2024.04.20, Szombat
Pallasz Athéné Egyetem diákjai is segítik a rendőrök munkáját
police.hu

Pallasz Athéné Egyetem diákjai is segítik a rendőrök munkáját

police.hu

2016.07.19. 13:12

A Tisza-tónál is találkozhatnak a Tourist Police programmal.

Hirdetés

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Pallasz Athéné Egyetem szervezésében az idei évben is elindult a Tourist Police program a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság területén. Több önkormányzat segítségével Szolnokon, Abádszalókon, Karcagon, továbbá a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Csongrád szolgálati helyeken teljesítenek közös szolgálatot a főiskolás és középiskolás diákok a rendőrökkel.

A 2016. július 11. és 2016. augusztus 20. között tartó program fő célja az idegenforgalommal érintett településeken a közbiztonság megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése.

A résztvevők a turizmussal és idegenforgalommal kiemelten érintett területeken - elsősorban tolmácsolással, illetve a rendőri munkát segítő egyéb feladatok ellátásával - teljesítenek közös szolgálatot a vízirendészet járőreivel.

A fentieken túl, a hallgatók feladatai közé tartozik, a Magyar Turizmus Zrt. által biztosított kérdőívek kitöltetése, illetve egyéb kiadványok terjesztése.

forrás: police.hu