miklós bejelentette, hogy Berec Zsolt június 16-ai hatállyal lemondott megyei közgyűlési alelnöki posztjáról.

 

A személyi változások után szakmai tájékoztatót hangoztak el. Elsőként a KÖTIVIZIG beszámolóját tárgyalták a képviselők a megye aktuális hidrometeorológiai és vízkár helyzetéről, majd a JNSZ Megyei Kormányhivatalét a megye környezeti állapotáról. Harmadikként a Jászberényi Járási Hivatal szakmai tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta és fogadta el a testület.

Ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Terv közvitára bocsátásáról fogadott el határozatot a megyei közgyűlés. A dokumentumot a Megyei Önkormányzat várhatóan augusztusban bocsájtja 30 napos közvitára.

A megyei közgyűlés zárt üléssel végződött, ahol kitüntető címekről döntöttek, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program döntés előtt álló pályázataival kapcsolatos állásfoglalás kialakítás történt meg.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés