2024.04.20, Szombat

Elindult a tanév a Gazdálkodási Karon

szolfportal.hu

2016.10.01. 08:16

Több mint háromszáz elsős kezdte meg tanulmányait szeptemberben a főiskolából átalakított egyetemen. Dr. Lakatos Vilmos dékán azt mondta: terveik szerint hamarosan mesterképzést indítanak a szolnoki intézményben.

Hirdetés

2016. július elsején megalakult a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási kara.

A diákok februárban még a Szolnoki Főiskolára jelentkezhettek, de felvételt már az egyetemi karra nyertek.

 

A szolnoki és a kecskeméti főiskolából összevont 4 karral induló egyetem dékána elégedett az elindulással. Mint mondta: Az intézmény létrejöttével, és ezen belül a kutató és a tudományos tevékenység átalakításával egy, az eddigieknél magasabb szintű képzési formával és még több végzett hallgatóval lehetővé válik a város és a régió munkaerőpiacának még célzottabb segítése. A hallgatók szinte kivétel nélkül örültek az integráció hírének. Volt olyan diák, aki kifejezetten azért jelentkezett a szolnoki intézménybe, mert az főiskolából egyetemi karrá alakult. A fiatalok szerint a jövőjük szempontjából nem mindegy, mi szerepel majd az oklevelükben. Vonzó a diákok számára a nemrégiben felújított, modern és megfizethető kollégium is, mely 10 perc sétára található a Campustól.

A dékán a jövőre nézve elmondta: mindenképpen szeretnének mesterképzést indítani és nagyobb hangsúlyt fektetni az uniós pályázatokra. Hozzátette, a kecskeméti karral szoros együttműködésben hozzák meg döntéseiket.