2024.03.28, Csütörtök

Megyei települések jutnak támogatáshoz

kormany.hu

2016.11.09. 14:56

Huszonkét megyei település kapott támogatást önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre a Belügyminisztérium 7 milliárd forintos keretéből. A megyében a legtöbb pénz Besenyszögre és Tiszafüredre (30-30 millió) érkezik.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megyei támogatottak:

Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésre, felújításra nyújtott támogatást kapott:

Besenyszög, Cibakháza, Rákóczifalva, Tiszajenő, Tiszakürt

Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztésre, felújításra nyújtott támogatást kapott:

Jászboldogháza, Tiszaszőlős, Tiszatenyő, Tomajmonostora

Belterületi utak, járdák, hidak felújításra nyújtott támogatás kapott:

Abádszalók, Jászágó, Jászapáti, Jászladány, Kisújszállás, Kőtelek, Kunszentmárton, Szászberek, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszaroff, Tiszasüly

 

Az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig, hogy tömegközlekedésre is használják-e.

Pogácsás Tibor államtitkár kiemelte, fontos, hogy belföldi támogatásról van szó, ugyanis ebben az esetben nem feltétlenül kellenek olyan speciális pályázatírói szakismeretek, amelyek az uniós pályázatokon való eredményes részvételhez általában szükségesek.

Ez a pályázati forma évről évre megújuló, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat.

 

Érvényes pályázatot 1895 önkormányzat adott be, a teljes pályázati igény több mint 35 milliárd forint volt. A hétmilliárd forintos keretből az első, ötmilliárdos ütemben 311, a második, kétmilliárdos ütemben 130 kapott támogatást.

AktuálistámogatásönkormányzatkistelepülésBelügyminisztérium