2024.03.28, Csütörtök
Megnyitott a mezőtúri East Fest
East Fest facebook

Megnyitott a mezőtúri East Fest

alfoldszive.hu

2016.07.28. 14:18

Egy színes, jó ár-érték arányú buli várja a fesztiválozókat idén is Mezőtúron július 27-30. között. 

Hirdetés

Az Alföld szívében, Szolnoktól bő félórányi autóútra dél-keletre, Mezőtúron bulizik az ország július 27-30. között. Hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő fesztiválja 2012. nyarán robbant be a könnyűzenei élet közepébe. Az eltelt időben teltházassá duzzadt a buli és tavaly bizony már hoppon maradhatott az, aki nem vásárolta meg időben heti vagy napijegyét az East Festre. A szervezők komoly küldetés-tudattal rendezik évről-évre a fesztivált. 

"Az elmúlt évekhez hasonlóan az East Fest keretein belül a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő hatalmas ligetben, gyönyörű, parkos környezetben találkozhattok a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival. Természetesen napközben sem kell unatkozni, hiszen a strand mellett rengeteg sportolási lehetőség, változatos játékok, Civil Falu, stand up és egyéb előadások teszik tartalmassá a bulit megelőző órákat.
A hazai előadókat tekintve országos szinten is az egyik legerősebb programot felvonultató East Fest mind a bérlet, étel vagy ital árak, mind az egyéb szolgáltatások terén is igencsak barátinak nevezhető szinten marad 2016-ban is. Ez azt jelenti, hogy egy korsó sör 300 forint körüli áron kapható és 1000 forint alatti összegből jól tud lakni a buliban megfáradt, éhes fesztiválozó. A fesztivál bérlet már 8490 forinttól elérhető, és továbbra is magában foglalja a szerda – csütörtök – péntek – szombati napokra való belépést, valamint a szerdától vasárnapig tartó ingyenes strandhasználatot és kempingezést." 

Az East Fest azonban szeretne ennél többet adni, ezért a szórakoztatáson túl küldetésének tekinti, hogy a fesztivál keretein belül kiemelten foglalkozzon a fiatalokat érintő legégetőbb problémákkal.

"Úgy gondoljuk, hogy vannak olyan égető társadalmi problémák, amelyek sokunkat foglalkoztatnak, amelyekkel mindannyian szembesülünk a hétköznapokban és amelyek fokozatosan beeszik magukat a mindennapjainkba. Azt szeretnénk ha az East Fest, a szórakoztatáson túl minden évben foglalkozna egy nagy jelentőséggel bíró témával és megteremtené a lehetőséget arra, hogy az adott témában kompetens és tájékozott, szakmailag magasan elismert személyektől hallhassunk megoldási javaslatokat, elképzeléseket. Természetesen mindez száz százalékban politikamentes! Tisztában vagyunk azzal, hogy nem egy zenei fesztivál fogja megváltani a világot, mégis úgy gondoljuk, ha „sokan és hangosan” beszélünk egy problémáról, akkor az hamarabb eljuthat az illetékes fülekbe." - mondják a szervezők. 

forrás: alfoldszive.hu / East Fest