2024.05.23, Csütörtök

Adventi programok Szolnokon

2015.12.01. 08:28

Ünnepi hangulat, varázslatos környezet, italok és ételek széles választéka, változatos kulturális és szórakoztató programok. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. így szeretne kedvében járni az adventi faluba és karácsonyi vásárba kilátogatóknak.

Közeledik az év azon szakasza, mikor sokak kedvet kapnak, hogy a zord időjárás ellenére is a szabadban töltsenek el néhány kellemes órát. A hideg téli estékre kiváló program a Szolnok két terét vidámsággal, élettel megtöltő Adventi Falu (Kossuth tér) és Karácsonyi vásár (Hild tér). A Kossuth és a Hild téren, öt héten keresztül 101 faházzal, a szemet gyönyörködtető díszkivilágítás fényében, lágy zeneszó mellett ínyenc falatok illata száll a levegőben, forralt bor melegíti fel a fázó kezeket. Ilyen miliőben az ember – rövidebb, hosszabb időre – kiszakad a mindennapok problémáiból és engedi, hogy átjárja meghittség, a szeretet érzése. A sokszínű gasztronómiai kínálaton, a kézműves kirakodó vásáron, különleges karácsonyi ajándékokon és az ámulatba ejtő környezeten túl kulturális és szórakoztató programok sokaságával várnak minden kedves érdeklődőt.

Az Adventi Falu november 27-től az újév első napjáig, hétfő és csütörtök között 14.00-22.00 óráig, a hét többi napján 10.00-tól 24.00 óráig várja az érdeklődőket. A nyitásakor már „ünnepi köntösben” lesz látható a Kossuth tér, – melynek díszkivilágításához 5 km fényfüzért használnak fel – a 25 db faház, 8 méteres karácsonyfa, valamint az impozáns, 5 m átmérőjű adventi koszorú. Utóbbi készítése 600 kg fenyőt, 100 kg örökzöldet igényel. Emellett 100 méter díszítőszalag, 20 kg drót, 20 m díszítőháló, 100 óriástoboz, és számtalan díszgömb kerül a koszorúra, melynek tömege így megközelíti az egy tonnát.

Az ünnepi hetek alatt kicsik és nagyok számára egyaránt szerepel kulturális és szórakoztató műsor a kínálatban. Az országosan ismert fellépők közül idén Szolnokra érkezik Takács Nicolas és Tóth Gabi a Coca-Cola Karavánnal, utcazenészek, mikulás programok, COOP Mikulás vonat és különböző bemutatók, egyházi gyertyagyújtások, kulturális események, illetve az óévet búcsúztató Szilveszteri buli teszi feledhetetlenné a Szolnoki Adventi Falut.

Az Adventi hetek idején, a Hild téren található 76 db faház minőségi, színes kínálata adhat ötleteket arra vonatkozóan, hogy milyen ajándékokkal lepjünk meg szeretteinket az ünnepek alkalmával. A Karácsonyi Vásár december 2-án nyitja kapuit és egészen december 24-ig minden nap 08.00 és 19.00 óra között látogatható.

Találkozzunk Szolnokon és töltsük együtt az Adventi Ünnepeket!

Részletes program:

December 04.-05. COOP Mikulás vonat

December 05. Érkezik a Mikulás – gyermekműsor

December 05. 16.30 GYERTYAGYÚJTÁS – Református Egyház

December 12. 16.30 GYERTYGYÚJTÁS – Evangélikus Egyház

December 13. Coca-Cola Karácsonyi Karaván – Fellépők: Tóth Gabi és Takács Nicolas

December 18. 14.00 GYERTYAGYÚJTÁS – Görög Katolikus Egyház

December 31. BUÉK Szilveszter

A gyertyagyújtások időpontjai előtt és után kulturális programok.

További információ: www.szolsport.hu

forrás: www.info.szolnok.hu

Galéria