2024.03.29, Péntek

Édes csábítás Szolnokon

www.agoraszolnok.hu

2016.11.03. 23:12

Immár jubileumi, 5. alkalommal várja az édesszájúakat, a kézműves csokoládék rajongóit, kicsiket és nagyokat a Szolnoki Csokoládé Fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozó.

Hirdetés

 

A rendezvény célja a minőségi csokoládégyártás és fogyasztás magyarországi népszerűsítése.

Mostanra nem csak Magyarországon, hanem már a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítőink vannak. A szakma és közönség részéről is már a kezdetektől nagy érdeklődés kíséri a rendezvényt. A sikernek és a töretlen fejlődésnek köszönhetően az idei évben valóságos program-kavalkád várja a látogatókat.

A csokoládé minden generációt megszólít és összeköt. Minden korosztály számára tartogat különleges élményeket. A fesztivál filozófiája szerint a kreatív alkotófolyamat közösséget épít. November 11 -13. között ez az izgalmas és élvezetes kapocs a csoki lesz.


 A magyar kézműves édességek és készítőik bemutatkozásán túl a kikapcsolódást nyújtó, kreatív szórakoztató programok teszik  teljessé a fesztivált.


Már a korábbi években kiderült, hogy a csokoládé és a kultúra tökéletes társai egymásnak, így elmondható, hogy a fesztivál nem egyszerűen gasztronómiai rendezvény, hanem összművészeti kulturális program is. A kézműves csokoládé manufaktúrák és édességkészítő mesterek bemutatkozásán túl, nemzetközi csokoládé találkozó, és a kultúra édes pillanatai, képzőművészeti kiállítás, filmbemutatók, improvizációs színházi produkciók, koncertek, „Csokigyár” is várja a látogatókat.