2024.04.20, Szombat

Közel 500 résztvevő a mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett sétán

kormanyhivatal.hu

2016.10.06. 14:53

Egészségfórumot szervezett a Megyeházán a „Rák ellen-együtt-egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Hirdetés

Idén mintegy 500 résztvevő csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére meghirdetett figyelemfelhívó sétához. A mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett programon Jász-Nagykun-Szolnok megyéből ezúttal is számos intézmény, szervezet volt jelen. Több generáció is képviseltette magát, a diákoktól az idősekig. A résztvevők rózsaszín léggömbökkel sétáltak a városközpontban, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a prevencióra. A szűrésekkel ugyanis sok esetben megelőzhető a gyilkos kór –hangzott el az eseményen és az azt megelőző Egészségfórumon.

 

Az eseményen Dr. Kállai Mária köszöntötte a résztvevőket.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy minden ember életében legfontosabb az egészség. Sajnálatos tény, hogy Magyarországon évente 7500 nő betegszik meg mellrákban és a fiatal 20-30 éves korosztály is érintett. Az egészséges életmóddal, az önvizsgálattal, a rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető az emlődaganat kialakulása. Fontos, hogy mindenki vegye komolyan a program üzenetét és járjanak rendszeresen a mammográfiás szűrésekre is. A cél az, hogy a jövőben is minél több fórumon és minél több eszközzel, módszerrel beszéljünk ezekről a lehetőségekről. Ez a mai rendezvény és a Kormányhivatal által szervezett délutáni közös séta is ezt a célt szolgálja. 

 

A köszöntőt követően előadások hangzottak el többek között az egészséges táplálkozásról, a prevencióról, a szűrési lehetőségekről és azok előnyeiről is.

 

 

Az Egészségfórumot követően a mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett sétára várta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a résztvevőket. A figyelemfelhívó kezdeményezéshez közel ötszázan csatlakoztak.

 

 

A Kormányhivatali sétán munkatársain túl nagy számban jelentek meg a megyéből több civil és idősügyi szervezet, a megyei Hetényi Géza Kórház, a KLIK és a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai is. Több generáció képviseltette magát a rendezvényen a diákoktól az idősekig. A résztvevők rózsaszín léggömbökkel sétáltak végig a városon, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a prevencióra.

 

A közös sétán Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Urbán Ildikó igazgató és dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő is jelen volt.

A végállomáson a Tiszavirág hídon képviselő asszony, a megyei Hetényi Géza Kórház volt főigazgatója szintén kiemelte a kezdeményezés, és a szűrések jelentéségét, és üdvözölte, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a figyelemfelhívó sétához is. Ezt követően a résztvevőkkel együtt a mellrák elleni küzdelem jelképeként levegőbe engedték a rózsaszín léggömböket.