2024.04.19, Péntek

Központi munkaértekezlet a Szolnoki Járási Hivatalnál

kormanyhivatal.hu

2016.07.08. 09:56

Munkaértekezletet tartott a Szolnoki Járási Hivatal, amelyen tájékoztató hangzott el az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvényről, valamint a közigazgatás átszervezését érintő, központi hivatalok és a minisztériumi háttérintézmények működési felülvizsgálatával kapcsolatos várható döntésekről. A járási hivatal munkatársait Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte.

Hirdetés

A munkaértekezleten Dr. Kállai Mária áttekintette az elmúlt egy évben a járási hivatalt érintő változásokat. Mozgalmas és feladatban gazdag időszakot hagyott maga mögött a megyei Kormányhivatal és a szolnoki járási hivatal is. Minden változásnak, amely idáig lezajlott, a fő célkitűzése egy olyan közigazgatás megteremtése, amelyet a minőségi szolgálat, a gyorsaság, az egyszerűség és a hatékonyság jellemez. Csak egy ilyen közigazgatás szolgálja az ország versenyképességének növelését, amely hatással van mindannyiunk életére – mondta a kormánymegbízott.

A járási hivatalok új feladatai közül kitért a földárverések magas színvonalú lebonyolítására, a tanyafelmérésekre, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésével kapcsolatos igazolások kiadására, a hadigondozotti ellátás kiterjesztésével belépő feladatokra, az építésügyet érintő jó karbantartási feladatokra és az „e-szig” igénylésével kapcsolatos munkára.

A kormánymegbízott kitért a tavaly június 5. és 2015. augusztus 6. között zajló az állami rezsicsökkentés keretében az országos konzultációra is,, amelynek keretében országosan 390 ezren küldték el javaslataikat. A megyében 21. 585 állampolgárt és 3.047 vállalkozást sikerült megszólítani, amelyből több ezer kérdőívet kezeltek a szolnoki járási hivatal munkatársai.Az országos konzultáció eredményeként a parlament döntése alapján 2016 januárjától több hatósági eljárás ingyenessé vált.

Dr. Kállai Mária arról tájékoztatta a hivatal munkatársait, hogy folytatódik az állampolgárok és a vállalkozások terheinek csökkentése. Az újabb nemzeti konzultációra 2016. július 11. és augusztus 19-e között kerül sor.

A kormánymegbízott beszélt arról is, hogy a területi közigazgatást érintő változások jelentős feladatátsorolást is jelentettek. Ennek értelmében az ügyintézés súlypontja a kormányhivatalokra és a járási hivatalokra tevődött át. Július 1-jével elindult az állami tisztviselői életpálya, amely elsőként a járási hivatalokban dolgozókat érintette.

A kormánymegbízott elmondta, az illetményemelkedés 2016. július 1-jétől megyénkben 763 főt érint, melynek mértéke mintegy 15%-tól 80%-ig terjed. Pl. egy középfokú végzettségű 16 év jogviszonnyal rendelkező munkatárs illetménye az eddigi 129.000 Ft-ról 230.000 Ft-ra növekszik, ami 78 %-os bérnövekedést jelent. Egy felsőfokú végzettségű 12 éve közszolgálatban dolgozó kolléga bére a jelenlegi 201.000 Ft-ról 280.000 Ft-ra, mintegy 40%-al növekszik.https://mailtrack.io/trace/mail/a0fd01137806d5e06940b0dacea009efdfca1699.png?u=488146

Az állami tisztviselői életpálya részleteiről és a közigazgatás átszervezését érintő, központi hivatalok és a minisztériumi háttérintézmények működési felülvizsgálatával kapcsolatos várható döntésekről dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető tájékoztatta a kollégáit.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)