2024.04.24, Szerda

Büntetés-végrehajtási intézet kerül megépítésre a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren

abadszalok.hu

2016.09.20. 09:50

Október 3-tól megkezdődik a munkavállalók toborzása, a helyi Művelődési Házban, ők várhatóan 2018-tól állhatnak majd munkába.

Hirdetés

Kunmadaras Nagyközség Önkormányzata a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által meghirdetett önkormányzati tulajdonú, beépítésre szánt terület felajánlására vonatkozó felhívásra jelentkezett. A benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, így egy 1 000 fő fogvatartott elhelyezésére alkalmas büntetés-végrehajtási intézet kerül megépítésre a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren. Ezáltal a felajánlásra kerülő, mintegy 20 ha-os ingatlan kiválasztott területének tulajdonjoga térítésmentesen átkerül a Magyar Állam részére.


A büntetés-végrehajtási intézet 2018. évre tervezett működésének megkezdése céljából megkezdődött a munkavállalók toborzása. Ennek lebonyolítása érdekében a településen helyi toborzóiroda kerül felállításra 2016. október 3-tól a József Attila Művelődési Ház és Nagyközségi Könyvtárban (Kunmadaras, Karcagi út 15.), amelyben az iroda 2 munkatársa fogja várni a jelentkezőket.

A büntetés-végrehajtási intézetbe elhelyezkedni szándékozók jelentkezési feltételei:

  • magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
  • betöltött 18. életév
  • tiszthelyetteseknél érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség és nyelvvizsga
  • büntetlen előélet
  • egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.


A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásban részesülhetnek. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi bruttó 220 ezer Ft, tiszteknél pedig minimum havi bruttó 330 ezer Ft, amit évi 200 ezer Ft cafeteria egészít ki. A pályázóknak beosztástól függetlenül 6-7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük.


A felvételi eljárás során a hivatásos állományba jelentkező és a vele együtt egy háztartásban élő hozzátartozóról a Nemzeti Védelmi Szolgálat helyi illetékes szerve a bűnügyi nyilvántartó szerv valamennyi bűnügyi nyilvántartásából, továbbá a rendészeti szervek nyilvántartásából adatot igényelhet.