2024.04.27, Szombat

Újabb segítség a munkába álláshoz

kormanyhivatal.hu

2016.09.04. 09:02

A program fő célja a regisztrált álláskeresők visszavezetése a munkaerő-piacra.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében "Gazdasági-foglalkoztatási együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében" című program zajlik 2020. február végéig a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a megyei önkormányzati hivatal együttműködésében. Az 1,339 milliárd forint összegű "megyei foglalkoztatási paktum" támogatási szerződését írta alá Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója.

 

Jelenleg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 16.052 fő regisztrált álláskeresőt tart nyilván a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya. A megyei mellett helyi (járási szintű) foglalkoztatási együttműködések is létrejönnek hamarosan TOP-os forrásból, valamint a megyeszékhelynek is önálló keret áll rendelkezésre erre a célra. A program által nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatások, bértámogatások, önfoglalkoztatóvá válást segítő támogatás és képzések segítségével várhatóan több mint háromezer álláskereső részesülhet a paktumok nyújtotta előnyökben.

"Minél kvalifikáltabb valaki, annál nagyobb eséllyel jut biztos megélhetést nyújtó keresethez. Mi ehhez kívánunk segítséget nyújtani a programmal - mondta Kovács Sándor, a projektet vezető megyei önkormányzat képviseletében hozzátéve, hogy a sikeres megvalósításban az önkormányzati és állami szervek mellett nagy szükség van a civil és gazdasági élet meghatározó szereplőire, különösen a foglalkoztatókra.

 

 

"Munkáltatói igények alapján keressük a bevonható személyeket, a versenyszféra igényeiből kiindulva. Ebben meghatározó a regisztrált álláskeresők képzettsége. A számok azt mutatják, hogy az érintett 16 ezer fő jóval több mint fele szakképzetlen - tette hozzá Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott.

Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója a Közreműködő Szervezet képviseletében ismertette a szerződéskötésig eltelt időszak jelentősebb állomásait, melynek eredményeként zöld utat kapott a megvalósítás.