2024.04.26, Péntek

A főzőverseny győztes kanalát a Miklósiak vitték el

torokszentmiklos.hu

2016.08.01. 11:53

A szervezést több mesterszakács is kiválónak minősítette.

Hirdetés

Törökszentmiklós Városi strandfürdője kiváló helyszínnek bizonyult a gasztronómiai fesztivál megrendezéséhez. A szárnyait bontogató rendezvényen 28 csapat nevezett be a főzőversenyre.

A zsűri elnöke a Venesz-díjas Opóczki István mesterszakács kiválónak minősítette a szervezést, a csapatok megjelenését és az ízletes ételeket. Egyszóval, ahogy fogalmazott: mindenki jól érezte magát.

Grill és bogrács kategóriában zajlott a verseny, ahová még Salgótarjánból is érkeztek versenyzők. A külön díjasok között a Karcagi Háziorvosok Intézményének csapata, a Székács „Kukori „ csapata, a Borostyán tájház csapata vehetett át egy-egy ajándékcsomagot. Ugyancsak külön díjat kapott az egyébként győztes Miklósi KÉSZ csapat, akik Gajdán Antalné a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnökének meghívását vehették át a szeptemberben immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Hajdúböszörményi gasztronómiai fesztiválra. Szintén külön díjat érdemelt ki Csombordi István a Töröki Szárnyas Fesztivál szervezéséért és a gasztronómiai hagyományok őrzéséért. A főzőverseny győztes csapatait ezt követően szólították színpadra,  átvenni a győzteseknek járó  értékes főzőeszközöket tartalmazó csomagot.

Bogrács kategóriában

  1. KÉSZ ( Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) csapata, akik a csirke csupros kötött galuska levesükkel vívták ki a győztes helyet.
  2. Kurcz Hagyományőrzők csapata  a kakasból készült székelykáposztával aratott sikert.
  3. Nagycsaládosok Egyesületének csapata pulykahúsos tarhonyájukkal érdemelték ki a zsűri elismerését.

Grill kategóriában

  1. Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének csapata, akik vegyes grill finomságokkal érdemelték ki a bajnoki címet.
  2. Pipi csapat, a kemencés kacsacombbal és vöröskáposztával érdemelték ki e szép helyezést.
  3. Misi és csapata mediterrán csirkecombokkal kápráztatták el a zsűrit.

Minden versenyző csapat a zsűri elnökétől egy oklevelet is kapott, amely a Töröki Szárnyas Fesztivál részvételi emlékét őrzi a számukra.

Amíg a zsűri értékelt a TV paprika mesterszakácsa Bede Róbert kápráztatta el a közönséget, nemcsak a finom főztjével, hanem hangulatos előadásával is. Sok-sok ilyen rendezvényen vett már részt, ezért jól esett a dicsérete, miszerint nagyon hangulatosnak értékelte a fesztiválunkat. Sikerült jó néhány emberrel beszélgetnie, sőt az Arany János Nyugdíjas Klub tagjainak a hozzá írt versét is elvihette emlékként. Megerősítette, hogy az étkezés mellett, az ilyen jellegű kapcsolatok a fontosak, ezért is szereti a vidéki fesztiválokat.

forrás: torokszentmiklos.hu