2024.03.28, Csütörtök

Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott előadást a szolnoki közszolgáltatóknak

kormanyhivatal.hu

2016.12.02. 13:23

Különleges előadásra került sor a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok projekt keretében a megyeszékhelyen. Prof. Dr. Bagdy Emőke a magyar klinikai pszichológia egyik legjelentősebb alkotó személyisége „Életerő-gerjesztők” címmel tartott előadást a projektben részt vevő szervezetek képviselői számára az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Hirdetés

A Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok Projekt immár hetedik éve működik Szolnok Megyei Jogú Városban 35 közszolgáltató integrálásával. A közszolgáltatók képviselik a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket, közigazgatási hatóságokat, a város működését biztosító vállalkozásokat. A közszolgáltatók hosszú évek óta tudatosan fejlesztik – a projekt keretein belül – szolgáltatói kultúrájukat. Ezt elismerve folyamatosan nő az elégedettség több lakossági elvárás-és elégedettségmérés tanúsága szerint. A projekt, a benne megjelenő fejlesztések értek-orientáltak, amelyekből egy, a szolgáltatást nyújtók emberi minősége, hitelessége. Annak ellenére, hogy a városlakók elégedettség-mutatói folyamatosan nőnek, hangsúlyosan kell figyelni ezek megtartására, további fejlesztésére.

Igen nagy kihívás a mindennapokban, a szolgáltatás nehéz pillanataiban is megfelelni a szolgáltatást nyújtóknak a velük szemben támasztott elvárásoknak. Különböző vizsgálatok mutatják, hogy a szolgáltatást igénybe vevőknél és a szolgáltatást nyújtóknál is megfigyelhető a stresszszint növekedése, így kikerülhetetlen feladatként jelenik meg, hogy a szolgáltatást nyújtóknál megkülönbözetett hangsúlyként jelenjen meg a stressz szintjük csökkentése. A projekt feladatának érzi ennek támogatását.

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke olyan informatív – hatalmas elismerést kiváltó- előadással lepte meg a projektben részt vevő szervezetek képviselőit, amely tükröt tartott az életküzdelmek útjairól, láttatta miképpen lehetünk jó gazdái magunknak, és mi történik velünk életünk stresszeiben, milyen eszköztárt hívhatunk segítségül stresszszintünk csökkentésére.

 

Az előadás előtt Hegedűs Márta köszöntötte a résztvevőket. A projektigazgató elmondta, hogy ez a nap indította el a harmadik ciklusát élő projekten belül a „Közszolgáltatók munkahelyi stresszének tudatos csökkentése” című kutatást, majd az ezt követő fejlesztő cselekvéseket.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok Projekt kohéziós és integráló partnere a program zárásaként megköszönte professzor asszony előadását és elmondta, hogy a szervezetek képviselői és minden kedves résztvevő olyan hasznos ismeretekre tehetett szert az előadásnak köszönhetően, amely alapjaiban könnyítheti meg a stresszes mindennapokat és nagyban elősegíti az életminőség javítását. Jó érzés tudni – mondta el -, hogy a program 200 forintos regisztrációs jegyeivel a résztvevők közel százezer forint értékben tudják támogatni a Humán Szolgáltató Központ alapítványán belül a hátrányos helyzetű nagycsaládosok étkeztetését.

Nem csak a résztvevők, hanem maga az előadó is tiszteletreméltó gesztust tett azzal, hogy előadói díját az első magyarországi református Makovecz-templom építésére ajánlotta fel.

AktuálisAba-Novák Agóra Kulturális KözpontProf. Dr. Bagdy Emőke