2024.03.28, Csütörtök

Kezdetben sok esőre, majd mind több napsütésre lehet számítani a hétvégén

mti

2016.10.21. 09:47

A leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletre is készülni kell. Október 23-án hajnalban mínusz 3 fok is lehet, de napközben többórás napsütés várható.

Hirdetés

Pénteken általában borult, párás időre lehet számítani. Szinte országszerte ismétlődő jelleggel valószínű csapadék.

Késő estig összességében az ország területén jellemzően 25-30 milliméter körüli csapadékmennyiség hullhat. A Dunától keletre napközben élénk, több helyen erős lesz a szél is. A leghidegebb órákban 5-9 fok lehet. Napközben az Északi-középhegység térségében 9-12, az Alföldön 12-17 fokig melegszik a levegő.


A nap folyamán várható sok eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat péntekre.


Szombaton nyugaton átmeneti ködfoltok képződhetnek. Reggeltől eső, zápor már csak keleten, északkeleten várható, majd kora délutánra ott is megszűnik a csapadék, és egyre többfelé várható napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a gyengén felhős, szélvédett nyugati területeken akár 0, plusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 11-15 fok között várható.


Vasárnap a reggeli párásság és foltokban előforduló köd délelőtt megszűnik. Legfeljebb elvétve alakulhat ki délután futó zápor, többórás napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor többfelé megélénkül. 

A minimum-hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, de egyes fagyzugokban akár mínusz 3 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan 13-17 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Aktuálisfagynapsütéscsapadékeső