2024.04.27, Szombat

Vajon Nagykörű elnyeri a legszebb fekvésű magyar falu címet?

origo.hu

2016.10.11. 12:58

Második fordulójához érkezett az Origo játéka, ahol a minden megyéből egy továbbjutó falu versenyzik tovább. A megyéből Nagykörűért adhatjuk le voksainkat.

Hirdetés

Elérkezett a játék második fordulója, a döntő. Az első fordulóból továbbjutott 19 megyei győztes falu csap most össze. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászalsószentgyörgy, Nagykörű vagy Nagyrévet ajánlották a megyei közgyűlések szakemberei, ahol az első fordulóból Hollókő jutott tovább. A szavazók pedig arról döntenek, hogy melyik lesz Magyarország legszebb fekvésű faluja.

 

A szavazás 2016. október 13-án 12 óráig tart. A 19 induló faluból az első három helyezettről képes riportot közöl az Origo.

 

A falut az ország cseresznyéskertjének is nevezik. A minden év tavaszán virágba boruló cseresznyefák egészen különleges hangulatot teremtenek ezen a településen.

 

„Szemünket lehunyva, álmainkban, madárként szállunk a Tisza szőke vizétől, az ártér vén fái között, a barokk templom kertjének cseresznyefajta-gyűjteményéig. A parasztházak egyszerű szépségétől a cseresznyevirág hófehér pompájáig, a néptánctól az étteremig, a tiszai naplementétől a nyári éjszaka frissítő hűvösségéig.”

 

„Napjainkban az emberek falunkat azért látogatják, mert lágy, dimbes-dombos lankáival teljes mértékben eltér a szokásos magyar alföldi táj képétől. Magyarország cseresznyéskertje, ahol a hagyomány a modern világgal ötvöződik“ - olvasható mindez Nagykörű honlapján.

AktuálisNagykörű