2024.04.19, Péntek

Mindenszentek és Halottak Napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

szolnok.hu

2016.10.25. 08:42

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is Szolnokon.

Hirdetés

 

Megerősített szolgálat

A Szolnoki Rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a településőrök az idén is nagy szerepet vállalnak a temetők biztosításában. A temetőben éjjel-nappal jelen vannak, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat. A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is segítik a közlekedést. Ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat az utastérben és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, mivel az alkalmi tolvajok jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el. 

 

Menetrendváltozás

Módosul a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Szolnoki Területi Igazgatóság menetrendje, amely a társaság honlapján (www.kmkk.hu) elérhető. Az autóbuszok 2016. október 30-ától (vasárnap) – 2016. november 1-ig (kedd) időszakban vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek.

 

A megnövekedett utasforgalomra tekintettel Szolnok városban temetői céljáratok közlekednek október 29-től november 1-ig a Széchenyi városrészből és Szandaszőlős városrészből a temetőhöz „TEMETŐI JÁRAT” felirattal.

További információt a KMKK Zrt. 514-043-as szolnoki helyi közönségszolgálati telefonszámán kaphatnak.

 

Temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom

A temetőt üzemeltető Szollak Kft. közlése szerint, 2016. október 24-től november 3-ig a temetőben a sírok gondozásán kívül más munkálatot nem végezhetők. A temetők október 22. és november 1. között 7.00-20.00 óráig tartanak nyitva, november 2-tól pedig visszaáll a szokásos nyitvatartási rend. Módosul a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben: október 24-től október 29-ig csak 7.00 órától 10.00 óráig és 15.00 órától 17.00 óráig; október 29-én, 30-án és 31-én csak mozgássérült kártyával a temető nyitvatartási ideje alatt (nem automatikusan), hanem szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani, november 1-jén tilos gépkocsival behajtani. 

További információt a 06-30-499-4490-os telefonszámán kaphatnak.

 

Sírjelek, sírhelyek

A síron található síremlékek, felépítmények balesetmentes állapotának fenntartása a sírjel tulajdonosának (építtetőnek) a felelőssége. Ha balesetveszélyes felépítményt észlel, jelezze a temetőgondnokságon, ahol a sírhelyekkel kapcsolatos információs ügyelet is működik: munkanapokon 7.00 órától 16.00 óráig; 2016. október 22-én, 23-án, továbbá október 29-től november 1-ig 9.00 órától 17.00 óráig.

 

További parkolási terület biztosítása

A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében az Önkormányzat arra kéri a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe. A megnövekedett forgalomra tekintettel a Kőrösi útról – a tavalyi évben is igénybevett - buszmegállót követő útcsatlakozással feltárt ingatlanon – a lakosság számára ideiglenesen kijelölt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított 2016. október 22. - november 2. közötti időszakban a temetői nyitva tartás időtartama alatt.

Aktuálistemetőtemetői járatjárőrszolgálatsírhely