2024.04.26, Péntek

Batthyány-Strattmann László-díjat kapott a Hetényi Kórház két kiváló főorvosa

kormany.hu

2016.07.06. 15:00

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át. Megyénkben, a Hetényi Kórházban dolgozó kimagasló teljesítményeket nyújtó Dr. Póta Sándornak és Dr. Seress Zoltán főorvosoknak  a Pesti Vigadóban.

Hirdetés

Balog Zoltán az ünnepségen hangsúlyozta: „A Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Azoknak mondunk köszönetet, akiknek a munkája a gyógyításban, a magyar egészségügyben példamutató, éppen ezért nemzeti érték”. Az egyéni teljesítményekhez kell a közösség ereje, az egyéni díjazottak mögött ott áll egy-egy munkahelyi közösség és a nemzeti közösség is – emelte ki a tárca vezetője.

A miniszter hangsúlyozta: az egészségügy helyzetén a kemény munka segíthet, hosszú távon a politikában is az elvégzett munka eredménye számít. Akkor és azért indulhatnak el az egészségügyben a változások, hogyha az egészségügyi dolgozók abban partnerek – tette hozzá. Az elmúlt négy évben a kormány több mint 100 milliárd forintot fordított eszközvásárlásra, 500 milliárd forintot egészségügyi intézmények fejlesztésére, 2017-ben pedig 171 milliárd forint többlet érkezik az egészségügy területére – hangsúlyozta Balog Zoltán.

 

Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át:

Dr. Póta Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főorvosa,

Dr. Seress Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, II. számú Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

forrás: kormany.hu