2024.03.28, Csütörtök

Szakmai Tanévnyitó Konferencia Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2016.09.07. 12:14

Átalakult az állami fenntartói rendszer, aminek következtében a döntés közelebb került az iskolákhoz.

Hirdetés

Az Oktatási Hivatal és a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ szakmai konferenciával nyitotta a 2016-17-es tanévet. A térség intézményvezetőinek és pedagógusainak szervezett konferencián Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Dr. Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Sipos Imre az EMMI Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára tartott tájékoztatót.

Ebben a tanévben számos változás lesz az iskolák életében. A tankerületek önálló gazdálkodási jogosítványt kaptak, az intézményvezetők jogosítványai kiszélesednek. Rendkívül fontos, hogy az iskola jó válaszokat tudjon adni a minden eddiginél gyorsabb változásokra, amelyeket maga körül tapasztal - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Úgy gondolom, ebben a tanévben nem csak sok változás várható, hanem a fejlesztéseknek, változtatásoknak köszönhetően a nevelő-oktató munka színvonalának, eredményességének növekedése, az intézmények pedagógiai-módszertani eszköztárának gazdagodása is – tette hozzá Dr. Kállai Mária.

 

Dr. Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke beszédében kiemelte és részletezte az elmúlt időszak változásait, az Oktatási Hivatal kibővített feladatköreit és az előttük álló új kihívásokról, feladatokról is beszélt.

 

Ezt követően Sipos Imre az EMMI Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára tartott tájékoztatójában oktatási államtitkárság munkájáról és az oktatási kerekasztal eredményeiről beszélt a konferencia résztvevőinek.