2024.03.28, Csütörtök

A Megyei Kormányhivatal is részt vett a Szolnok Napja programjain

kormanyhivatal.hu

2016.09.07. 11:25

1847. szeptember 1-jén nyílt meg a Budapest-Szolnok vasútvonal. Évek óta ehhez a dátumhoz igazodva rendezi meg a megyeszékhely a Szolnok Napja programsorozatot. Az elmúlt hét végén is színes kavalkád várta a kilátogatókat. Pénteken a kultúra, szombaton pedig a sokszínűség jellemezte a programokat. A megyei Kormányhivatal kihelyezett szolgáltatásokkal várta az érdeklődőket.

Hirdetés

Pénteken délután Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg a „Szolnoki festők Szolnok Napján” című tárlatot. Ez a kiállítás szerves részévé vált a Szolnok Napja programjainak. Szolnok történtéhez szorosan hozzátartozik a képzőművészet, ez az város, ez a környezet régen és ma is sok-sok témát kínált és kínál az alkotni, festeni vágyóknak. A Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti tagozatának szolnoki csoportja évek óta izgalmas tárlattal jelentkezik és így van ez most is - mondta köszöntőjében a kormánymegbízott.

A kiállítást követően a szolnokiak a Tiszai hajósok terén tekinthették meg a nagy érdeklődéssel várt XXI. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztivál programját. A fellépő öt együttes most sem okozott csalódást, színvonalas produkciókkal szórakoztatták a szép számú közönséget. 

 

A Tiszai Hajósok terén, a Szapáry úton és az Agóra előtti Hild téren szombaton kora reggeltől késő estig a Szolnok Napi Forgatag kínált családi programot. A Szapáry úton a Szolgáltató Város projekt partnerei mutatkoznak be, a Civil Kavalkád egész napos színpadi programjai szórakoztatják a látogatókat.

 

Délelőtt Urbán Ildikó a megyei kormányhivatal igazgatója nyitotta meg a XIV. Civil Kavalkádot. A magyar civil szektor nélkülözhetetlen szerepet tölt be a közjót szolgáló feladatok ellátásában, a különböző lakossági csoportok közösségének formálásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében, a közéleti értékek fejlesztésében. A megyei Kormányhivatal és a Civil Információs Centrum között az elmúlt években kiváló együttműködés alakult ki. Kölcsönösen számítunk egymásra, hiszen mind két terület feladata a polgárok szolgálata, segítése - mondta az igazgató.

 

A Szolgáltató Város projekt partnereként a megyei Kormányhivatal egy standon átfogó képet nyújtott tevékenységéről. A tablókon a főosztályok legfontosabb szolgáltatásait tekinthették meg az érdeklődők, valamint a különböző kiadványok segítették még a több információhoz a szolnokiakat.

A standnál jelen volt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala /KEKKH/ által működtetett mobil ügyfélszolgálat is. Az elmúlt évek online közigazgatási fejlesztései már sok százezer ügyintézésnél tették szükségtelenné a hivatalokban való személyes megjelenést. A KEKKH célja, hogy az elektronikus közigazgatás nyújtotta új, kényelmesebb hivatali ügyintézési módokat is megismertesse. Erre kitűnő alkalom volt a Szolgáltató Város® projekt programja.

Az érdeklődők kvízjátékkal tesztelhették a közigazgatás személyes, telefonos és online ügyintézési folyamataival kapcsolatos tudásukat. A mobil Kormányablakban pedig személyi okmány ügyeket is intézhettek a szolgáltatást igénylők.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)