2024.04.24, Szerda

Nincs bizalom, egyenlőre letartóztatták Dobrai Sándornét

mti

2016.12.16. 12:26

Előzetes letartóztatásba helyezték a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetőjét pénteken Szolnokon. A bíróság döntése nem jogerős.

Hirdetés

Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ennek indoka, hogy a gyanúsított a nyomozó hatóság elől már korábban megszökött, külföldre távozott és csak nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült kézre keríteni. Továbbá szabadlábon hagyása esetén megalapozottan lehet attól tartani, hogy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást. 


A bíróság döntése nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, elsősorban házi őrizet elrendelése érdekében. Az ügyész a döntést tudomásul vette.

Papp Judit közölte: a Szolnoki Törvényszék soron kívül bírálja el a fellebbezést, várhatóan még karácsony előtt döntenek arról.

Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják a nőt. A büntetési tétel 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés, viszont halmazati büntetésként akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik a gyanúsítottat.

 

AktuálisKun-Mediátor Kft.Szolnoki TörvényszékDobrai Sándorné