2024.05.27, Hétfő

Gyógyhely lett Cserkeszőlő

alfoldszive.hu

2017.01.16. 09:06

Kiemelkedően jó évet zárt 2016-ban Cserkeszőlő, a sikerek egymást érik a település életében, különösen azóta, hogy 2015-ben "Az Év Feltörekvő Fürdője" címet nyert a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ.

A település évek óta őrzi vezető helyét a megyében a vendégéjszakák tekintetében. Tavaly december elejéig 119.849 vendégéjszakát realizáltak.

Legújabb hír, hogy 2017. januárjától a települést és környékét gyógyhellyé minősítették. A kitüntető cím elnyeréséhez – melyet 20 évig használhat a település - komoly követelményeknek kellett megfelelni. A természet adta gyógytényező és az arra épülő intézmény mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a környezet védelmére, egyebek között a levegő tisztaságára, a növényzet állapotára, a zajcsökkentésre. Alapvető elvárás, hogy a település kiemelkedő minőségű gyógyszolgáltatást nyújtson, és megfelelő körülményeket biztosítson a zavartalan pihenéshez. 

A minősítés megszerzése várhatóan tovább emeli a település és a gyógyfürdő népszerűségét, hozzájárulva az egészségturizmus fellendítéséhez, a vendégforgalmi eredmények további növekedéséhez. Ennek egyik jele, hogy 2016. évben rekord számú, 422.534 fürdőzni és gyógyulni vágyó kereste fel a fürdőt.

AktuálisCserkeszőlőgyógyhelygyógyfürdő