Legalábbis ezt mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a hétvégi mezőberényi töltött káposzta fesztiválon.
Valaki kolbásszal, valaki anélkül készíti, ki így fűszerezi, ki úgy. Hívják szármának is, a káposzta tekercsek lehetnek kicsik vagy egész nagyok, de biztosan hagyománnyal teliek. Az ország minden részének megvan a tuti töltött káposzta receptje.
- A töltött káposzta jó eséllyel pályázhat arra, hogy hungarikum legyen – állapította meg Fazekas Sándor a töltött káposzta fesztiválon. Megnyitó beszédében kiemelte, hogy a káposzta az egyik legjelentősebb zöldségünk, a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, ugyanakkor mindenki másképp készíti, hozzáadva a saját fűszereit, ízeit.
A kürtőskalács, a bajai halászlé, a debreceni páros kolbász után a töltött káposzta is bekerülhet a hungarikumok sorába.