2024.03.29, Péntek

A szakemberek munkájának fontosságáról

kormanyhivatal.hu

2016.10.23. 09:04

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a feldolgozóipar adja a megye összteljesítményének 60 százalékát, így kiemelten fontos a megfelelő munkaerő biztosítása.

Hirdetés

Hazánkban - a KSH adatai szerint - a munkavállalók 70 százaléka végez fizikai munkát, ennek ellenére nő a hiányszakmák száma. A szakgimnáziumi férőhelyek fele üresen maradt, így a szakember pótlás sem megoldott. A pékszövetség a napokban jelentette be: 2-3ezer pékre volna szükség ahhoz, hogy a kenyér ára ne emelkedjen a szakember hiány miatt. Mindezekről a "Köszönjük neked" kampány szolnoki állomásán, a kampányt szervező csoport ügyvezetője beszélt. Vidó Csilla kifejtette: akciójuk során megkérték a cégeket, hogy válasszanak ki olyan munkavállalót, akik a cég arcai lehetnek. A róluk készült fénykép hirdeti, mennyire nagy szükség van a munkájukra.

 

 

A megye kialakult iparszerkezetének köszönhetően már hosszú távra lehet tervezni, mégis jelentős hiány van -egyebek mellett- pincérekből, lakatosokból, forgácsolókból, szerelőkből és gépészmérnökökből.

 

 

"Soha nem gondoltuk volna, hogy eljutunk oda, hogy vannak szakterületek ahol szakember hiány van, kellenének a szakemberek, kellenek azok akik meg tudják mutatni a csínját-bínját a szakterületének." – fogalmazott köszöntőjében dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő.

 

Országosan több, mint 100, megyénkben 22 cég kapcsolódott a kampányba. Ezeknek a vállalkozásoknak, és az arcukat vállaló szakembereknek köszönték meg a segítségüket a szolnoki rendezvényen.

 

 

Az elkészült plakátokat a nagyközönség is megtekintheti. Szolnokon a MÁV pályaudvar utasforgalmi területén állítják majd ki, ezzel hívva fel a figyelmet a szakemberek munkájának fontosságára.

Aktuálismunkaerőszakember