2024.04.26, Péntek

Törökszentmiklósi hulladékszállítási helyzetkép

torokszentmiklos.hu

2016.08.19. 15:51

Augusztus végéig megérkeznek a szemétszállítási számlák.

Hirdetés

Augusztus 18-án Markót Imre polgármester tájékoztatta a helyi sajtó képviselőit arról, hogy az NHKV Zrt. a II. negyedévi hulladékszállítási számlák kibocsátására vonatkozóan bérszerződést kötött a Kommunális Szolgáltató Kft-vel, amely alapján az április hónaptól esedékes hulladékszállítási díjra vonatkozóan az augusztus 16-i közszolgáltatás teljesítéséig a Törökszentmiklósi cég kiküldheti az elmaradt számlákat.

 

Polgármester úr hangsúlyozta, hogy az a veszteség, ami eddig termelődött kényszerítette rá az önkormányzatot arra a döntésre, hogy felmondja a közszolgáltatási szerződést a Kft-vel és kérje a feladat további ellátására való kijelölést. A kijelölés alapján végzett tevékenység díjszámítása ugyanis teljesen más, nem keletkeztet veszteséget. Hangsúlyozta, Törökszentmiklós Város Önkormányzatának nem áll szándékában a Kft. közszolgáltatási tevékenységét véglegesen megszüntetni, egyébként  ezen feladatot jelenleg is  ellátja  5 környező településen ( Fegyvernek, Örményes, Kuncsorba, Tiszatenyő, és kijelölés alapján Tiszapüspöki )

 

A tevékenység csökkenéséből eredően  a Kommunális Kft-nél 6 főnek szűnt meg a munkaviszonya közös megegyezéssel, illetve munkaerő átcsoportosítással közülük 4 főt már át vett a Szolnoki NHSZ Közszolgáltató Kft., akik juttatásaikat tekintve is kedvezőbb pozícióba kerültek ezáltal.

Augusztus 17-től az említett cég kijelölés alapján végzi a közszolgáltatási tevékenységet a városban, amely kijelölés előreláthatólag egy évre szól. Minden településnek 3 év áll rendelkezésére, hogy szerződést kössön valamelyik közszolgáltatóval.

Tájékoztatást adott arról is, hogy a Kommunális Szolgáltató Kft. minden más híresztelés ellenére,   e feladat ellátás nélkül sem került csődhelyzetbe és nem áll felszámolás alatt.

forrás: torokszentmiklos.hu