2024.05.22, Szerda

Agressziókezelést tanulhattak a fiatalok a szolnoki Széchenyi Tanodában.

Agressziókezelést tanulhattak a fiatalok a szolnoki Széchenyi Tanodában. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal együttműködésében megvalósult csoportfoglalkozáson 13 – 15 éves célcsoport elméleti és gyakorlati ismereteket, módszereket sajátíthatott el a megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya szakembereinek segítségével.

Az agressziókezelő foglalkozás a konfliktusmegoldás konstruktív alternatíváit tárja föl a fiatalok aktív együttműködésével. Elemzi az agresszió láncát (kiváltó okok - cselekmény vagy viselkedés – következmények) az indulatot kiváltó okok azonosítása céljából, majd jól ismert agressziócsökkentő technikákat alkalmaz.

Az érzelmekre orientált komponens azt tanítja, hogy a fiatalok mit tegyenek adott helyzetben. A negatív elemeket nem hangsúlyozva, a megoldások kutatása folyamatában a békés indulatkezelési alternatívák keresésére tereli a figyelmet.

A foglalkozás célja, hogy az önkontroll és önuralom pozitív irányban mozduljon, az agresszió csökkenjen vagy kezelhetővé váljon.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Aktuálisagressziókezelésszolnoki Széchenyi TanodaContact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat