2024.04.18, Csütörtök

Hétvégén ügyeletet tartanak a kormányablakok

kormanyhivatal.hu

2016.09.30. 10:11

A megyei kormányablakok és okmányirodák ügyeleti rendet tartanak a hétvégén, hogy a vasárnapi népszavazásra biztosan mindenkinek legyen érvényes személyi okmánya.

Hirdetés

A népszavazáson kizárólag az vehet részt, aki a népszavazás napján is érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (személyi igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártyát tud felmutatni. 

 

A kormányablakok az egész országban ügyeleti rendben történő nyitvatartással segítenek. Így az állampolgároknak lehetőségük nyílik arra, hogy ideiglenes személyi igazolványt kapjanak, illetve az elveszett lakcímigazolványukat pótolják.

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében az érvényes szavazat leadásának elősegítése érdekében valamennyi Kormányablak és Okmányiroda október elsején szombaton, illetve a szavazás napján, október másodikán vasárnap reggel 8 órától délután 16 óráig ügyeletet tart.

 

A rendkívüli nyitva tartással intézhető ügyek köre kizárólag az ideiglenes személyi igazolvány kiállítására, valamint a lakcímigazolvány pótlására korlátozódik, egyéb ügyek intézésére e két napon nincsen mód.