2024.04.23, Kedd

Szakmák Világa címmel Pályaválasztási Kiállítás nyílt Szolnokon

szolnok.hu

2016.10.19. 08:10

Az élet nagy döntései közül talán a legelső minden ember életében, hogy milyen pályát válasszon, melyik iskolában tanuljon tovább. A döntés meghatározó, éppen ezért nagy körültekintés igényel, ebben segít a továbbtanulás előtt álló diákoknak a „Szakmák Világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napok.

Hirdetés

 

Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Rehó János önkormányzati képviselő és Palotás József, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai főigazgató-helyettese nyitotta meg a rendezvényt a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában kedden délelőtt.

 

Napjainkban különösen fontos, hogy a fiatal olyan szakmát válaszon, amellyel később könnyen el tud helyezkedni. Magyarországon egyre több területen van szakemberhiány, nagyon fontos tehát azok utánpótlása, s ehhez fogalmazódik meg a munkavállalók részéről a megfelelő jövedelem. A kiállítás lehetőséget ad a minél szélesebb körű tájékozódásra, hiszen 12 szakmaszigeten 48 szakmát mutat be – a tavalyi huszonnéggyel szemben.

 

Interaktív szakmai bemutatók, kísérleti sarok, látványos színpadi programok várják a fiatalokat a nap folyamán. Igénybe vehetik a pályatanácsadást, kitölthetnek önismereti kérdőíveket és tájékozódhatnak a legfrissebb munkaerő-piaci információkról is.

Aktuálistovábbtanuláspályaválasztás