2024.04.20, Szombat

Pénteken nyit a Sörárium Szolnokon

turizmus.com

2016.07.22. 10:12

Az interaktív Sörárium a Városháza pincéjében nyitja meg kapuit, s a neve ellenére ide bátran lehet vinni gyerekeket is.

Hirdetés

A Sörárium interaktív múzeum és egyben közösségi tér is lesz. A múzeumban nem csak a kiállított tárgyak révén, de szórakoztató és izgalmas technikai eszközökkel is bővíthetjük ismereteinket a habzó gabonaléről.

Touch asztalok, táblagépek, kinect navigációs világtérkép és különböző kioszkok segítenek betekinteni a sör történetébe.

A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészültek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató megismerheti a sörkészítés folyamatát, kulisszatitkait.

Természetesen meg is lehet kóstolni a helyben főzött nedűket, méghozzá olyan jeles emberek élethű szobrainak „társaságában", akikről köztudomású, hogy életükben igencsak szerették a jó sört.

 

A steampunk hangulatú létesítmény nagy bátorsággal ajánlható családi programoknak is, hiszen a múzeumban gyermekfoglalkoztatót is kialakítottak.

A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból alakította ki a söráriumot.

forrás: sorarium.hu / turizmus.com