2024.03.29, Péntek

Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot Kunhegyesen

mti

2016.09.26. 08:29

Az intézményben nemcsak az emberek testét, hanem a lelküket is gyógyítják.

Hirdetés

A Kunhegyesi Református Egyházközség tulajdonában levő gyógyászati és konferenciaközpontot mintegy 450 millió forintból, kormányzati támogatással hozták létre.           

 

A Siloám Gyógyászati- és Konferenciaközpont alapkövét 2014. szeptember 26-án helyezték el.
A Kunhegyesi Református Egyházközség 2010-ben megvásárolta az önkormányzattól a területet, ahol vallási turizmushoz kötődő szálláshelyet alakítottak ki. Ez a csaknem 60 millió forintos beruházás 2014 márciusában kezdődött és fél évvel később kezdték el gyógyászati központ létrehozását.
A Siloám elnevezés a Bibliából fakad, mint János evangéliumában olvasható, Jézus sarat tett egy vak férfi szemére, majd így szólt: "Menj, mosakodj meg a Siloám tavában". A férfi engedelmeskedett, és "látva tért vissza".

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott, nagyon fontos, hogy ebben az országban olyan emberek éljenek, "akik a test, a lélek és a szellem egységében érzik a gyarapodó Magyarország jótéteményeit".    

A miniszter egyebek mellett szólt arról, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben 163 kórház újult meg, a szolnoki például teljes egészében vagy a győri. Emlékeztetett: jelentős előrelépés történt az orvosok, egészségügyi dolgozók megbecsülésében is ebben az évben. Egy orvos fizetése nettó 100 ezer forinttal emelkedik havonta és ez a tendencia folytatódik, az egészségügyi dolgozók bérét pedig tíz év alatt tervezik megduplázni - mondta.
Kitért arra is, hogy több mint ezer templom újult meg az elmúlt öt évben a Kárpát-medencében és hatvan új templomot építettek az egyházak a magyar kormány támogatásával.

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az eseményen arról beszélt, hogy a gyógyászati és konferenciaközpont létrehozása Kunhegyesnek és a térségnek is nagyon fontos értéket jelent. A kormány minden egyes település sorsát a "szívén viseli".       

 

Szabó András, Kunhegyes fideszes polgármestere az eseményen elmondta, a beruházással harminc új munkahely jött létre.     

A létesítmény átadása előtt a Kunhegyesi Református Egyházközség Presbitériuma hálaadó istentiszteletet tartott a kunhegyesi református templomban.