2024.04.26, Péntek

Szolnokon Fónagy János állt a fórum elé

szolnok.hu

2016.09.15. 10:49

A kormány mintegy kétszáz helyen keres arra alkalmat, hogy a migráció problémáját közvetlenül is átbeszélje az emberekkel.

Hirdetés

Nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy az október 2-ai népszavazás, amely Magyarország jövőjéről szól - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szolnokon, a Védjük meg Magyarországot! című sajtótájékoztatón, egy fórum előtt.


A bevándorlás mindenki sorsát, családját, környezetét érinti. Megjegyezte, kerítést húzni nem öröm, nem is olcsó, de Magyarország védelme szempontjából szükségszerű, amelyet nem lehetett elkerülni.     
Fónagy János szerint rendkívül káros, hogy egyes baloldali politikusok rövid távú politikai megfontolásból a népszavazás ellen lázítanak, és arra próbálják rávenni szimpatizánsaikat, hogy maradjanak távol. Ez a demokrácia alapvető játékszabályát sérti - tette hozzá.

 

Ezzel szemben - hangsúlyozta az államtitkár - a kormány arról igyekszik meggyőzni az embereket, hogy menjenek el az október 2-ai népszavazásra, és családjuk, országuk, nemzetük érdekében szavazzanak nemmel.
"Ne szóljon bele alapvető nemzeti kérdésekbe olyan brüsszeli bürokrata szervezet, amelynek erre sem jogosítványa, sem politikai, sem erkölcsi felhatalmazása nincs" - tette hozzá.

 

Fónagy János a bevándorlással összefüggésben elmondta, nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van.
Külön kell választani a tényleges menekülteket, akik élete, szabadsága veszélyben van a gazdasági menekültektől.
"Aki segítségre szorul, azt segíteni kell"- jelentette ki, hozzátéve: Magyarország erején felül is részt vesz a háború sújtotta területeket érintő humanitárius akcióban.

 

A politikus szólt arról is, hogy a hideg idő beköszöntével a tengeri útvonalak beszorulnak, az embercsempészek újra a balkáni útvonal felé fogják terelni az embereket.

 

Magyarország az elmúlt másfél évben helytállt, megelőzve minden más tagországot, és szükség van most is Magyarország határozott kiállására, a magyar társadalom népszavazáson megnyilvánuló állásfoglalására - hangsúlyozta.

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy óriási problémát jelent a kulturális, vallási különbség az európaiak és a bevándorlók között. Európa és az európai kultúrkör rengeteget dolgozott a női egyenjogúságért.
Most "egy olyan rendszerrel találjuk magunkat szemben, ahol a nők megbecsülése, a miénkkel összevetve a nullával egyenlő" - jelentette ki.