2024.05.23, Csütörtök

Kósa Lajos Tiszafüreden fogadta a lakosságot

mti

2016.09.23. 15:03

Kósa Lajos a Kovács Pál Művelődési Központban mintegy kétszáz érdeklődő előtt tartott, Védjük meg Magyarországot! című lakossági fórumon egyebek mellett arról beszélt, hogy a migráció az európai társadalmak létalapját kérdőjelezi meg, hiszen elutasítja az európai értékrendet, tradíciókat.

Olyan migrációval állunk szemben, amelynek "nem is nagyon burkolt" célja a területfoglalás - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője Tiszafüreden.


Ez a típusú "migrációs invázió" gyökeresen különbözik a nyugat-európai országok által a hetvenes évek végén, illetve a nyolcvanas években megismert bevándorláshullámtól. Míg korábban heterogén embercsoport, beilleszkedési szándékkal érkezett, most egészen más a helyzet - mondta.     

Egyrészt az Európába jövők nyolcvan százaléka 30 év alatti fiatal, katonaviselt férfi. Másrészt ezen emberek hatvan százaléka írástudatlan és szinte száz százalékuk az európai fogalmak szerint soha nem dolgozott, az itt megszokott munkakonvenciók általuk nem ismertek - közölte.

Nem véletlen, jegyezte meg, hogy a németek adatai szerint másfél millió migránsból csak ötszáznak tudtak munkát adni, de ebből csak ötvenre van valóban szükség.

 

Kósa Lajos azt mondta, elindult az a folyamat, amikor ezt a migrációt "logisztikailag hibátlanul szervezik" az embercsempészek. Átlagosan ötezer euróért szállítanak egy embert Európába, tavaly másfél millió ember érkezett. Ez nagyobb pénzt jelent, mint a kábítószer-kereskedelemből befolyó jövedelem - mondta, hozzátéve: ráadásul ebben az esetben emberjogi szervezetek segítik munkájukat, európai logisztikára támaszkodnak, és az európai hatóságok jelentős része nem tud fellépni ezen jelenségek ellen. A görög hatóságok például "nem csinálnak semmit" - fűzte hozzá.

 

Az életüket mentő rászorulók jogosultak lennének menekültkérelemre és annak pozitív elbírálására, de akkor miért nem "repülőn jönnek"? - tette fel a kérdést, hozzátéve: körülbelül harminc százalék alatti a menekültkérelemre jogosultak száma.

Magyarország a tőle elvárhatónál messze nagyobb mértékben segít a rászoruló országoknak, de "ott kell segíteni, ahol a baj van, nem a bajt kell idehozni".     

Előadása végén Kósa Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy "ne kockáztassuk a jövőnket egy olyan ügyben, amely abszolút nemzeti ügy, fogjunk össze és mondjunk nemet a brüsszeli kvótapolitikára". Arra buzdította az embereket, hogy október 2-án nemmel szavazzanak, "védjük meg a Magyarországot és Európát, ez elemi kötelességünk".