2024.04.25, Csütörtök

Ismét „72 óra kompromisszum nélkül”

kormanyhivatal.hu

2016.10.13. 09:47

A fiatalok segítettek az állatmenhelyen, parkokat rendeztek, szemetet szedtek, de ajándékot is osztottak. A cél az, hogy aki belekóstol az önkéntességbe, felnőtt korában is szánjon majd erre időt. A programra az idei évben mintegy 450 diák jelentkezett.

Hirdetés

Kilencedik alkalommal kapcsolódott be az országos kezdeményezésbe Jász-Nagykun-Szolnok Megye. A hétvégén szervezték meg ugyanis a ” 72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű nemzetközi önkéntes akciót. Több száz fiatal segített 3 napon keresztül a rászorultaknak, szedte a szemetet, tisztította a környezetét és vidított fel betegeket, időseket egyaránt. Volt hadisír-gondozás és kutyasétáltatás is. Aki önzetlenül szeretett volna adni, az talált magának megfelelőt a projektekből.

 

A szervező, mint minden évben, ezúttal is a Szer-Telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület volt. A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akcióban idén is számos projektet ajánlottak a résztvevőknek.

 

 

Az esemény megnyitóján Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a fiatalokat. Az önkéntes tevékenység közösségi élményeket, kapcsolati lehetőségeket is ad, és ez az egyik legfontosabb motiváló erő. A sikeres közös munkához nélkülözhetetlen a nyitottság, a tolerancia. A kötelező iskolai közösségi szolgálat bevezetésével az érettségi előtt állók mindegyike megismerkedhet az önzetlen segítségnyújtással. Fontos üzenet az is, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére egyaránt- hangsúlyozta beszédében a kormánymegbízott.

Aktuálisönkéntes72 óra kompromisszum nélkül