2024.04.26, Péntek

Átadták a 46-os főút tizenegy kilométeres felújított szakaszát Mezőtúrnál

mti

2016.11.19. 09:41

A felújításoknak köszönhetően az érintett területeken jelentősen javultak a közúti közlekedés biztonsági feltételei és rövidültek a menetidők.

Hirdetés

A beruházás pénteki átadásán Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Mezőtúr határában elmondta, Jász-Nagykun-Szolnok megye több útszakaszát is korszerűsíti a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 26,6 kilométeren a Komplex Útfelújítási Program keretében, 69 milliárd forintból.     

 

A most átadotton kívül a 4-es főút Fegyvernek-szapárfalui belterületét, a 32-es főút Szolnok és Újszász közötti külterületi szakaszának egy részét, a 44-es főút egy csomópontját és a Tiszaföldvárt Mezőtúrral összekötő 4628-as út egy részét érintő munkálatok befejezésének véghatárideje november 22.       

 

Közlése szerint a jelzett szakaszokon a már meglévő, de elöregedett felső aszfaltréteg marását követően új, megfelelő vastagságú burkolatot terítettek le.

Ezen kívül autóbuszmegállók felújítását, árkok, padkák, átereszek javítását is elvégezték. Több helyen burkolatprizmákat telepítettek, egyúttal megújítva a jelzőtáblákat és szalagkorlátokat is.     

A pénteken felavatott 46-os főút-szakasz mentén mindezek mellett 710 fát és 9100 cserjét is elültettek.

Aktuálismezőtúrútfelújítás46-os főútMagyar Közút Nonprofit Zrt.