2024.05.02, Csütörtök

Erősödő kínai barátság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2016.12.13. 10:12

Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Yangquan város delegációját Shanxi megyéből.

Hirdetés

A kínai-magyar kapcsolatok országos szinten is egyre erősödnek, és ez figyelhető meg Jász-Nagykun-Szolnok megye testvérkapcsolataiban is.

 

„A legjobb partnerségek egyik alapja a baráti kapcsolat és mi az elmúlt években több olyan területet is azonosítottunk, ahol jó együttműködést tudunk kialakítani” – mondta az alelnök.

Ezek között az egészségügyet, az oktatást és a turizmust emelte ki, ezekről a területekről több, szakemberekből álló delegáció érkezett a közelmúltban a lehetőségek feltérképezésére.

’’Fontos, hogy olyan testvérmegyei együttműködést alakítsunk ki, ami az utánunk jövő generációk számára is értékes, és eredményes lesz’’ – tette hozzá.

A megbeszélésen a delegáció egy, a megye turisztikai értékeit bemutató kisfilmet is megtekintett. Chen Yongqi delegációvezető, Yangquan polgármestere először járt Magyarországon, városáról szólva elmondta, hogy Yangquan erős iparral rendelkező közel másfél milliós bányaváros, a fővárostól való távolsága közel akkora, mint Szolnok és Budapest között. Az oktatás, képzés számukra is nagyon fontos, valamint a környezetszennyezés csökkentése is.

 

AktuálistestvérvárosJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatShanxi megyetestvérkapcsolat